Hypotheek berekenen bruto jaarinkomen

Een hypotheek berekenen bruto jaarinkomen is de meest gangbare manier, maar hoe pak je dat precies aan?

Advies Nederland laat het je zien en nodigt je uit voor een gratis adviesgesprek.

Het zelf berekenen?

Maak dan nu een berekening.

Deze zijn kosteloos en onafhankelijk. Hulp nodig? Laat het ons weten. Wij staan graag voor je klaar.

8 zaken die bij je bruto jaarinkomen horen

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat er nu wel en niet bij het totale bruto inkomen hoort. Hieronder vind je 8 zaken die erbij horen:

  • VEB-toeslag
  • Onkostenvergoedingen
  • Structurele toeslagen
  • Sociale uitkeringen
  • Winstuitkeringen
  • Eindejaar uitkering
  • Dertiende maand
  • Vakantietoeslag

Hypotheek berekenen bruto jaarinkomen

Hoe werkt een hypotheek berekenen bruto jaarinkomen

Wil je een hypotheek berekenen op een onafhankelijke of afhankelijke website?

Dan heb je in de basis – voor elke rekentool – het totaal aan bruto inkomen nodig.combinatie annuïteiten en aflossingsvrije hypotheek

Je inkomen speelt namelijk een heel belangrijke rol bij het bepalen van het bedrag dat je kunt lenen om een woning te kopen. Wel is iedere online rekentool weer net even anders.

Online rekentools werken anders

Je kunt eenvoudig een hypotheek berekenen bruto jaarinkomen met een online tool om je maximale hypotheek vast te laten stellen.

Maar dan krijg je ineens allemaal andere uitslagen..

Online rekentools werken ieder op een eigen wijze. Dit ligt in het programma en dat zorgt ervoor dat de uitkomsten allemaal verschillend zijn. Hoe weet je nu welke het best is?

Onafhankelijke en afhankelijke berekeningen

hypotheek berekenen rabobankGa je een hypotheek berekenen bruto jaarinkomen met een onafhankelijke rekentool? Dan is het risico groter dat de rekentool gebaseerd is op verouderde hypotheekregels.

Maak je de berekening op een afhankelijke website, bijvoorbeeld voor een hypotheek berekenen ABN, dan weet je zeker dat je wel te maken hebt met een actuele tool.

Dit betekent niet dat je dan wel de beste berekening krijgt, want afhankelijke rekentools zijn weer alleen gebaseerd op de actuele hypotheekrente van de betreffende partij.

Uiteindelijk valt het allemaal niet mee..

Stel, je gaat een hypotheek berekenen Rabobank en ziet hier dat je een hypotheekbedrag van maximaal 230.000 euro kunt krijgen.

Dit geldt alleen voor een hypotheek Rabobank en niet voor een hypotheek van bijvoorbeeld de ING. Daar ga je ook een berekening maken en daar kom je ineens uit op 215.000 euro.

Dit betekent niet dat je bij de Rabobank beter af bent. Integendeel, het zegt eigenlijk helemaal niets en dat zorgt ervoor dat het allemaal nog niet mee valt.

Een hypotheekadviseur kan je duidelijkheid geven

Een hypotheek berekenen Hypotheker, bij Ik ben Frits of bijvoorbeeld bij Bereken Het is leuk om een indicatie te krijgen, maar meer dan dat zit er helaas echt niet in met een online tool.hypotheek berekenen 2018

Wil jij zekerheid? Dan is een afspraak met een onafhankelijk hypotheekadviseur nodig. Bij ons kun je online een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.

Welk bruto inkomen heb je nodig?

Bovenaan dit artikel vind je een overzicht van de inkomsten die onder je bruto inkomen vallen. Voor een hypotheek berekenen bruto jaarinkomen heb je deze gegevens dus nodig.

Wel is het zo dat niet alle inkomensposten op jou van toepassing hoeven te zijn. Als je fulltime werkt, dan ontvang je waarschijnlijk geen uitkering, bijvoorbeeld.

