Wat is mijn huis waard?

Iedereen die wil verkopen wil weten: wat is mijn huis waard als ik verkoop? In ons blog gaan we de 4 punten doornemen die bepalen wat je woning waard is.

Mocht je advies willen over het verkopen van een woning schrijf je dan gratis in. Onze verkoopmakelaar zal je helpen om de beste prijs te krijgen.

Wat is mijn huis waard volgend Funda, Jaap of de WOZ waarde?

4 beste manieren om de thuiswaarde te bepalen

Wat is mijn huis nu waard volgens Jaap, Funda of het Kadaster?

Als u uw huis volgend jaar wilt verkopen, moet u weten wat uw huidige woningwaarde is. De woningwaarde is wat geïnteresseerde kopers bereid zijn te betalen voor uw woning. Als u deze informatie kent, kunt u een vraagprijs bepalen.

Als u de huidige waarde van uw huis niet weet, bent u niet de enige. Veel leners begrijpen niet wat de woningwaarde is of hoe ze deze moeten berekenen. In dit artikel wordt uitgelegd wat de woningwaarde is en hoe u deze zelf kunt bepalen.

Wat betekent woningwaarde?

Uw huiswaarde is de prijs die een andere koper bereid is te betalen om uw huis te kopen. Dit wordt ook wel de actuele marktwaarde van een woning genoemd.

Als u de waarde van uw huis kent, kunt u bepalen wat uw vraagprijs zou moeten zijn wanneer u het op de markt brengt.

Wat is mijn huis waard WOZ? Dit kunt u opvragen via de gemeente. Zij bepalen de waarde en hierover krijgt u elk jaar een brief.

Woningwaarde bepalen:

1. De locatie: De waarde zal hoger zijn als uw woning zich in een gewilde buurt bevindt met een behoorlijke uitstraling en een lage criminaliteit. Toegang tot nabijgelegen snelwegen, winkelcentra en restaurants kan ook de waarde verhogen.

2. De grootte en staat: De grootte en indeling van uw woning hebben ook invloed op de marktwaarde. En als je het huis onlangs hebt laten schilderen of vernieuwde apparaten hebt gekocht, kunnen deze dingen ook de waarde verhogen.

3. Scholen: Wonen in een goed schooldistrict kan de waarde van uw huis aanzienlijk verhogen. Uit een onderzoek van Advies Nederland bleek dat 25% van de huizenkopers de kwaliteit van scholen in de buurt overweegt voordat ze een huis kopen.

4. Vergelijkbare huizen: Huizenkopers kunnen huizen bekijken die vergelijkbaar zijn met die van u om te zien waarvoor ze de afgelopen maanden hebben verkocht.

4. Huidige marktomstandigheden: De huidige marktomstandigheden hebben ook invloed op de waarde van uw woning. Als er bijvoorbeeld meer kopers zijn dan huizen, dan kun je een hogere prijs voor je huis vragen. Dingen zoals hoge rentetarieven kunnen sommige mensen ervan weerhouden een huis te kopen.

Wat is mijn huis nu waard

Hoe bepaal ik de waarde van mijn woning?

Voordat u kunt kopen, verkopen of herfinancieren, moet u de waarde van uw huis kennen. Laten we eens kijken naar vier strategieën die u kunt gebruiken om de huidige waarde van uw huis nauwkeurig te bepalen.

Wat is mijn huis nu waard? Dit zijn de punten waarop de woningwaarde berekend zal worden:

1. Gebruik online tools voor woningwaardering

Een van de gemakkelijkste manieren om de waarde van uw woning te bepalen, is door gebruik te maken van een online woningwaarderingstool.

Veel bedrijven, waaronder Advies Nederland, bieden deze tools meestal aan en vertrouwen op recente verkopen in uw regio om de waarde van uw huis te bepalen.

Het voordeel van het gebruik van een online taxateur voor de woningwaarde is dat u direct een schatting ontvangt.

Verschillende sites gebruiken echter verschillende statistieken om uw huis te evalueren, en sommige zijn betrouwbaarder dan andere. Dus als u ervoor kiest om deze route te volgen, is het essentieel om alleen betrouwbare sites te gebruiken.

2. Huur een professionele taxateur in

Een van de meest nauwkeurige manieren om de waarde van uw huis te achterhalen, is door een professionele taxateur in te schakelen.

Kredietverstrekkers vertrouwen op een externe taxateur voordat ze een hypotheek goedkeuren, maar dit is geen vereiste voor huiseigenaren. Het gebruik van een taxateur is echter een goed idee als u zich voorbereidt op verkoop.

Tijdens de afspraak kijkt een taxateur naar veel factoren om de schatting van de woningwaarde te bepalen.

Ze kijken naar de huidige staat van uw huis, uw buurt, de marktomstandigheden en vergelijkbaar geprijsde huizen om de waarde van uw huis te beoordelen. Om deze reden is het veel nauwkeuriger dan alleen het gebruik van een online waarderingstool.

3. Raadpleeg Advies Nederland

Een andere goede optie is om een hypotheekadviseur u te laten helpen bij het bepalen van de waarde van uw huis.

We kijken naar de huidige woningmarkt en gebruikt vergelijkende marktanalyses om de waardering van uw woning te beoordelen. Bovendien hebben vastgoedprofessionals toegang tot CMA-gegevens (credit monitoring analysis).

Ons de waarde van uw huis laten beoordelen is minder gedetailleerd dan wat u zou ontvangen met een professionele taxateur, maar het is nog steeds een goede optie. Bovendien kunnen ze aanbevelingen doen voor hoe u de esthetische aantrekkingskracht van uw huis kunt verbeteren.

4. Vergelijkbare eigenschappen

Vastgoedvergelijkingen zijn vergelijkbare woningen in het gebied waar u wilt verkopen.

Als u online sites bezoekt, kunt u informatie vinden over woningen in de buurt die onlangs zijn verkocht. U ziet niet alleen de vermelde prijs, maar u zult ook zien hoe die huizen zich verhouden tot die van u.

Het voordeel van het gebruik van deze strategie is dat het gratis en gemakkelijk is en u kan helpen bepalen waarvoor u uw huis wilt vermelden.

En het kan u helpen specifieke kenmerken in uw huis te identificeren waarnaar huizenkopers op zoek zijn. Deze strategie is echter minder betrouwbaar dan het raadplegen van een of het inhuren van een taxateur.

Wat is mijn huis waard online berekenen?

Zelf geloven wij niet echt in rekentools voor het berekenen van overwaarde, de maximale hypotheek of de woningwaarde.

Elke situatie is namelijk anders waardoor een rekentool echt niet met de exacte prijs komt (vaak niet eens in de buurt).

Wij bieden een gratis adviesgesprek met onze verkoopadviseur voor de echte prijzen.