Scooter verzekering

Wij zijn van mening dat iedere persoon recht heeft op de meest geschikte scooter verzekering Heeft u al jarenlang uw scooter verzekerd bij dezelfde aanbieder? Word wakker!

Via Advies Nederland kunt u de markt in drie eenvoudige stappen vergelijken en presenteren wij onze beste opties voor scooterverzekeringen.

Binnen vijf minuten kunt u een betaalbare scooterverzekering afsluiten en direct de weg op gaan met de benodigde verzekering.

Scooter verzekering vergelijken

Als u een scooter bezit, wilt u waarschijnlijk zo snel mogelijk de weg op. Het is echter van groot belang om eerst een scooterverzekering af te sluiten.

Volgens de wet bent u namelijk verplicht om een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) te hebben voor uw scooter.

Bij Advies Nederland bieden wij de mogelijkheid om scooterverzekeringen te vergelijken. Op die manier kunt u gemakkelijk de meest betaalbare en beste scooterverzekering vinden.

Scooterverzekering

De scooterverzekering is een verzekering die specifiek bedoeld is voor het verzekeren van jouw scooter. Voor een brommer, bromfiets of brommobiel sluit je een soortgelijke verzekering af, hoewel de benaming kan verschillen.

Het is wettelijk verplicht om een scooterverzekering af te sluiten, aangezien een scooter wordt beschouwd als een motorrijtuig waarvoor ten minste een WA-verzekering verplicht is.

Deze verzekering dekt schade die jij met jouw scooter aan anderen toebrengt.

Aangezien iedereen verplicht is een WA-verzekering af te sluiten, kan de veroorzaakte schade altijd verhaald worden op de persoon die de schade met zijn of haar scooter heeft veroorzaakt.

Als je ook schade aan je eigen scooter wilt dekken, inclusief onvoorziene gebeurtenissen, dan kun je ervoor kiezen om een uitgebreidere verzekering af te sluiten.

Er zijn drie verschillende dekkingen waaruit je kunt kiezen: de minimaal verplichte WA-verzekering, de WA + beperkt cascoverzekering en de allriskverzekering.

Om de juiste verzekering te vinden, kun je scooterverzekeringen vergelijken. Dit geldt ook als je al een scooterverzekering hebt, omdat er mogelijk een betere verzekering beschikbaar is. Dit kan leiden tot een lagere premie en de juiste dekking.

Scooter verzekering vergelijken: hoe werkt dat?

Het vergelijken van scooterverzekeringen is een eenvoudig proces. Om dit te doen, moet je een aantal gegevens invullen. Deze gegevens omvatten:

 • Het kenteken van je scooter
 • Je postcode
 • De leeftijd waarop je jouw scooterrijbewijs hebt behaald
 • De geboortedatum van de jongste bestuurder
 • Het aantal schadevrije jaren dat je mogelijk hebt opgebouwd
 • Het type vervoermiddel dat je gebruikt
 • De maximale snelheid van je scooter
 • Het type brandstof dat je scooter verbruikt
 • En of je zakelijk of particulier gaat rijden.

Daarnaast geef je aan welke dekkingsvorm je verkiest

Dit kan WA, WA + beperkt casco of allrisk zijn. Om de vergelijking zo volledig mogelijk te maken, kun je ervoor kiezen om alle dekkingsvormen aan te vinken.

Het kan namelijk voorkomen dat er slechts een klein verschil is tussen de premie van een WA-verzekering en een WA + beperkt-cascoverzekering.

Als extra informatie willen we graag weten welk type slot je gebruikt, evenals de nieuwwaarde en aanschafwaarde van je scooter, en de waarde van eventuele accessoires die aan je scooter zijn toegevoegd.

Zodra je al deze gegevens hebt ingevuld, ontvang je een overzicht van de meest voordelige scooterverzekeringen die voldoen aan jouw vereisten.

