Meerdere hypotheekoffertes ontvangen

Het aanvragen van de goedkoopste hypotheekofferte. Onze adviseur heeft je onafhankelijk laten zien welke hypotheekmogelijkheden er allemaal zijn. Uit al deze mogelijkheden heb jij een keuze gemaakt.

Zowel voor de vorm als de geldverstrekker waarmee gewerkt zal gaan worden. De volgende stap is het afsluiten van de hypotheek

Er wordt rechtstreeks een hypotheekofferte op uw persoonlijk situatie aangevraagd. Mogen wij u helpen? Wij vinden de bank die u de beste offerte kan uitbrengen!

 

 

Wat staat er in een hypotheekofferte?

De inhoud van de hypotheekaanvraag zal gaan over het aanbod wat de desbetreffende geldverstrekker. Daarnaast zal de woning gebruikt worden als onderpand.  hypotheekofferte 2019

Zowel onze binnendienst als uw adviseur zullen het document volledig doornemen. Er is namelijk geen ruimte voor fouten.

Voorkom ze dan ook door gebruik te maken van onze hypotheekadviseur. Meld je bij ons aan!

Bent u van plan een nieuwe hypotheeklening te nemen? 

Wij kunnen namelijk vrijblijvend een hypotheekvoorstel aan u doen. Dit betekend dat u onze voorstel met andere partijen kunt vergelijken. In totaal checken wij meer dan 42 hypotheekverstrekkersMag de beste offerte winnen! Schrijf u direct bij ons in en ontvang 3 hypotheekoffertes.

 

 

Hypotheekofferte aanvragen

Je kunt bij ons altijd een onafhankelijke hypotheekofferte aanvragen. Onze hypotheekadviseur zal namelijk alle hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken.

Hij naar zowel de hypotheekrente als de hypotheekvorm van uw nieuwe hypotheek. Het gaat dus echt om het totaalplaatje. Onafhankelijk zoeken wij naar het beste rentevoorstel!Hypotheekofferte

Iets wat voordelen kan opleveren van elke tienduizenden euro’s

Wacht daarom niet te lang! Er is namelijk een goede kans dat de rente komend jaar zal stijgen. Een stijging van een procent kan honderden euro’s per maand schelen. 

Het zou doodzonde zijn als u dat overkwam vanwege laksheid. Zeker nu u op de hoogte bent van alle mogelijke voordelen. Wacht niet langer en schrijf u in via het contactformulier.

Onafhankelijk hypotheekofferte advies

Vraag via het contactformulier een persoonlijk gesprek aan of kies voor een hypotheekofferte op maat via de mail. Beide kosteloos en zonder enige verplichtingen.

Een kans die u natuurlijk niet kunt laten liggen! Het beste hypotheekvoorstel van Nederland ontvangen? Vraag direct een gratis adviesgesprek bij ons aan.

Geldigheid hypotheekofferte

Hoe zit het met de geldigheid van een hypotheekofferte? Voor welke termijn is hij geldig en wanneer is de vervaldatum?  Op hypotheekoffertes staan eigenlijk twee datums:

 1. Uiterste passeerdatum
 2. Offertedatum

Offertedatums geven aan tot wanneer het voorstel geldig is. Voor de desbetreffende datum moet er getekend zijn en dient het documenten bij de geldverstrekker liggen.

Daarna zal er een geldigheidstermijn gelden van twee tot zeven maanden tot passeren. Bepaalde termijnen zijn afhankelijk van de hypotheekverstrekker.

Deze kunnen allemaal een ander systeem hanteren

Hierin zijn zij vrij. Er zijn geen wettelijke datums aangekoppeld. Uiteindelijk moet u voor de einddatum naar de notaris om de hypotheekakte te ondertekenen. Doet u dit niet dan zal de offerte komen de vervallen. Pas op voor de volgende situaties: Annuleringskosten hypotheekofferte

Annuleringskosten

Er kunnen kosten door de geldverstrekker in rekening worden gebracht als u een getekende hypotheekofferte annuleert. De annuleringskosten kunnen ook weer per aanbieder verschillen.