Hier kun je een hypotheek berekenen met het bruto inkomen.

Waarom hypotheek berekenen met bruto jaarinkomen?

Wil je een hypotheek berekenen bruto jaarinkomen, dan moet je dus eerst bekijken welke soorten inkomen uit de lijst je wel ontvangt en welke niet.

Houd er rekening mee dat niet altijd alles per jaar wordt weergegeven. Ook wordt niet altijd alles per maand weergegeven op je loonstrook. Zet dus alles zelf om naar een 12 maanden periode.

maandlasten hypotheek berekenenHet verschil tussen particulieren en ondernemers

Een hypotheek berekenen bruto jaarinkomen werkt anders voor een ondernemer dan voor een particulier in loondienst. Ook hier moet je goed rekening mee houden.

Wil je de maandlasten hypotheek berekenen als ZZP’er, bijvoorbeeld, dan is het ook nog belangrijk dat je lang genoeg actief bent als zelfstandige.

Werk je in loondienst? Dan kan het een groot verschil maken of je een jaarcontract hebt of een contract voor onbepaalde tijd. Met deze factoren moet je dus allemaal rekening houden.

Particulieren krijgen vakantiegeld

Een heel belangrijk verschil is wel dat particulieren vakantiegeld mee mogen rekenen en voor ondernemers geldt dit in de meeste gevallen niet.

Wil je als particulier een hypotheek berekenen bruto jaarinkomen, dan bereken je het bruto inkomen plus het vakantiegeld als volgt: bruto maandsalaris x 12 x 108%.

Hoe zit het als je ondernemer bent?

Wil je een onafhankelijke hypotheek berekenen bruto jaarinkomen als ondernemer? Dan moet je vaak 3 jaren overleggen. Hiervoor neem je de nettowinst van deze jaren.

Dit bereken je door de omzet als basis te nemen, dus exclusief btw, en hier moet je alle gemaakte zakelijke uitgaven van af halen. Wat je overhoudt is de basis voor je berekening.

Wat als je heel veel overwerkt?maximale hypotheek 2018

Overwerk is altijd een lastig punt. Door het overwerk wordt je inkomen een stuk hoger, waardoor je een hogere hypotheek zou kunnen krijgen, maar je mag het niet zomaar meetellen.

Overwerk mag je in principe alleen meetellen wanneer het gaat om structureel overwerk. Je moet dus maandelijks hetzelfde bedrag aan overwerkgeld ontvangen.

Variabele overwerkuren tellen niet

De variabele overwerkuren mag je niet bij je berekening meenemen. Werk je de ene maand 10 uur over en de volgende maand 30 uur? Dan mag je ook geen gemiddelde van 20 uur nemen.

Variabele overwerkuren kunnen op een bepaald moment komen te vervallen, waardoor dit overwerkgeld door de meeste hypotheekverstrekkers wordt gezien als een instabiel inkomen.

Alleen de vaste factoren meerekenen

Wil je een hypotheek berekenen bruto jaarinkomen, dan mag je dus alleen de vaste factoren meerekenen in de berekening. Een hypotheekverstrekker zal dit in de meeste gevallen ook doen.

Dit voorkomt dat je op een later moment voor een teleurstelling komt te staan omdat je bruto jaarinkomen een stuk lager uitvalt dan je zelf had berekend.

onafhankelijke hypotheek berekenenWij bieden je graag duidelijkheid

Duidelijkheid is belangrijk, zeker als het om je hypotheek gaat.

Advies Nederland kan jouw maximale hypotheek berekenen bruto jaarinkomen.

Onze onafhankelijke hypotheekadviseur brengt jouw inkomen goed in kaart en berekent welk totaal bruto inkomen je hebt. Daar kun je verder mee.

Uiteraard kunnen wij je ook adviseren als het gaat om de hypotheekverstrekker, de hypotheekvorm en de looptijd.

Maak online een afspraak voor een gratis adviesgesprek.