Samen een huis kopen 2023

Samen een huis kopen is een hele onderneming. Samen betekent natuurlijk niet dat dit met uw eventuele partner is.

U kunt ook samen met uw ouders een huis kopen.

Wat zijn dan de mogelijkheden?

Wij kunnen u hierbij helpen! Het kopen van een huis is op zichzelf al een grote beslissing die u neemt. Wanneer u dit samen doet, komt er nog veel meer bij kijken.

Schrijf u hier in voor een gratis adviesgesprek.

Hoe werkt het samen een huis kopen als partners?

Moet u allebei een vast contract hebben? Allemaal vragen die u wilt laten beantwoorden. Met onze adviseurs kunt u dit bespreken.

Samen een huis kopen

Aan de hand van uw persoonlijke situatie zullen wij de mogelijkheden qua hypotheek voor u bekijken. Er zijn immers verschillende zaken waar u aan moet denken.

Onze informatie is altijd helder en objectief

Meer weten? Lees dan alles over het kopen van een huis. Wilt u liever persoonlijk geholpen worden? Vraag dan vandaag een gratis adviesgesprek aan!

Samen een huis kopen met partner

Het meest voor de hand liggend is samen met je partner een huis kopen. Wanneer u toe bent aan deze stap zijn er meerdere zaken waar u aan moet denken.

Heeft u bijvoorbeeld allebei een vast contract? Bent u getrouwd of niet? Allemaal zaken waar u aan moet denken. Het kan wel eens overweldigend zijn hoeveel erbij komt kijken.

Wanneer u met een partner een nieuwe woning koopt, zijn er een hoop dingen die u moet vastleggen. Bekijk hier alles wat er komt kijken bij samen kopen op 1 naam.

Samen een huis kopen met partner

Advies samen een huis kopen

U wilt immers niet voor ongewenste verrassingen komen te staan wanneer u of uw partner overlijdt of u uit elkaar gaat. Wij raden u aan een gesprek aan te gaan met onze adviseurs.

Zij kunnen u stap voor stap begeleiden bij het proces. Door jarenlange ervaring weten zij precies wat u kunt verwachten en wat u moet regelen. Natuurlijk kunnen zij u daarbij helpen.

Samen een huis kopen op 1 naam?

Lees verder of schrijf u in voor een gratis adviesgesprek.

Lees ook onze tips over een huis bezichtigen.

Weet wat u moet doen om de laagste prijs eruit te halen!

Hypotheek samen een huis kopen met partner

Allereerst zult u moeten gaan denken om het afsluiten van een hypotheek. Daarvoor tellen beide inkomens mee.

Hier kunt u meteen de berekening maken.

Aan de hand van uw financiële situatie zult u moeten laten berekenen of samen een huis kopen mogelijk voor u zal zijn. Dit kunt u doen in een vrijblijvend hypotheekgesprek.

Soms is het voordeliger om de hypotheek te baseren op het inkomen van alleen u of uw partner. U kunt uw baan verliezen. Op die manier komt u niet meteen in de problemen.

Maandlasten samen een huis kopen

Uw hypotheeklasten kunnen dan nog prima opgevangen worden. Of dit financieel mogelijk is, hangt af van de hoogte van de salarissen. Bij een goedverdienende baan zal dit geen probleem zijn.

Ook als u of uw partner geen inkomen heeft, is het afsluiten van een hypotheek mogelijk. Deze persoon kan dan alsnog voor 50% eigenaar worden van de woning.

Kun je ook een samen huis kopen zonder samenlevingscontract?

Dat kan zeker. Er zijn dan echter wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Deze zullen wij met u doornemen.

Over het algemeen lukt het ons meestal wel om een passende hypotheek voor u te vinden.

Ook zonder samenlevingscontract.

Wij worden in de markt dan ook gezien als het aanspreekpunt.

Samen een huis kopen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Samen een huis kopen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Is een geregistreerd partnerschap verplicht bij huis kopen? Het is mogelijk dat u zonder enig contract of geregistreerd partnerschap een huis wilt kopen.

Daar zitten wel wat risico’s aan verbonden. U of uw partner kan plotseling overlijden.

Hiervoor is de partnerverklaring uitermate geschikt. Dan zullen de nabestaanden van de geregistreerde eigenaar van de woning deze kunnen overnemen.

U bent dan uw huis kwijt

Dit kan het geval zijn wanneer u geen geregistreerd partnerschap heeft. Het is dus aan te raden om bij een notaris vast te leggen wat er in zo’n geval gedaan moet worden.

Samen een huis kopen betekent natuurlijk allebei voor de helft eigenaar zijn van uw woning! In dat geval worden de maandelijkse hypotheeklasten evenredig verdeeld over jullie beiden.

Brengt de één meer in dan de ander?

Dan kunt u dit vast laten leggen. De twee meest voorkomende vormen zijn een huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Middels gemeenschap van goederen of vastgelegde huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden kunt u verschillende zaken vastleggen.

Kun je ook een samen een huis kopen met vrienden? In sommige gevallen wel. Je zult echter wel aan een aantal voorwaarden moeten voldoen.

