Overbruggingshypotheek 2022

Deze informatie gaat over de overbruggingshypotheek. Alles wat je maar moet weten wordt hier besproken. Wordt u liever persoonlijk door ons geadviseerd? Vraag dan hier een gratis adviesgesprek aan.Overbruggingshypotheek

Hoe werkt een overbruggingshypotheek?

U bezit een woning met overwaarde. Deze wilt u gebruiken voor een verhuizing naar een andere koopwoning. Gelukkig heeft u die snel gevonden maar de oude woning is nog niet verkocht.

Dit kan lastig zijn want niemand zit te wachten op dubbele maandlasten

Het liefst zou u natuurlijk de overwaarde van uw woning willen inzetten bij de nieuwe financiering. Alleen deze is nog niet beschikbaar. In dit soort gevallen kan een overbruggingskrediet uitkomst bieden. In mijn blog zal ik u informeren over de voordelen en nadelen van dit product. Tevens zal ik advies geven over de beste aanbieders.

Wat is een overbruggingshypotheek? 

Er zijn een aantal redenen waarom woningbezitters een overbruggingskrediet afsluiten. Toch is het belangrijk dat u ook op de hoogte bent van de nadelen. Vanwege deze reden heb ik voor u een opsomming gemaakt van alle mogelijkheden en beperkingen.overbruggingshypotheek

Voordelen overbruggingshypotheek

• Je kunt een andere woning kopen zonder dat de huidige woning is verkocht;
• De hypotheekrente is onder bepaalde voorwaarden max drie jaar aftrekbaar;
• Er is voldoende tijd om de oude woning te verkopen.

Nadelen overbruggingshypotheek

• De lasten zullen erg hoog zijn in de overbruggingsperiode;
• Hopelijk wordt de woning voor een goed bedrag verkocht anders kunt u in de problemen komen met het aflossen van het overbruggingshypotheek;
• De nieuwe hypotheek en de overbrugging moeten bij dezelfde bank worden afgesloten;
• Aan het verstrekken van overbruggingshypotheken zitten strenge voorwaarden;
• Over het algemeen wordt niet de volledige overwaarde verstrekt als tijdelijke overbrugging.

overbruggingshypotheek nieuwbouwHoe werkt het berekenen van het krediet?

Er zijn verschillende aanbieders die dit soort kredieten verstrekken. Je overbruggingskrediet berekenen is een kwestie van aanmelden. Onze hypotheekadviseur komt dan bij u langs om de berekening te maken. Gemiddeld duren dit soort adviesgesprekken maximaal een uur. Daarna zult u exact de maandelijkse lasten en rente weten.

Hierop kunt u zich dan voorbereiden

Bij dit soort constructies is duidelijkheid erg belangrijk. Je wilt namelijk achteraf niet voor verassingen komen te staan. Dit kunnen wij voor u voorkomen. Laat snel uw gegevens achter via het contactformulier.overbruggingshypotheek berekenen

De kosten van een overbruggingshypotheek

Aan het aanvragen van een overbruggingshypotheek zitten kosten. Dat zal niemand verbazen. De tarieven die hiervoor gehanteerd worden verschillen wel erg. Via Advies Nederland kunt u dit doen tegen een zeer scherp tarief.

Zeker als u het combineert met een nieuwe hypotheek. Wij bieden dan een pakketvoordeel. Ook lus berekenen wij zeer schappelijke kosten. Neem voor meer informatie contact met ons op. Onze tarieven staan ook transparant vermeld in ons dienstverleningsdocument.

Laat ons de hypotheek berekenen met overbrugging. Schrijf u bij ons in voor een persoonlijk gesprek.

Overbruggingshypotheek afsluiten

Wil je een overbruggingshypotheek aanvragen tegen lage kosten? Dan bent u bij Advies Nederland aan het juist adres. Wij regelen zowel het onafhankelijke maatadvies als de bemiddeling. Door onze onafhankelijkheid kunnen wij alle aanbieders met elkaar vergelijken.

Je betaald dus nooit teveel! Vraag direct een gratis offerte bij ons aan. Wordt je liever persoonlijk geholpen over een ING of Rabobank overbruggingskrediet? Vraag dan een adviesgesprek bij ons aan.

Daar zitten geen verplichtingen aan vast. Wij kunnen iedereen helpen. Bij welke bank u ook zit.overbruggingshypotheek ing

Wat als mijn huidige woning nog niet is verkocht?

Wat is een overbruggingshypotheek? Wanneer uw huidige woning nog niet is verkocht, zal de bank een stuk voorzichtiger zijn. Het is namelijk nog onzeker tegen welk bedrag en wanneer de woning wordt verkocht.

Het is dus vrij logisch dat de bank zeer streng zal kijken naar de financiële ruimte. Natuurlijk is het riskant om woningbezitters op te zadelen met extra kosten. Over het algemeen zien wij dat banken een ruime marge nemen bij het te bepalen bedrag.

Het moet voldoende zijn om te overbruggen maar niet te hoog om de bank in gevaar te brengen. Zoals eerder uitlegt zijn banken allergisch voor onnodig hoge risico’s.overbruggingshypotheek aftrekbaar

Hoeveel overbruggingshypotheek heb ik nodig?

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen en wat heb ik nodig? Een terechte vraag waar gelukkig een duidelijk antwoord op is. Het is afhankelijk van de situatie die ik hiervoor heb besproken. Tijdens een overbruggingsperiode zult meerdere leningen hebben lopen.

Zowel op de nieuwe als op de oude woning. Daarbij is er natuurlijk ook sprake van een stukje aflossing. Al deze punten te samen maken de overbruggingshypotheek. Voor een nauwkeurige berekening van al deze onderdelen raden wij een persoonlijk adviesgesprek aan.

Deze is volledig kosteloos door u op te vragen via Advies Nederland.

Dubbele maandlasten hypotheek

De komende maandlasten kunnen wij laag voor u houden. Dit omdat wij de laagste overbruggingshypotheek rentepercentage kunnen afsluiten. Zo bekijken wij de ING, ABN AMRO en nog tientallen aanbieders. Bij welke aanbieder zit u momenteel?

Wij maken namelijk graag een berekening voor u. Daar zullen al uw wensen en behoefte in worden meegenomen. Wacht niet langer en schrijf u bij ons in zonder verder verplichtingen. Het gaat immers om een kennismakingsgesprek.overbruggingshypotheek overwaarde

By |2021-11-01T19:16:52+01:0020 December, 2017|Hypotheek afsluiten|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top