Opstalverzekering2018-07-02T19:40:47+00:00

Opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering? Het is een verzekering waarmee u de woning zo goed mogelijk verzekerd tegen schade. In geval van brand kunt u plotseling alles kwijt zijn. Uw spullen krijgt u niet terug, maar u kunt er wel voor zorgen dat u voor de waarde gecompenseerd wordt.

Zo kunt u toch enigszins opnieuw beginnen. Gaat u binnenkort een huis kopen of huren en wilt u weten welke verzekeringen u het beste kunt afsluiten?

Of wilt u uw huidige opstalverzekering dekking laten controleren of oversluiten? Dit kan natuurlijk bij het onafhankelijke adviesbureau Advies Nederland!

Tegen uiterst lage tarieven kunnen wij u helpen bij het afsluiten of oversluiten van uw verzekeringen. We kunnen tijdens een vrijblijvend en gratis gesprek uw situatie bekijken en zo komen tot een passend advies.

Een opstalverzekering vergelijken? Laat onze adviseur de goedkoopste premie vinden. Benieuwd? Laat dan snel uw gegevens voor een gratis adviesgesprek!

Opstalverzekering betekenis

Het laten verzekeren van uw opstal is belangrijk wanneer u een huis koopt of huurt. Een opstalverzekering, wat is dat precies? Er zijn verschillende verzekeringen die u in principe zult moeten afsluiten om geheel gedekt te zijn tegen schade. 

Deze betreffende verzekering zorgt ervoor dat eventuele schade aan het huis zelf, gedekt is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het dak of de stenen. Alles wat vast zit aan de woning is verzekerd. Deze vorm valt daarbij onder de brandverzekering. De precieze dekking van de verzekering is per verzekeraar verschillend.

Opstalverzekering

De fundering en het aanwezige glas in de woning zijn bijvoorbeeld niet altijd standaard meeverzekerd. 

Deze kunnen dan tegen extra premie gedekt worden. Om die reden is het belangrijk precies uit te zoeken waarvoor u betaalt.

U wilt er zeker van zijn dat u tegen de laagste kosten zo goed mogelijk verzekerd bent! De goedkoopste opstalverzekering berekenen?

Vraag een gratis berekening bij ons aan. Onze adviseur staat voor u klaar om te helpen. 

Opstalverzekering of inboedelverzekering

Het verschil tussen een inboedelverzekering en een verzekering die de opstal dekt, is simpel. Bij de opstalverzekering huis is in principe alles wat vastzit aan uw woning geheel verzekerd.

De inboedelverzekering dekt de inhoud van de woning. Uw meubels, uw elektronica en zelfs uw kleding kunnen verzekerd worden.

Ook de spullen die net buiten uw woning staan, kunnen gedekt worden door de verzekering. Daarom zijn beide vormen handig om af te sluiten. Opstalverzekering verplicht?

De opstal- en inboedelverzekering zijn niet verplicht. Daarbij heeft ook niet iedereen beide verzekeringen nodig. Het ligt bijvoorbeeld aan het soort huis waarin u woont of gaat wonen of het zelf verzekeren van de opstal noodzakelijk is.

Wat voor een koophuis geldt, geldt niet per se ook voor een huurwoning. Het ene huis heeft daarnaast een hogere dekking nodig dan het andere. Zo zijn er verschillende dingen waar u aan moet denken. Hoe zit het dan eigenlijk precies?Opstalverzekering vergelijken

Opstalverzekering hypotheek

Vaak is het afsluiten van een opstalverzekering verplicht wanneer u een hypotheek afsluit. De bank geeft u een lening waarbij het huis dient als onderpand. De verstrekker wil natuurlijk dat het onderpand zo goed mogelijk beschermd wordt tegen schade.

Wordt het huis bijvoorbeeld tijdens een storm beschadigd, dan wordt er een schadevergoeding door de verzekeraar uitgekeerd. U heeft dus niet plotseling geld nodig voor het herbouwen van uw woning.

Daardoor is de hypotheekverstrekker verzekert van het feit dat de hypotheeklasten nog steeds gedragen kunnen worden. Hoe werkt het precies wanneer u een verzekering afsluit?

Met de verzekeraar spreekt u af voor welk bedrag u een vergoeding uitgekeerd zal krijgen in geval van schade.

De hoogte van dit bedrag kan bepaald worden aan de hand van de herbouwwaarde van uw woning. Dit is het bedrag dat u nodig zult hebben om uw woning opnieuw te laten bouwen.

Opstalverzekering huurhuis

Gaat u in een huurhuis wonen? Het afsluiten van een opstalverzekering bij huurwoning is niet verplicht. U huurt immers een woning van de verhuurder.

Hij of zij is dan verantwoordelijk voor het afsluiten van de juiste verzekeringen. Controleer dus altijd in hoeverre uw woning gedekt is.

Bent u vervolgens van plan uw woning te verbouwen door bijvoorbeeld een nieuwe keuken in te bouwen? Dan is deze niet altijd standaard meeverzekerd.

U zult dan een aanvullende verzekering moeten afsluiten. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het vinden van de juiste verzekeringen voor uw specifieke situatie. Een inboedelverzekering is uiteraard wel van belang. U bent immers zelf verantwoordelijk voor uw eigen spullen.

Talloze verzekeraars bieden verzekeringen aan tegen lage tarieven. Het laten maken van een vergelijking per verzekeraar is dus zeer aan te raden. Op die manier heeft u de dekking die bij u past tegen de laagste prijs.