Gemiddeld genomen zullen ze tussen de 0,5 en 1 procent van de hoofdsom liggen. Er zijn overigens geldverstrekkers waar u wel kosteloos een offerte kunt annuleren.

Dan mag echter niet de geldigheidsduur van de offerte zijn verlengd. Voorkom allerlei problemen en laat u begeleiden door onze hypotheekadviseur. Schrijf u direct in voor een persoonlijk adviesgesprek.

Bereidstellingsprovisie

De periode to een passeerdatum kan regelmatig verlengt worden met een aantal maanden. Het voorstel kan dan gewoon verlengd worden maar de destijds overeengekomen hypotheekrente blijft van toepassing. 

Ook al zou deze opeens stijgen dan is dat niet van invloed op uw hypotheekofferte. Het enige wat de geldverstrekker in rekening mag brengen is de bereidstellingsprovisie.

In simpele bewoording: de verleningskosten

Deze bedragen vaak 0,25 procent van de totale hypotheeksom. Mocht u in een dergelijke situatie verkeren dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies.

Hypotheekofferte aanpassen

Voor het aanvragen of aanpassen van een hypotheekofferte gelden regels. Deze zijn officieel vastgelegd in een aantal verschillende gedragscodes:

 • Gedragscode hypothecaire financieringen
 • Gedragscode informatieverstrekkering Dienstverlening Intermediair
 • Financiële bijsluiter en gedragscode rendement en risico

Advies Nederland kan uiteraard uw hypotheekofferte aanpassen mits bovenstaande regels worden gehanteerd. In de praktijk blijkt dit prima te kunnen.

Heeft u recent offertes opgevraagd? Wij doen u namelijk graag een concurrerend voorstel. Mag de scherpste offerte van Nederland winnen!

Hypotheekofferte documenten Hypotheekofferte documenten

Om een offerte in orde te maken zijn verschillende documenten nodig. Hiervan hebben wij een opsomming gemaakt.

Uiteraard zal onze adviseur dit voor u regelen. Mocht u het graag zelf willen doen dan moet u rekening houden met het volgende:

 • Paspoort of ID kaart
 • Werkgeversverklaring
 • Loonstrook
 • Jaaropgave afgelopen 3 jaren
 • Arbeidsovereenkomst
 • Rekeningafschriften
 • Uw arbeidsverleden (mijn UWV)
 • Intentieverklaring
 • Budgetoverzicht (NIBUD)
 • Afschrift spaarrekeningen
 • Taxatierapport (PDF)
 • Specificatie verbouwingskosten
 • Getekende overeenkomst
 • Overzichten (eventuele) leningen
 • Studieschuld
 • (ondernemers) 3 jaarcijfers

 

 

Hypotheekofferte tekenen

Daarom zijn wij een grote voorstander van een stukje begeleiding. Onze hypotheekadviseurs hebben namelijk dagelijks te maken met het verzamelen van de correcte gegevens.

Wij bieden ook de perfecte begeleiding voor de senioren hypotheek. Maak via ons contactformulier gelijk een vrijblijvende afspraak. Ons team staan namelijk graag voor u klaar!

Wanneer wordt een hypotheekofferte goedgekeurd?

Een hypotheekofferte is een offerte van een hypotheekverstrekker zoals een bank. In dit voorstel staan onder meer de rente, de looptijd, de soort hypothecaire krediet en de maandelijkse lasten vermeld.

U doet er verstandig aan bij meerdere hypotheekverstrekkers hypotheekoffertes aan te vragen om deze met elkaar te vergelijken.

Wie kan mij de scherpste hypotheekofferte uitbrengen?

Maar om door de bomen van hypotheekoffertes het bos nog te kunnen zien, doet u er goed aan met Advies Nederland contact op te nemen.