Scooterverzekering afsluiten

Wil je graag een scooterverzekering afsluiten? Dat kan heel eenvoudig via Advies Nederland. Maak een vergelijking en vraag direct de scooterverzekering aan.

Je zult een aantal stappen moeten doorlopen waarbij je persoonlijke gegevens en informatie over je scooter moet invullen. Wij zorgen ervoor dat alles verder wordt afgehandeld.

Binnen vijftien minuten ontvang je een bevestiging van de verzekeraar, en na ontvangst van de polis heb je veertien dagen bedenktijd.

Als je momenteel al een andere scooterverzekering hebt, dien je deze zelf op te zeggen, aangezien wij dit niet voor jou kunnen doen.

Beste scooter verzekering

Het is belangrijk om de juiste dekking te kiezen voor je scooterverzekering, die past bij zowel je scooter als je financiële situatie. De beste scooterverzekering hoeft niet altijd de goedkoopste te zijn.

Het is verstandig om te kijken naar de dagwaarde van je scooter – wat is de waarde ervan als deze gestolen wordt of total loss raakt?

Als de waarde relatief laag is, kan het wellicht niet de moeite waard zijn om een hogere premie te betalen voor een verzekering die meer dekt, maar waarbij je weinig vergoed krijgt vanwege de lage waarde van de scooter.

Het is dus belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van deze factoren.

Goedkope scooter verzekering

Bij Advies Nederland streven we ernaar om je te helpen bij het vinden van de meest voordelige scooterverzekering.

We begrijpen dat je op zoek bent naar de beste polisvoorwaarden tegen de laagste premie. Daarom bieden we een uitgebreid overzicht van alle beschikbare scooterverzekeringen.

Het vergelijken van scooterverzekeringen online is de beste manier om een voordelige verzekering te vinden. Hierdoor krijg je eenvoudig een overzicht van verzekeringen met de laagste premies.

De hoogte van de premie is afhankelijk van de gegevens die je invult.

Op basis van deze gegevens vinden wij de deals die het beste aansluiten bij jou en je scooter. Zo kun je de goedkoopste scooterverzekering vinden die past bij jouw specifieke situatie.

Wat kost een scooter verzekering?

De kosten van een scooterverzekering worden bepaald door verschillende factoren. Deze factoren hebben invloed op de hoogte van de premie.

Bij het berekenen van de premie worden de volgende gegevens meegenomen:

 1. Soort scooter: Het type scooter, het bouwjaar, het model en de waarde van de scooter, zoals geregistreerd op het kenteken dat je hebt opgegeven.
 2. Maximale snelheid en brandstofsoort: De maximale snelheid die de scooter kan halen en het type brandstof dat wordt gebruikt.
 3. Gebruik van de scooter: Of je de scooter particulier of zakelijk gebruikt.
 4. Rijbewijs en schadevrije jaren: De leeftijd waarop je het scooterrijbewijs hebt behaald en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.
 5. Dekkingskeuze: Als je kiest voor een WA + beperkt casco of allrisk verzekering, worden ook het type slot dat je gebruikt, de nieuwwaarde, de aanschafwaarde en de waarde van eventuele accessoires aan de scooter meegenomen.

Door deze gegevens in te vullen in de scooterverzekering vergelijker, kunnen wij de premie voor de scooterverzekering berekenen op basis van jouw specifieke situatie.

Aanvullende verzekeringen scooter

Naast de basisdekkingen zoals de WA-verzekering, kun je er inderdaad voor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten voor jouw scooter. Hier zijn enkele voorbeelden van aanvullende verzekeringen die beschikbaar kunnen zijn:

 1. Verhaalrechtsbijstand: Deze verzekering biedt juridische bijstand en dekking van de kosten bij het verhalen van schade op een tegenpartij in het geval van een ongeval of conflict.
 2. Ongevallenverzekering opzittenden: Deze verzekering keert een vooraf vastgesteld bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van de opzittenden van de scooter als gevolg van een ongeval.
 3. Schadeverzekering opzittenden: Deze verzekering vergoedt de werkelijk geleden schade aan de opzittenden bij een ongeval, zoals medische kosten, inkomstenderving en eventuele andere financiële gevolgen.

