Houten Huis Bouwen

Je kunt al een houten huis bouwen voor 150.000 euro. In ons blog nemen we de kosten en mogelijkheden volledig met je door.

Dus als je op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van wonen, dan kan het bouwen van een houten huis een goede optie zijn. Een houten huis heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van traditionele woningen van baksteen of beton.

Zoek je een financiering voor de bouw? Vraag een gratis adviesgesprek bij ons aan.

Waarom kiezen voor een houten huis bouwen?

Allereerst is hout een hernieuwbare grondstof die veel minder belastend is voor het milieu dan bijvoorbeeld beton of staal. Daarnaast heeft hout een uitstekende isolerende werking.

Hierdoor heb je in een houten huis minder energie nodig hebt om de temperatuur op peil te houden. Dit kan weer leiden tot lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

De foto´s die wij gebruiken komen van VetteFoto.nl.

De voordelen van hout als bouwmateriaal

Een ander voordeel van houten huizen is dat ze vaak sneller gebouwd kunnen worden dan traditionele woningen. Wat kost een huis bouwen? We nemen het bedrag en de bouwfases met je door.

Doordat de onderdelen van het huis op maat worden gemaakt in een fabriek, kan het bouwproces op de bouwplaats zelf sneller verlopen. Bovendien zijn houten huizen vaak lichter dan traditionele woningen, waardoor er minder zware funderingen nodig zijn.

Dit zijn onze tips voor een huis bouwen onder 100.000 euro. Dit kan al met een vrijstaande woning. Je moet alleen de weg weten!

Hoe snel kan een houten huis gebouwd worden?

Tot slot zijn houten huizen ook nog eens heel mooi om te zien. Door het natuurlijke materiaal krijgt het huis een warme en gezellige uitstraling die veel mensen aanspreekt.

Er zijn bovendien veel verschillende soorten hout en afwerkingen mogelijk, waardoor je het huis helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Ontdek ook wat kan ik lenen om een houten huis te kopen.

De isolerende werking van houten huizen

Al met al zijn er dus genoeg redenen om te kiezen voor een houten huis. Of je nu op zoek bent naar een duurzame en milieuvriendelijke woning, of gewoon een mooi en gezellig huis wilt bouwen, met hout zit je altijd goed.

Ook kun je de isolatie van hout goedkoop regelen. Dit laten wij altijd doen door de experts van Bouwsector Nederland. Vraag voor advies bij ons een gratis gesprek aan.