Opstalverzekering kosten

De verzekering bestaat in twee vormen. Een opstalverzekering kiezen, is volledig afhankelijk van uw wensen wat betreft dekking. Ook de kosten zijn afhankelijk van de keuze die u maakt. De twee soorten dekking van schade die aangeboden worden, zijn extra uitgebreid en allrisk

De extra uitgebreide verzekering dekt alle soorten schade die in de polisvoorwaarden zijn vastgesteld. Een allrisk vorm keert uit bij alle gevallen van schade, tenzij deze expliciet worden uitgesloten in de voorwaarden. Het verschil is op die manier maar klein.

De kosten die erbij komen kijken, zijn afhankelijk van het bedrag dat u verzekert. Dit hangt af van de herbouwwaarde, de bouwwijze van uw woning en de staat van onderhoud waarin uw huis verkeert. 

U betaalt qua premie ongeveer 1 euro per 1000 euro aan verzekerd bedrag. Natuurlijk zal dit per regio en verzekeraar verschillen. Laat dus een correcte berekening maken door onze experts.

Opstalverzekering oversluiten

Bent u van plan verzekeringen voor uw woning af te sluiten? Raadpleeg dan eerst een deskundige adviseur! Aangezien er zoveel verzekeraars zijn die deze vormen aanbieden, kunt u het beste eerst de opstalverzekering vergelijken.

De adviseurs van Advies Nederland kunnen aan de hand van een eerste gratis gesprek een onafhankelijk advies op maat voor u opstellen. 

Wij vergelijken alle verzekeraars op basis van tarieven en voorwaarden. Daarbij staan uw wensen centraal. Door de klant als prioriteit te zien, kunnen wij altijd de verzekering aanraden die het beste bij u past.

Daarbij is ons advies altijd vrijblijvend. U hoeft zich tot niets verplicht te voelen. Wilt u dat wij het advies voor u uitvoeren? Dan bieden wij onze diensten tegen zeer lage tarieven aan.

Ook kunnen wij uw bestaande verzekering controleren en eventueel oversluiten om grote voordelen te behalen. Maak dus vandaag nog een afspraak door uw gegevens achter te laten!

Opstalverzekering vergelijken

Via Advies Nederland kunt u goedkoop een opstalverzekering afsluiten. Wij hebben alle goedkope premies voor u op een rij gezet. Daarnaast hebben wij ook goed gekeken naar de algemene voorwaarden per verzekeraar. Alle verzekeringen kunt u via ons onafhankelijk vergelijken en afsluiten. 

Voor de opstalverzekering brengen wij altijd drie gratis offertes uit. Deze kunt u direct bij ons aanvragen. Binnen 24 uur zullen wij de offertes aan u mailen. Zodra u een keuze hebt kunnen maken, zullen wij de verzekering aanvragen.

Elk jaar zal ons systeem kijken of er bespaard kan worden op de premie. Hierdoor bent u altijd goed verzekerd en tegen de laagst mogelijke maandpremie. Wij bieden de mogelijkheid tussen gratis offertes en een kosteloos gesprek met onze adviseur. 

Wat is een opstalverzekering?

De opstalverzekering is een aanrader voor iedereen met een eigen woning. Dit komt omdat er schades gedekt kunnen worden die vaak hoog kunnen oplopen. De schade betalen uit eigen zak, is vaak vele malen moeilijker, dan het betalen van een maandelijkse premie. 

Vraag direct een opstalverzekering aan tegen een scherpe premie! Een woonhuisverzekering of opstalverzekeringen, dekken de schade aan een huis of opstal. De dekking is geschikt voor:

  • Brandschade
  • Inbraak
  • Storm
  • Blikseminslag

Van alle verzekeringen is jezelf verzekeren tegen opstal schade geen overbodige luxe. Zoals de naam al doet vermoeden, is de schade aan de opstal gedekt.

Dit heeft betrekking op het gehele huis en onderdelen die niet zonder schade verwijderd kunnen worden. Overige zaken die in het huis staan vallen onder de inboedelverzekering.

Enkele voorbeelden die door de verzekeraar wel gedekt worden:

  • Schuttingen
  • Schuren
  • Inbouwkasten

Opstalverzekering vergelijken

Wij zullen de verzekering onafhankelijk vergelijken tussen alle aanbieders. Een werkwijze die voor onze klanten een verademing is. Onze dienstverlening is volledig transparant. Er zullen geen verborgen kosten of addertjes onder het gras zijn.

Wij geven een duidelijk beeld van alle mogelijkheden en eventuele beperkingen. Hierdoor kunnen onze klanten altijd een overwogen keuze maken. Advies Nederland is een platvorm die alleen aangeeft welke optie u hebt.

De daadwerkelijke beslissing ligt uiteindelijk altijd bij de klant. Het verzorgen van een compleet inzicht is waar onze expertise ligt. Laat alle verzekeringen kosteloos nakijken door onze specialist. 

Opstalverzekering afsluiten

Wilt u goedkoop een verzekering afsluiten? Dan helpen wij u graag! Wij kunnen namens de meeste verzekeraars adviseren en bemiddelen. Er kan goed gekeken worden welke aanbieder het goedkoopst is.

Tussen verzekeraars kunnen enorme premie verschillen zitten. Ook als u al een verzekering heeft lopen, dan maken wij graag een vergelijking op maat. De kans dat wij een besparing kunnen realiseren is groot.

Dit kunnen wij doen voor alle verzekeringen, spaarpolissen en hypotheken. Het liefst geven wij aan onze klanten een totaaladvies. Dit betekend dat de hele map door ons bekeken zal worden.

Alle producten die weg of verbeterd kunnen worden, zullen wij een voorstel voor uitbrengen. In een simpel overzicht weet u dan precies welke besparingen doorgevoerd kunnen worden.

Interesse? Meldt u dan vrijblijvend aan voor een persoonlijk adviesgesprek!