Huurwoning kopen?

Makkelijk een huurwoning kopen. Huurt u momenteel een huis via een woningcorporatie? Dan kan het zijn dat je een aanbod krijgt om de huurwoning te kopen.

Advies Nederland helpt je met de aankoop en het regelen van de hypotheek. Zo ben je gegarandeerd van lage maandlasten voor nu en voor de complete looptijd. Vraag een adviesgesprek aan!

Hoe werkt een huurwoning kopen?

Een voordeel is vaak dat dit soort woningen dan al gerenoveerd zijn. Hierdoor heb je de eerste jaren bij een huurwoning kopen weinig last van hoge onderhoudskosten.

Het is een feit dat achterstallig onderhoud duur is. Daar moet je toch rekening mee houden bij een huurwoning kopen. Overal waar je aan moet denken leggen wij in dit artikel uit.

Liever persoonlijke hulp? Neem contact op!

Heb je al een huurwoning op het oog?

Schrijf je dan bij ons in voor een gratis hypotheekgesprek. Onze adviseur kan je helpen om de woning aan te kopen en de hypotheek te regelen. Maak gebruik van zijn expertise.

Lees allereerst de checklist door voordat u het gesprek aangaat.

Van huren naar kopen

Kan ik beter huren of kopen? Er gaat niets boven een koopwoning. Zeker omdat de hypotheekrente lager staat dan ooit. Heb je al een brief ontvangen van de woningcorporatie?

Zij kunnen namelijk een woning aanbieden voor 90% onder de marktwaarde. Dat maakt een voormalige huurwoning kopen uiterst interessant. Zodra je het hebt gekocht is er al sprake van winst.

Dit noemen wij een overwaarde.

Tips huurwoning kopenHuurwoning kopen

Aan het kopen van huurwoningen zitten echter wel een aantal haken en ogen. Soms kun je beter niet akkoord gaan met de voorwaarden die er gesteld worden.

Maak gebruik van onze hypotheekadviseur. Hij kan je beschermen tegen een verkeerde aankoop. Zijn kennis op dit gebied is erg groot.

Ook als het gaat om een vrije sector huurwoning kopen kunt u zich bij ons inschrijven. Geheel kosteloos en vrijblijvend.

Onderhandel over de vraagprijs

Ook bij een huurwoning kopen kan er onderhandeld worden over de vraagprijs.

Net als bij andere huizen in het blok zijn sociale huurwoningen onderhandelbaar. Vooral als er sprake is van achterstallig onderhoud dan kun je de prijs proberen te verlagen.

Hiervoor hebben wij een aantal tips. Lees meer over het bieden op een huis.

Er zijn verschillende tactieken om voordelig een huurwoning aan te kopen. Een nadeel van een eigen woning is het onderhoud. Hier moet je namelijk zelf voor zorgen.

Bij een appartement kopen kun je het in samenspraak met de VvE regelen.

Wil je een huurwoning kopen van particulier?

Dan regelen wij graag de hypotheek voor je. Wij kennen namelijk de weg. Zo berekenen wij de maximale hypotheek en helpen wij met de aanvraag en aankoop.

Kun je als niet huurder een huurwoning kopen?

Je huurt niet maar wil wel een corporatiewoning kopen. Hoe werkt dat? Alle woningcorporaties hebben hun aanbod online staan. Het is belangrijk dat je goed op de staat van de woning let.

Ook de buurt is belangrijk om te onderzoeken. Je moet alleen ergens gaan wonen als je gevoel goed zit. Je moet jezelf er wel thuis voelen.

Het bekijken van bestemmingsplannen is ook een belangrijke tip

Hierin staat exact omschreven wat er in jouw buurt gebouwd gaan worden. Een woning kopen van woningbouwvereniging. Is dat ook mogelijk? Zeker er zijn verschillen koopmogelijkheden.

Heb jij al een koophuis op het oog? Laat dan berekenen of het haalbaar is. Op deze manier kun je binnen enkele weken een huurhuis kopen.

Met dat betreft hanteren wij een strak schema

Hierdoor worden fouten voorkomen en kun je snel de woning betrekken. Door onze hulp kun jij je richten op alle leuke dingen. Denk aan het aankleden van de woning.

 

Het aanvragen van de hypotheek

Huur jij al enige tijd een woning? Dan weet je tenminste wat je koopt. Dit is ook handig voor de prijsonderhandeling.

Om de huurwoning te kopen moet je een aantal stappen doorlopen:

  • Vraag een gratis adviesgesprek aan;
  • Onze adviseur berekend je maximale hypotheek;
  • Hij bekijkt ook of je recht hebt op de starterslening;
  • Je brengt een openingsbod uit op de woning (wij kunnen je hierbij helpen).
  • Als het bod is geaccepteerd gaan wij samen naar de notaris om te passeren.

Een ander onderdeel van het proces is de bouwkundige keuring

Deze moet gedaan worden om te bekijken of je geen bouwval koopt. De bank wil nou eenmaal geen risico lopen. Het onderpand moet in orde zijn. Het is dan ook verplicht om hier aan mee te werken.

Verbouwen naar je persoonlijke smaak

Een huurder moet bij een verhuizing de woning achterlaten in de originele staat. Ga jij de huurwoning kopen? Dan heb je de vrije hand om een verbouwing te doen.

Het is wel verplicht om hier een bouwvergunning voor aan te vragen. Wil je een nieuwe keuken? Of wil je een aanbouw kopen? Dat is niet alleen voor je leefgenot beter maar ook voor de woningwaarde.

Dit soort investeringen zijn uitermate interessant op zowel de korte als lange termijn. Bij een eventuele verkoop is je woning meer waard.

Wil je weten wat je woning waard is? Laat het dan taxeren door onze makelaar.

Het onderhoud van een koopwoning

Het onderhoud is een nadeel van een huurwoning kopen. Nu bel je de huurbaas en het wordt voor je geregeld. Na het kopen van een woning is dat voorbij. Je zult je eigen boontjes moeten doppen.

Gelukkig heb je de aannemer van Advies Nederland. Hij kan je helpen met alle klusjes. En dat tegen zeer lage kosten!

Hierdoor hoef jij je nooit zorgen te maken over reparaties

Alles wat in en om je huis kapot kan gaan zal hij repareren. Over het algemeen zijn het altijd dezelfde klusjes. Denk aan het schilderen van de woning, elektriciteit en zaken die kapot gaan in de loop der tijd.

Wij zullen er voor je zijn. Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Gratis huurwoning kopen advies

Schrijf u meteen in voor een gratis adviesgesprek.