Gemeenschap van goederen en huwelijkse voorwaarden/partnerschapsvoorwaarden

U kunt een partnerschap of huwelijk in gemeenschap van goederen hebben. Dit betekent dat u uw bezittingen en lasten samen deelt. Het houdt in dat u allebei eigenaar bent van uw woning.

Dus ook van de hypotheek en hypotheekschuld. Wanneer u of uw partner komt te overlijden, zal de woning in het bezit van de ander blijven. Dat geldt ook voor de hypotheekschuld.

De verstrekker waar uw hypotheek afgesloten is, eist daarbij dat u een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Op die manier wordt deze ervan verzekerd dat de hypotheekschuld wordt afbetaald.

Het is mogelijk dat u niet alle bezittingen en lasten wilt delen

Dan kunt u onder huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. In deze voorwaarden legt u vast wat u wilt delen.

Hierin kunt u ook vastleggen wat er gebeurt wanneer één van u beiden komt te overlijden. Samen een huis kopen betekent dus niet altijd alles samen delen.

Wilt u bepaalde zaken laten vastleggen?

Informeer onze hypotheekadviseur daar dan tijdig over. Hij zal u beide stap voor stap helpen om alle wensen vooraf vast te leggen. Dit voorkomt eventuele problemen in de toekomst. Samen een huis kopen ongehuwd

Wilt u samen een huis kopen ongehuwd?

U kunt samen een huis kopen wanneer u niet gehuwd of geregistreerd partners bent. Niet iedereen wil immers trouwen.

Het kopen van een huis moet dan wel kunnen.

Er zijn verschillende manieren waarop u deze dingen kunt vastleggen. U bent namelijk op die manier niet standaard de directe nabestaande wanneer uw partner komt te overlijden.

U kunt zaken vastleggen in een samenlevingscontract of een verblijvingsbeding in de leveringsakte opnemen. In een samenlevingscontract wordt aangegeven dat de inboedel van u beiden is.

Het is belangrijk om een aantal zaken vast te leggen

Ook kunt u aangeven dat u of uw partner in de woning mag blijven, wanneer de ander overlijdt. U moet wel in de leveringsakte door een notaris laten opnemen dat u beiden eigenaar bent.

Dit gebeurt niet automatisch bij een samenlevingscontract. Een verblijvingsbeding houdt in dat u in de hypotheekakte laat opnemen dat u in de woning blijft in het geval van overlijden.

Wat is het huis samen kopen verdeling?

Deze kunt u zelf bepalen. Dit moet echter wel vroegtijdig worden aangegeven. Het zal namelijk vastgelegd moeten worden. Hierover zullen wij u adviseren. Dat is het voordeel van onze dienstverlening en begeleiding op maat. Uw wensen staan daarin centraal.

Samen een huis kopen met ouders Samen een huis kopen met ouders

Het kan altijd voorkomen dat een hypotheekverstrekker u weigert. Dit kan komen omdat u bijvoorbeeld niet genoeg inkomen kan opbrengen.

Dan kunt u de maandelijkse lasten niet betalen. U kunt daarvoor aankloppen bij uw ouders. Vaak zijn zij vermogend genoeg om borg te staan voor uw hypotheek.

Uw ouders kunnen bijvoorbeeld een deel van de koopsom aan u schenken of lenen. Ook zijn er tegenwoordig hypotheken waarbij een speciale constructie geldt.

Dan kunt u samen met uw ouders een hypotheek afsluiten

Wij willen u dan wel adviseren om van tevoren goed te bespreken wat de regeling zal zijn. Uw ouders moeten de hypotheekakte mede ondertekenen.

In eerste instantie zult u zelf uw maandlasten betalen.

Wanneer u echter dit niet kunt opbrengen, worden de kosten op uw ouders verhaald.

Er zitten veel eisen aan deze methode.

Wij kunnen deze samen met u bespreken. Op deze manier wordt samen een huis kopen iets eenvoudiger. Vraag meteen bij ons een gratis adviesgesprek aan via het contactformulier.

Advies over samen een huis kopen

Samen een huis kopen is een proces waar veel bij komt kijken. Wij raden u dan ook aan op tijd advies in te winnen. Dan weet u waar u aan toe bent. Bij Advies Nederland staan wij uiteraard voor u klaar.

Wij doen niets liever dan u helpen aan uw droomhuis. Onze adviseurs zijn daarnaast van alle markten thuis. Uiteraard zorgen wij voor lage maandlasten door de laagste hypotheekrente aan te bieden!

Wanneer het gaat om hypotheken, maar ook om verzekeringen en contracten. U kunt alles binnen één bedrijf laten doen! Onze adviezen zijn altijd onafhankelijk.

Gratis samen een huis kopen advies

Wij kunnen op objectieve wijze verschillende hypotheekverstrekkers vergelijken. Zo bent u altijd verzekerd van de beste keuze. Wilt u vandaag nog advies inwinnen?

Laat dan meteen uw gegevens achter bovenaan deze pagina. Wij komen zo snel mogelijk bij u terug! Een erkende hypotheekadviseur zal bij u langs komen om alles verder uit te leggen.