Hypotheek berekenen freelancer

Een hypotheek berekenen freelancer: wat heb je daar eigenlijk voor nodig?

Advies Nederland vertelt je meer over het aanvragen van een hypotheek als freelancer.

Ben jij freelancer en wil je persoonlijk en onafhankelijk een berekening ontvangen?

Maak dan online een gratis afspraak. Mogen wij je helpen?

Hoe werkt een hypotheek berekenen als freelancer?

Wil jij een hypotheek berekenen freelancer? Dan heb je onder meer de volgende zaken nodig bij je aanvraag:

  • De jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar (indien aanwezig)
  • De datum waarop je bent gestart als freelancer
  • Een goede prognose van je inkomen voor het komende jaar
  • De eventuele financiële verplichtingen die je hebt
  • Eventuele werkovereenkomsten met vaste klanten / opdrachtgevers

Hypotheek berekenen freelancerEen freelancer of een ZZP’er

Je kunt een hypotheek berekenen freelancer wanneer je zelfstandig werkt, zonder personeel, en je dus in de meeste gevallen een variabel inkomen hebt.freelancer of een ZZP’er

In de basis zijn freelancers en ZZP’ers dan ook hetzelfde. Als freelancer kun je dus bijvoorbeeld gewoon een hypotheek berekenen ZZP Rabobank.

Je hebt hiervoor ook dezelfde gegevens nodig als een ZZP’er die hier een hypotheek wil aanvragen. Dit geldt in principe voor een hypotheekaanvraag bij alle hypotheekverstrekkers.

Hoe kun je een hypotheek voor een zelfstandige berekenen?

Een hypotheek zelfstandige berekenen kan op meerdere manieren.

Je kunt op de eerste plaats natuurlijk schattingen van hypotheekbedragen krijgen door gebruik te maken van online rekentools die je vindt op de websites van geldverstrekkers.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd bij een hypotheekadviseur terecht voor een berekening. De adviseur kan de hypotheek berekenen freelancer op basis van jouw situatie, waardoor je exacte bedragen uit je berekening krijgt.

Meerdere soorten hypotheekadviseurs

Wil je de beste hypotheek voor ZZP vinden, dan is het verstandig om een hypotheekadviseur in te schakelen.

Besef je hierbij wel dat er meerdere soorten hypotheekadviseurs zijn. In de basis kun je deze zien als afhankelijke en onafhankelijke adviseurs.soorten hypotheekadviseurs

Hoe vergroten freelancers hun kansen op een hypotheek?

Als je echt de beste hypotheek voor ZZP wilt vinden, en niet alleen de beste hypotheek van één aanbieder, dan is het belangrijk om voor een onafhankelijk hypotheekadviseur te kiezen.

Deze kun je natuurlijk ook vinden bij Advies Nederland. Doe direct een aanvraag bij ons voor een onafhankelijke en kosteloze berekening op maat.

Hypotheek berekenen freelancer: afhankelijk of onafhankelijk

Een afhankelijk hypotheekadviseur werkt voor een hypotheekverstrekker. Stel, je gaat naar een afhankelijk adviseur van de ING.

Deze kan alleen voor jou de beste hypotheek berekenen ZZP ING en kijkt niet naar hypotheken van andere hypotheekverstrekkers.

Met dit hypotheekadvies krijg je dus wel de beste hypotheek die de ING Bank je aan kan bieden, maar de afhankelijke hypotheekadviseur kijkt niet naar voordeligere mogelijkheden bij andere aanbieders. De hypotheekadviseur is immers in dienst bij de ING Bank.

Een onafhankelijk adviseur kijkt verder

Een onafhankelijk adviseur kijkt voor een hypotheek ZZP welke bank of hypotheekverstrekker de beste hypotheek aan kan bieden.onafhankelijk adviseur kijkt verder

Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de beste rentetarieven, maar ook naar bijvoorbeeld hypotheekvoorwaarden en de hypotheekvorm die het best bij je past.

