Werkgeversverklaring2018-07-10T19:32:39+00:00

Werkgeversverklaring

Momenteel staat de hypotheekrente nog laag en willen veel mensen hiervan profiteren. De tijd dat u alleen met een vast contract een hypotheek kon afsluiten, is voorbij. Tegenwoordig wordt een huis kopen voor mensen zonder vast contract steeds eenvoudiger. Toch komt er nogal wat bij kijken. Heeft u een vast, tijdelijk of flexibel werkverband, dan heeft u een intentieverklaring of  werkgeversverklaring nodig. 

De hypotheek is een lening die u afsluit en terugbetaald moet worden. De hypotheekverstrekker wil zo min mogelijk risico lopen. Met behulp van deze verklaringen kunnen de risico’s wat betreft uw inkomen enigszins worden weggenomen. 

Wat houdt de verklaring precies in en hoe moet deze inhoudelijk in elkaar zitten? Advies Nederland helpt u alle benodigde documenten te vergaren. Al jaren zijn wij hét adviesbureau dat u bijstaat op hypotheekgebied. 

Wilt u meteen een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen? Of wilt u een werkgeversverklaring voorbeeld? Vul dan het contactformulier in. 

Werkgeversverklaring hypotheekWerkgeversverklaring

Hoe lang is een werkgeversverklaring geldig? En waar dient die voor? De verklaring wordt afgegeven door uw werkgever en licht uw inkomenssituatie toe.

Het document is vaak nodig wanneer u een huurcontract moet ondertekenen of bij een hypotheek afsluiten. 

De hypotheekverstrekker wil zekerheid wat betreft uw inkomen, zowel nu als in de toekomst. 

De hypotheek moet terugbetaald worden en u zult de hypotheeklasten moeten kunnen dragen op basis van uw inkomen. De bank of verzekeraar wil zo min mogelijk risico lopen dat de aflossing niet betaald kan worden.

De verklaring dient dus als bewijs van uw draagkracht. Het is essentieel dat de verklaring op de correcte wijze wordt ingevuld. Mist er iets, dan zal het gehele document opnieuw moeten worden ingevuld en opgestuurd. 

Onze hypotheekadviseurs kunnen een verklaring voor u opstellen die u kunt laten invullen door uw werkgever. Voordat deze bij uw hypotheekaanvraag wordt gevoegd, zullen wij deze uitvoerig controleren op eventuele fouten.

Kunnen wij u helpen met een werkgeversverklaring invullen? Laat het ons helpen. 

Werkgeversverklaring inhoud

Wat moet er in de verklaring komen te staan? Het werkgeversverklaring document bevat informatie over uw bruto jaarloon en uw meest recente loonstrook. Samen moeten deze onderdelen inzicht geven in uw inkomen. 

De verklaring is één van de meest belangrijke documenten die u bij een hypotheekaanvraag moet aanleveren. Het formulier moet ingevuld worden door een persoon binnen uw bedrijf die hier bevoegd voor is.

Ook moet deze persoon het document ondertekenen. U moet er dus zeker van zijn dat de verklaring niet is ingevuld door meerdere personen. Merkt de hypotheekverstrekker dit, dan wordt het gehele document ongeldig verklaard.

Ook moet alles op het formulier met dezelfde pen worden ingevuld en aangekruist. De datum wanneer u in dienst bent getreden moet daarnaast overeenkomen met de salarisstrook. 

Wanneer het een contract voor bepaalde tijd betreft, moeten er meerdere handtekeningen bij dit onderdeel worden geplaatst. Laat het ingevulde document controleren door onze hypotheekadviseur.

Werkgeversverklaring huurwoning

Werkgeversverklaring huurwoning

Over het algemeen wordt de verklaring alleen afgegeven wanneer u een hypotheek afsluit en een vast dienstverband heeft. Soms wordt bij het afsluiten van een huurcontract ook een verklaring van uw werkgever vereist.

Dit zal per verhuurder verschillen, aangezien deze niet verplicht is om hier naar te vragen. Uw werkgever kan het verstrekken van een werkgeversverklaring weigeren. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer deze twijfelt aan uw kunnen om een lening terug te betalen.

De verklaring heeft daarnaast ook een beperkte geldigheid. U kunt deze maximaal 3 maanden gebruiken om een hypotheek of huurcontract af te sluiten. Na deze tijd zal uw werkgever opnieuw een formulier moeten invullen.

Zonder de verklaring is het op dat moment niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten of te huren. Het proces zal dan vertraging oplopen. Zorg er dus altijd voor dat u let op de termijnen waarin bepaalde dingen moeten plaatsvinden.

Werkgeversverklaring en intentieverklaring

Heeft u een tijdelijk of flexibel dienstverband? Dan heeft u vaak in plaats van alleen een verklaring van uw werkgever, een werkgeversverklaring met intentieverklaring nodig. 

Ook wanneer u in de proeftijd van uw functie zit, is een intentieverklaring nodig wanneer u een hypotheek afsluit. Met de intentieverklaring geeft uw werkgever aan dat deze van plan is u in vaste dienst te nemen.

De voorwaarde daarbij is dat u uw werk op hetzelfde niveau blijft uitvoeren en dat het bedrijf hetzelfde blijft presteren. Heeft u geen intentieverklaring, dan kunt u met uw tijdelijke inkomen niet gemakkelijk een hypotheek afsluiten.

