Rentemiddeling NIBC

Wat is rentemiddeling NIBC en hoe vraag ik het aan? NIBC is een Nederlandse bank die hypotheken aanbiedt. U sluit een hypotheek af wanneer u een huis wilt kopen waarvoor u een lening nodig heeft.

De hypotheek is bedoeld als lening om de aankoopsom van de woning te betalen. De lening betaalt u terug middels maandelijkse aflossingen. Naast deze aflossingen betaalt u hypotheekrente over het gehele bedrag dat die maand nog resteert.

U kunt daarbij kiezen voor een variabele of een vaste rentevorm. Deze bepaalt de hoogte van het percentage en de veranderlijkheid van deze hoogte. Kiest u voor een vaste rentevorm, dan betaalt u bijvoorbeeld gedurende 10 of 20 jaar een vast rentepercentage.

Daalt de actuele rente? Dan betaalt u nog steeds hetzelfde bedrag. Toch kunt u uw rente aanpassen, door oversluiten of rentemiddeling. Momenteel is tussentijdse rentemiddeling NIBC nog niet mogelijk.

Wilt u meer weten over de alternatieven? Vraag dan meteen een vrijblijvend adviesgesprek aan bij Advies Nederland!

Ontdek ook alle voor en nadelen van rentemiddeling bij het NIBC.Rentemiddeling NIBC

Rentemiddeling NIBC betekenis Rentemiddeling NIBC kosten

Rentemiddeling zegt als term in principe genoeg over de werkwijze van deze methode. De bank neemt uw oude hypotheekrente en de actueel geldende rente, en berekent het gemiddelde.

Daarbij is de formule die gehanteerd wordt per bank of verzekeraar verschillend. Dit gemiddelde wordt op dat moment als basispercentage genomen.

Bovenop dit percentage rekent de bank verscheidene opslagen die in termijnen worden betaald over uw nieuwe rentevaste periode. Uw oude rentevaste periode stopt op dat moment.

U staat dan dus weer aan het begin van een nieuwe periode bij uw NIBC hypotheek. Om die reden is het belangrijk dat u goed kijkt naar onze hypotheekrente verwachting. Wellicht is het beter om even te wachten tot het einde van uw periode rentevast.

Op dat moment bent u een stuk voordeliger uit, door bijvoorbeeld over te sluiten. Oversluiten wordt vaak gezien als een beter alternatief voor rentemiddeling NIBC eigen huis, dat uiteindelijk leidt tot lagere lasten.

Rentemiddeling NIBC verstandig of niet

Rentemiddeling NIBC kosten

De verwachting is dat NIBC in 2017 rentemiddeling gaat aanbieden. Daarom is het op tijd beginnen met het inwinnen van hypotheekadvies aan te raden. Oversluiten en middeling zijn dan ook voor verschillende situaties geschikt.

De rentemiddeling NIBC gevolgen kunnen in eerste instantie nog niet meteen overzien worden. U past middelen toe om uw maandelijkse lasten te verlagen. Het is mogelijk dat de hypotheekrente in de nabije toekomst verder daalt, waardoor u gedurende een nieuwe rentevaste periode met een hogere rente zit.

Daarnaast zorgen de opslagen die de bank rekent voor een nog hoger percentage. Daarbij zijn de boeteopslag en de middelingsopslag het belangrijkst. De boeteopslag is een maandelijkse verhoging die het resultaat is van het tussentijds openbreken van uw rente contract.

De hoogte hangt af van de resterende tijd en het verschil in uw oude en de actuele rente. De middelingsopslag betaalt u voor het laten toepassen van middeling.

Hoe zit het met rentemiddeling BijBouwe? Zijn de regels anders dan bij partijen zoals NIBC? Stel uw vragen aan onze hypotheekadviseur.rentemiddeling nibc direct

Rentemiddeling NIBC verstandig of niet? Rentemiddeling NIBC of oversluiten

Is om die reden het laten toepassen van rentemiddeling NIBC gunstig of niet? Over het algemeen vinden onze hypotheekadviseurs dat middeling weinig voordelen oplevert.

Helemaal wanneer middelen vergeleken wordt met oversluiten, behaalt men vaker door oversluiten goede resultaten.

Dit komt omdat de boeterente (boeteopslag bij middeling) als eenmalig bedrag betaald moet worden, wanneer u tussentijds oversluit.