Als landelijk adviesbureau zijn wij onafhankelijk en deskundig in de bemiddeling bij een woning kopen. Onze adviseurs kunnen samen met u de hypotheekofferte aanvragen bij meerdere banken en deze onderling vergelijken.

Ook leggen zij u alle informatie uit die in de hypotheekoffertes aan bod komt. Maak nu vrijblijvend een afspraak en bespaar tijd, geld en moeite.Hypotheekofferte

Voorlopige hypotheekofferte heet inmiddels renteaanbod

Door regelgeving uit Brussel zijn banken verplicht om klanten alleen nog een bindende hypotheekofferte te verstrekken.

Zonder voorbehoud ten aanzien van bijvoorbeeld de kredietwaardigheid van de hypotheeknemer. De Europese Unie (EU) wil hiermee consumenten beter beschermen bij het afsluiten van een hypotheek.

Hoe word ik beschermt?

De zogeheten Mortgage Credit Directive (MCD) moet vervelende financiële verrassingen achteraf voorkomen. Wie dus tegenwoordig een hypotheekofferte ontvangt, heeft definitief uitsluitsel dat de hypotheek, na betekening van de offerte, ook echt rond is.

Om toch een goed idee te krijgen hoe zo’n offerte eruit komt te zien, ontvangt u tegenwoordig vaak eerst een renteaanbod; hetzelfde als een voorlopige hypotheekofferte, alleen onder een andere naam. 

Voor de duidelijkheid: hypotheekoffertes worden aan het einde van ‘het proces’ gestuurd, waarin dus alleen maar bindende voorwaarden mogen staan. Bekijk stap voor stap hoe een hypotheek afsluiten werkt.

Wat wordt vastgelegd in de hypotheekofferte? Gratis hypotheekofferte

Wanneer een offerte wordt aangevraagd, wordt officieel het verzoek gedaan tot het aangaan van een hypotheek. 

De hypotheekverstrekker doet u daarop een voorstel toekomen waarin de volgende punten aan bod komen.

Denk aan de hypotheekvorm, hoogte totale hypotheekschuld, looptijd, rentepercentage en geldigheid.

De hypotheekvorm uit de hypotheekofferte

Vóór 1 januari 2013 kwamen veel hypotheekvormen in aanmerking voor fiscale aftrek van de hypotheekrente. Daar is vanaf die datum verandering in gekomen: tegenwoordig  geldt renteaftrek van bij de belasting alleen nog maar voor twee vormen. 

Wat zijn dat voor hypotheekoffertes?

Dat zijn hypotheken waar volgens een vast schema wordt afgelost: de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek

Voorheen vielen onder de renteaftrek bijvoorbeeld ook de aflossingsvrije hypotheek, de spaarhypotheek, de beleggingshypotheek of de krediethypotheek. 

Die laten we hier buiten beschouwing, omdat iedereen zich voornamelijk richt op hypotheekvormen die nu ook nog voor renteaftrek in aanmerking komen.

Hypotheekofferte ontvangen en dan?

 • Annuïteitenhypotheek
  Bij een annuïteitenhypotheek blijft het maandelijkse bedrag van rente plus aflossing gelijk, gedurende de gehele looptijd. Maar de verhouding tussen het rente- en het aflossingsdeel verandert in diezelfde periode. De eerst tijd neemt de rente het grootste deel van de betalingen in, later juist het bedrag aan aflossing. Op de einddatum is de gehele hypotheek afgelost. Een annuïteitenhypotheek heeft, onder meer, de volgende karakteristieken:
 • hypotheek met een vaste einddatum
 • periodieke aflossing tijdens de looptijd
 • maandlasten blijvend gelijk tijdens de gehele looptijd
 • Lineaire hypotheek
  Bij een lineaire hypotheek wordt gedurende de gehele looptijd maandelijks hetzelfde bedrag afgelost. Het bedrag aan aflossing per maand is afhankelijk van de hoogte van het hypotheekbedrag alsook van de looptijd van de hypotheek. Een lineaire hypotheek heeft, onder meer, de volgende karakteristieken:
 • hypotheek met een vaste einddatum
 • maandelijks dezelfde aflossing tijdens de looptijd
 • aflossing en rente zijn de eerste periode hoog, later in de looptijd laag (in het begin is nog niets afgelost en zijn daardoor ook de rentebedragen hoog)

