Huis kopen in Nederland als buitenlander

Een huis kopen in Nederland als buitenlander is niet zo eenvoudig als het afsluiten van een hypotheek als je de Nederlandse nationaliteit hebt.

Advies Nederland helpt u hier graag bij, vraag een gratis adviesgesprek bij ons aan.

Hoe werkt een huis kopen in Nederland als buitenlander?

Een huis kopen in Nederland als buitenlander is mogelijk, maar het is wel verstandig om eerst te kiezen voor hypotheekadvies. Wij geven je hier 5 redenen voor:

  • Het afsluiten van een hypotheek als expat is lastiger
  • Je krijgt met zaken te maken waar je wellicht geen rekening mee houdt
  • Het is belangrijk om bekend te zijn met de Nederlandse hypotheekregels
  • Om een voordelige keuze te maken heb je een onafhankelijk advies nodig
  • Je kunt niet overal terecht voor een hypotheek als expat

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Huis kopen in Nederland als buitenlanderKun je een huis kopen Nederland als niet ingezetene?

Een huis kopen in Nederland als buitenlander, ofwel een huis kopen Nederland als niet ingezetene, is wel mogelijk. Het kán dus wel, maar het gaat niet altijd even soepel.

Als expat krijg je met zaken te maken waar mensen met de Nederlandse nationaliteit niet mee te maken krijgen wanneer zij in eigen land een hypotheek willen aanvragen.

De situatie is in veel gevallen vrij uniek

Wonen in buitenland huis kopen in Nederland om te genieten van een tweede woning in het buitenland voor vakanties, of een huis kopen in Nederland omdat je er daar werkt..

Dit zijn slechts voorbeelden van situaties waarin mensen zonder Nederlandse nationaliteit een woning in ons land willen kopen. Iedere situatie is uniek en dat vraagt aandacht.

Het is belangrijk dat het hypotheekadvies wordt aangepast op jouw persoonlijke situatie. Dit doen wij graag voor je. Je kunt online een gratis adviesafspraak maken.

Er zijn veel situaties mogelijk

Je kunt werken in buitenland hypotheek in Nederland, maar je kunt ook een hypotheek hebben in het buitenland en in Nederland werken.

Je kunt als buitenlander investeren in Nederland, omdat je er een toekomst op wilt bouwen, maar je kunt ook op je oude dag weer terug willen verhuizen naar je vaderland.

Er zijn veel situaties mogelijk. Wil je een huis kopen in Nederland als buitenlander, dan is het nodig om te kiezen voor passend hypotheekadvies. Dit biedt Advies Nederland je.huis kopen Nederland als niet ingezetene

Een huis kopen in Nederland als expat

Een huis kopen in Nederland als buitenlander, dus als expat, is niet altijd eenvoudig. Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het verkrijgen van een hypotheek.

Wanneer je een hypotheek zonder Nederlandse nationaliteit af wilt sluiten wordt er door de hypotheekverstrekkers naar meer zaken gekeken dan wanneer je Nederlander bent.

De verblijfsvergunning is belangrijk

Een huis kopen in Nederland met verblijfsvergunning is steeds beter mogelijk. Helaas is het zo dat je in Nederland niet als vanzelf een verblijfsvergunning krijgt. Dit kost moeite en tijd.

In bepaalde gevallen komt de vergunning er helemaal niet.

Je moet dan een huis kopen zonder verblijfsvergunning en dat gaat zeker niet meevallen in de praktijk.

wonen in buitenland huis kopen in NederlandDe risico’s zijn niet meer zo groot als voorheen

In 2016 was een huis kopen in Nederland als buitenlander bijna onmogelijk door de regels en richtlijnen die veranderden. Gelukkig zijn de zaken opnieuw veranderd.

Hierdoor zijn de risico’s voor hypotheekverstrekkers nu kleiner bij het verstrekken van een hypotheek aan een expat. Dit maakt het dus makkelijker om een hypotheek af te sluiten.

Makkelijker een huis kopen in Nederland als buitenlander

Een huis kopen in Nederland als buitenlander is in deze tijd een stuk eenvoudiger door de afgenomen risico’s. Dit betekent echter niet dat het heel makkelijk is.

Er wordt in Nederland nog altijd onderscheid gemaakt tussen Nederlanders en expats bij het verstrekken van hypotheken. Zo kunnen expats in de regel minder lenen van Nederlanders.wonen in buitenland huis kopen in Nederland

Waar kunnen expats een hypotheek krijgen?

Er zijn meerdere hypotheekverstrekkers die hypotheken aan expats verstrekken, onder hun eigen voorwaarden. Onder deze partijen vinden we onder meer:

  • ING
  • Rabobank
  • ABN AMRO

Meer partijen voor expat hypotheken

De komende jaren zullen er alleen maar meer hypotheekverstrekkers bij komen die hypotheken willen verstrekken aan expats.

Wil je dus een huis kopen in Nederland als buitenlander? Dan komen er meer opties bij. Dit heeft te maken met het opheffen van de blokkade door minister Dijsselbloem van Financiën.

huis kopen in Nederland als expatExpats krijgen een lagere hypotheek

Je kunt natuurlijk altijd een maximale hypotheek laten berekenen. Uit deze berekeningen blijkt ook dat expats minder kunnen lenen voor een woning dan mensen met de Nederlandse nationaliteit.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat van de expats niet het hele inkomen wordt meegerekend voor de maximale hypotheek.

Zo houden hypotheekverstrekkers een slag om de arm. Toch zou dit niet nodig moeten zijn, zeker omdat expats betrouwbaarder blijken dan Nederlanders, gemiddeld genomen.

Expats blijken wel betrouwbaarder

Een vreemd gegeven is wel dat expats betrouwbaarder zijn als het om hypotheekbetalingen gaat dan Nederlanders. Hypotheekverstrekkers zouden dus minder risico lopen met expats.

Uiteindelijk zien de hypotheekverstrekkers de risico’s ook dalen, zeker nu de blokkering door de Nederlandse overheid is opgeheven. Een huis kopen in Nederland als buitenlander kan dus weer.

huis kopen zonder verblijfsvergunningSoms maar 85 procent van de woningprijs

Nederlanders kunnen maximaal 100 procent van de woningprijs aan hypotheek krijgen. Wil je een huis kopen in Nederland als buitenlander? Dan kan dit slechts 85 procent zijn.

Dit betekent dat je als expat 15 procent van de woning zelf moet betalen en dit kan lang niet iedereen. Je moet immers ook alle bijkomende kosten (6%) nog zelf betalen.

Dit kan niet iedere expat, en dat is natuurlijk logisch. Welke opties heb je dan nog als je een woning wilt kopen in Nederland zonder de Nederlandse nationaliteit?

Gratis advies huis kopen in Nederland als buitenlanderhuis kopen in Nederland met verblijfsvergunning

Er zijn zeker mogelijkheden om als buitenlander in Nederland een hypotheek te krijgen en gewoon een woning te kopen. Advies Nederland helpt je hier graag bij als je dit wilt.

Wij bieden je een gedegen, onafhankelijk en persoonlijk advies. Je kunt je hiervoor online aanmelden via onze website.

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.