Een tijdelijk inkomen levert veel risico op voor de hypotheekverstrekker. Zorg ervoor dat de verklaring klopt. De data moeten overeenkomen met die in uw contract. Ook moeten de verklaringen een KvK-nummer en bedrijfsstempel bevatten.

Heeft uw werkgever geen bedrijfsstempel, dan moet aanvullend verklaard worden dat dit het geval is.

Werkgeversverklaring ZZPWerkgeversverklaring ZZP

Hoe zit het wanneer u zelfstandig ondernemer bent en u bewijs moet leveren van uw inkomen?

Voor ZZP’ers werkt het anders dan voor mensen in loondienst met een vast of tijdelijk contract. U kunt immers niet uw eigen werkgeversverklaring invullen.

Aangezien u eigen baas bent, heeft u andere documenten nodig. Belangrijk is om u te richten op hypotheekverstrekkers die hypotheken aanbieden voor ZZP’ers.

Om te bepalen wat uw inkomen is en hoeveel u zult kunnen lenen, wordt gekeken naar uw winst over de afgelopen 3 jaar.

Daarbij is het van belang dat uw onderneming succesvol was en u meerdere klanten heeft. Heeft u een tijdelijk contract en kunt u geen intentieverklaring krijgen? Dan kunt u proberen om in aanmerking te komen als flexwerker.

Bij flexwerkers wordt, net zoals bij zelfstandig ondernemers, gekeken naar het inkomen in de afgelopen 3 jaar. Het wordt dan eenvoudiger om een hypotheek af te sluiten.

Werkgeversverklaring aanvragen

U vraagt een verklaring aan bij uw werkgever wanneer u de koopovereenkomst van uw woning getekend heeft. Dit bewijs van inkomen is van grote invloed op het wel of niet kunnen verkrijgen van een hypotheek. 

Het is dus belangrijk dat u in de voorlopige koopovereenkomst ontbindende voorwaarden laat opnemen zodat u eventueel onder de koop uit kunt komen. Voordat u met alle documenten aan de slag gaat, is het verstandig hypotheekadvies in te winnen.

Wij kunnen een formulier voor de verklaring aanleveren en kunnen deze uitvoerig controleren op de werkgeversverklaring eisen. Zo voorkomt u dat er gegevens missen of er fouten zijn gemaakt die het proces vertragen. 

Advies Nederland kan u bijstaan bij elke stap die genomen moet worden. We zullen de verkregen verklaringen nakijken en kunnen uiteraard de uiteindelijke hypotheekofferte opmaken en versturen.

Een eerste adviesgesprek is geheel gratis, dus maak meteen een vrijblijvende afspraak!

Werkgeversverklaring nodig of niet?

Als je in loondienst bent en een hypotheek wilt aanvragen, dan heb je een werkgeversverklaring nodig. Heb je een tijdelijk contract dan wordt er ook gevraagd om een intentieverklaring. Deze verklaringen halen veel mensen door elkaar.

Er zijn namelijk een aantal belangrijke verschillen. Onze hypotheekadviseur zal deze verder toelichten. Een ander probleem is dat veel mensen een eenzijdig advies hebben gekregen.

Denk hierbij aan een bank en/of verzekeraar. Elk voorstel over de hypotheek wat u hebt gehad, kunt u beter onafhankelijk door Advies Nederland laten nakijken.

In veel gevallen kunnen wij een beter voorstel doen, omdat wij kunnen adviseren en bemiddelen, namens (bijna) alle hypotheekverstrekkers. Meldt u daarom aan voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek! 

Werkgeversverklaring voor hypothekenWerkgeversverklaring

Op onze website kunt u een werkgeversverklaring downloaden. Onze organisatie neemt dit werk altijd bij klanten uit handen. Het kan namelijk best een lastig klusje zijn.

Fouten zijn namelijk snel gemaakt door de werkgever. Hij heeft er ook niet elke dag mee te maken. Daarom bieden wij altijd begeleiding bij een hypotheek afsluiten.

Er zijn anders teveel zaken waar u zich mee bezig moet houden. In bijna alle gevallen moeten wij werkgevers helpen, met het correct invullen van de werkgeversverklaring. 

Wilt u zich ook liever bezig houden met de euke kanten van een nieuwe woning? Vraag dan een gratis gesprek aan met één van onze hypotheekadviseurs.

Werkgeversverklaring hypotheek

Wat is een werkgeversverklaring?

In combinatie met je meest recente loonstrook, wordt het gebruikt om jouw inkomen vast te stellen. Het geeft dus inzicht in de inkomenssituatie. Het inkomen op de verklaring moet overeenkomen met de loonstrook. 

Om een hypotheek aan te vragen moet de werkgever, de werkgeversverklaring goed invullen. Bij een fout wordt het formulier ongeldig verklaard. Het hele proces begint dan weer opnieuw. Let ook goed op dat de ontbindende voorwaarden niet verlopen.

Anders kunt u enorm in de problemen komen. Zo zijn er nog een wel een paar aandachtspunten. Veel consumenten besteden namelijk amper aandacht aan de hypotheekvorm. Wij gaan ook altijd voor de laagste hypotheekrente, maar verliezen de vorm nooit uit het oog. 

In het verleden zagen wij dat ook fout gaan met de woekerhypotheek. Elke dag helpen wij gedupeerde om dit soort hypotheken te herstellen. Doe het daarom in één keer goed en neem vrijblijvend contact met ons op. Een werkgeversverklaring voorbeeld is gratis te downloaden