De hoogte van de hypotheek uit de hypotheekofferte

Het maximale bedrag van de hypotheek moet niet verward worden met de hoogte van het hypotheekbedrag uit de offerte. Wat u maximaal mág lenen, hoeft niet daadwerkelijk geleend te worden. U kunt bijvoorbeeld ook eigen (spaar) geld inbrengen. Let dus op met een bod uitbrengen

Wat u maximaal kunt lenen hangt af van uw inkomen en waaruit u dat verkrijgt, het eventueel soort dienstverband, de looptijd en rentevoet van de hypotheek en wat u aan lopende schulden en financiële verplichtingen heeft uitstaan.

Lees ook meer over bereidstellingsprovisie en de kosten daarvan. Advies Nederland biedt u een compleet inzicht in alle kosten en mogelijkheden. Maak daar altijd kosteloos gebruik van!

De looptijd van de hypotheek uit de hypotheekofferte Hypotheekofferte vergelijken

De looptijd van de hypotheek staat ook altijd vermeld in de offerte. Uw inkomen bepaalt voor het grootste deel de maximale hypotheeklast voor rente en aflossing. 

De looptijd van een hypotheeklening, waarin deze wordt afgelost inclusief rente, bepaalt mede de hoogte van de hypotheek zelf.

Het aantal jaren waarin een hypotheek wordt afgelost staat standaard vaak op 30 jaar. Maar een kortere mag ook gekozen worden.

Hypotheekofferte met een lange looptijd

Een langere looptijd dan 30 jaar is niet verstandig; dan is de hypotheekrente niet fiscaal aftrekbaar. Bij een hypotheek aflossen in een kortere periode dan 30 jaar, betaalt u per jaar natuurlijk een groter bedrag aan aflossing. Daardoor vallen ook uw maandelijkse hypotheeklasten evenredig hoger uit.

Het rentepercentage van de hypotheek uit de hypotheekofferte

Ook de rentevoet van de hypotheek vindt u terug in de offerte. De hoogte van de rente is tevens van belang voor de hoogte van de hypotheek. Hoe langer de looptijd van de hypotheek, des te hoger de rente.

Periode van geldigheid van de hypotheekofferte

Bij de meeste hypotheken zijn offertes 2, 3 of 4 maanden geldig. De geldigheidstermijn van de hypotheekofferte is belangrijk voor de koper in verband met de sleuteloverdracht.

Als die later gepland staat dan de hypotheekofferte geldig is, moet de offerte verlengd worden. Daar zijn wel kosten aan verbonden. Uiteraard kunt u zich wel opgeven voor een gratis hypotheekadvies.

Gratis hypotheekofferte aanvragen

Een adviseur van Advies Nederland kan u helpen om aan de hand van een hypotheekofferte, de juiste geldverstrekker voor uw hypotheek te vinden. Nadat de voor u meeste geschikte hypotheekvorm is vastgesteld, vragen wij een hypotheekofferte aan, die wij vervolgens samen met u bespreken. 

Wanneer u en wij tevreden zijn, wordt de offerte door u getekend

Vanaf dat moment kunt u worden bijgestaan bij het vervolg van het aankoopproces, tot aan de transportakte bij de notaris aan toe

Wanneer u betaalbare, professionele begeleiding en advies voor uw hypotheekofferte zoekt, helpt Advies Nederland u verder. Neem gerust contact op voor een eerste vrijblijvende afspraak!