Gratis advies hypotheek berekenen als freelancer

Doordat alle hypotheekverstrekkers worden nagelopen en vergeleken kun je alleen op deze manier de beste hypotheek vinden.

Advies Nederland kan onafhankelijk jouw hypotheek berekenen freelancer en je een gedegen advies geven.

Het overleggen van je administratie

Een hypotheek berekenen freelancer kan natuurlijk niet op basis van een bruto salaris van een werkgever. Er is immers geen werkgever. Wat heb je dan wel nodig om een hypotheek aan te kunnen vragen?

Bij de meeste hypotheekverstrekkers kun je een hypotheek berekenen freelancer met je jaarcijfers. Je moet je administratie van de afgelopen drie boekjaren overleggen.

Op basis daarvan kan een hypotheekverstrekker besluiten om je een hypotheek te verstrekken, of niet. Wil je meer hierover weten? Laat ons je dan helpen!

Wat als je ook nog in loondienst bent?

Een aantal jaren geleden sprongen veel mensen nog in het diepe. Zij stopten van de ene op de andere dag bij hun werkgever en werden ZZP’er zonder een basis om mee te beginnen.

ook nog in loondienst

Tegenwoordig gaan veel mensen niet meer zo ‘roekeloos’ te werk.

We starten eerst parttime ZZP en behouden onze loondienstbaan ook parttime.

Een hypotheek loondienst en ZZP aanvragen is dan ook goed mogelijk tegenwoordig. Je kunt je eigen ZZP inkomen overleggen plus de bruto inkomensgegevens van je werkgever.

Wat als ik nog geen jaarcijfers heb?

Een hypotheek ZZP zonder jaarcijfers aanvragen is lastig.

Wel is het zo dat je niet altijd minimaal drie jaarcijfers nodig hebt. Bij diverse hypotheekverstrekkers kun je nu al een hypotheek aanvragen met slechts één boekjaar.

Wel is het zo dat je dan over het algemeen een wat lager hypotheekbedrag kunt krijgen. Als er nog geen ‘nood aan de man’ is, dan kan het dus wel verstandig zijn om nog twee jaar te wachten om een hogere hypotheek af te kunnen sluiten.

Waarom een lagere hypotheek in het eerste jaar?Waarom een lagere hypotheek

Ga je na 12 maanden als ZZP’er een hypotheek berekenen freelancer, dan wordt lang niet altijd heel je inkomen meegerekend voor de hypotheek.

Hiervoor is voor meerdere hypotheekverstrekkers het risico te groot.

Hoe kan ik dit risico beperken?

Om de risico’s voor de hypotheekverstrekker te verlagen wordt dus niet altijd het volledige salaris meegerekend.

Je inkomen kan in de komende jaren stijgen, maar het kan ook ineens inzakken.

Een voorbeeld: de ZZP hypotheek van ABN AMRO

De ABN AMRO ZZP hypotheek is een goed voorbeeld van hoe het inkomen in de eerste paar jaren niet volledig wordt meegerekend.

Pas als je langer dan drie jaar ZZP’er bent kan er 100 procent van je inkomen worden meegerekend.

Wanneer voldoe ik aan de voorwaarden?

Ben je tussen de 12 en 24 maanden actief als freelancer, dan wordt driekwart van je inkomen meegerekend voor de maximale hypotheek.

Ben je tussen de 24 en 36 maanden actief, dan rekent deze bank al 90 procent van je inkomen mee.

direct jouw hypotheek berekenenLaat direct jouw hypotheek berekenen freelancer

Als freelancer is het lastig om zelf uit te zoeken waar je de hoogste maximale hypotheek kunt krijgen, wat je maandlasten zullen zijn en welke hypotheekvorm het best aansluit bij jouw situatie.

Daarom helpt Advies Nederland je graag

Je bent bij ons van harte welkom om alles omtrent jouw ZZP hypotheek te laten berekenen door onze onafhankelijke hypotheekadviseur.

Je kunt direct een afspraak voor een gesprek maken via onze website. Dit eerste hypotheekgesprek is kosteloos en vrijblijvend.