Dit kan bijvoorbeeld door het inbrengen van eigen middelen, zoals spaargeld. De overige kosten die bij oversluiten komen kijken, zoals voor een notaris, zijn fiscaal aftrekbaar. Op die manier wordt u door de belastingdienst voorzien van een flinke tegemoetkoming.

Dit is ideaal, want tegenwoordig kunnen de kosten niet volledig meer worden meegefinancierd in uw nieuwe hypotheek. Toch is ook de boeteopslag na rentemiddeling aftrekbaar.

Door de spreiding van de kosten zijn uw maandlasten echter niet aanzienlijk veel lager dan voorheen. Welke keuze het verstandigst is, zult u moeten laten berekenen door onze experts. Schrijf u direct in voor een kosteloos adviesgesprek!rentemiddeling verstandig

Rentemiddeling NIBC of oversluiten 

Kunt u dan beter kiezen om over te sluiten? U moet hier wel de financiële middelen voor hebben. Middeling is initieel een stuk goedkoper en makkelijker wanneer uw inkomen bijvoorbeeld iets lager is.

Dit komt omdat de kosten die erbij komen kijken, in termijnen kunnen worden betaald. Daardoor zit u wel langere tijd vast aan een hoger rentepercentage. Na oversluiten moeten alle kostenposten als groot bedrag meteen worden terugbetaald aan de bank.

Wanneer dit gedaan is, kunt u genieten van het lage rentepercentage waarvoor u heeft gekozen. Op de lange termijn betekent dit dat oversluiten een stuk voordeliger zal uitpakken.

Wat voor u het beste is, kunnen we niet zeggen zonder onze degelijke hypotheekcheck uit te voeren. Is wachten op rentemiddeling NIBC goed of slecht?

Laat ons uw NIBC hypotheekrente en financiën uitvoerig bekijken tijdens een kosteloze afspraak zodat we voor u antwoord kunnen geven op deze vraag.actuele hypotheekrente nibc

Rentemiddeling NIBC en extra aflossenRentemiddeling NIBC

Aan het laten toepassen van rentemiddeling NIBC hypotheek zitten mogelijk gevolgen wanneer u extra wilt aflossen.

Extra aflossen op uw NIBC hypotheek houdt in dat u bijvoorbeeld spaargeld gebruikt voor het extra afbetalen van uw hypotheekschuld.

U lost maandelijks een minimum bedrag af, maar mag altijd meer terugbetalen. Dit zorgt ervoor dat uw maandlasten iets lager zullen worden.

Aan extra hypotheek aflossen zit wel een maximum verbonden. De meeste banken en verzekeraars staan aflossen toe tot een hoogte van 10% of 20% per kalenderjaar. U kunt meer afbetalen, maar dan krijgt u te maken met een boete.

Deze is afhankelijk van de hypotheekrente die u betaalt. Heeft u jongstleden middeling laten toepassen? Dan rekent de bank de boete aan de hand van uw oude percentage.

Dit wordt gedaan om misbruik van middeling tegen te gaan. Na oversluiten geldt dit niet. Op dat moment kunt u zorgeloos extra aflossen.nibc direct rentemiddeling

Rentemiddeling NIBC aanvragen

De kans is groot dat het lastig is de keuze te maken tussen middeling en oversluiten. Hier heeft u uiteraard een deskundige hypotheekexpert voor nodig. Dankzij onze berekeningen kunnen wij u precies uitleggen of rentemiddeling NIBC interessant voor u zal zijn in de toekomst.

Is dit niet het geval? Dan gaan we verder met het bekijken van alternatieven. Wellicht is wachten tot uw einde rentevaste periode een betere optie. U heeft dan wat meer tijd om te sparen voor de kosten die bij het oversluiten van een hypotheek komen kijken.

Dat zal uiteindelijk lonen! Wij vergelijken voor u de hypotheekrentes die banken en verzekeraars aanbieden. Daarbij worden ook de voorwaarden per hypotheekvorm aan de hand van uw wensen per aanbieder afgewogen.

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Maak dan snel een afspraak met Advies Nederland voor een onafhankelijk hypotheekadvies dat passend is voor u!nibc rentemiddeling

By |2021-11-09T15:20:19+01:007 March, 2017|Rentemiddeling|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top