Het is belangrijk om de voorwaarden en dekkingen van deze aanvullende verzekeringen te vergelijken en te beoordelen of ze passen bij jouw specifieke behoeften en budget.

Bij het vergelijken van scooterverzekeringen kun je ook de opties voor aanvullende verzekeringen bekijken en afwegen welke voor jou relevant kunnen zijn.

Dekking scooter verzekering

Er zijn drie soorten scooterverzekeringen waaruit je kunt kiezen. De beste keuze hangt af van verschillende factoren, waaronder de waarde en leeftijd van de scooter, evenals jouw financiële situatie.

Hier zijn enkele overwegingen:

 1. WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid): Dit is de minimale verplichte verzekering voor scooters. Het dekt de schade die je met jouw scooter aan anderen toebrengt. Deze verzekering is geschikt als de waarde van je scooter laag is en je financiële ruimte hebt om eventuele schade aan je eigen scooter zelf te betalen.
 2. WA + beperkt casco: Deze verzekering biedt naast de WA-dekking ook dekking tegen specifieke gebeurtenissen, zoals diefstal, brand, stormschade en ruitschade. Dit is een goede optie als de waarde van je scooter nog steeds belangrijk voor je is en je niet de middelen hebt om een nieuwe scooter te kopen of zelf gemaakte schade te betalen.
 3. Allriskverzekering: Dit is de meest uitgebreide dekking voor scooterverzekeringen. Naast de dekkingen van de WA-verzekering en WA + beperkt casco, biedt het ook dekking voor schade aan je eigen scooter als gevolg van een ongeval waarbij je zelf aansprakelijk bent. Dit is geschikt als je jouw scooter niet kunt missen en geen financiële mogelijkheid hebt om eventuele schade aan je eigen scooter te dekken.

Bij het kiezen van de juiste dekking is het belangrijk om zowel de waarde van je scooter als je financiële situatie in overweging te nemen.

Het kan verstandig zijn om een iets hogere maandpremie te betalen voor een uitgebreidere dekking als je afhankelijk bent van je scooter en financieel geen ruimte hebt om zelf schade te betalen

Eigen risico scooter verzekering

Bij sommige scooterverzekeraars geldt er een eigen risico bij de WA + beperkt-cascoverzekering en de allriskverzekering.

Het eigen risico betekent dat je een deel van de schade zelf moet betalen en de verzekeraar het resterende deel vergoedt. Het eigen risico is een vast bedrag, maar kan per verzekeraar verschillen.

Bij schade veroorzaakt door een bestuurder onder de 24 jaar die niet de regelmatige bestuurder is die op de polis vermeld staat, kan het eigen risico hoger zijn.

In sommige gevallen ben je mogelijk zelfs helemaal niet gedekt

Voor jongere bestuurders die wel de regelmatige bestuurder zijn, geldt over het algemeen geen hoger eigen risico, aangezien de premie voor de scooterverzekering al op basis van deze leeftijd is berekend.

Bij schade die je aan anderen toebrengt (aansprakelijkheidsschade), geldt meestal geen eigen risico. Als je alleen een WA-verzekering hebt, betaal je dus geen eigen risico.

Bij de WA + beperkt casco en allriskverzekering betaal je ook geen eigen risico voor schade die gedekt is onder de WA-verzekering.

Niet alle verzekeraars rekenen een eigen risico en als ze dit wel doen, is het vaak mogelijk om het eigen risico te laten vervallen in ruil voor een hogere maandpremie.

Bij het maken van een vergelijking op Advies Nederland tonen wij niet alleen de premie, maar ook het eventuele eigen risico. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een scooterverzekering.

Overstappen scooter verzekering

Als je wilt overstappen naar een andere scooterverzekering, is het inderdaad belangrijk om te weten dat je de huidige verzekering zelf moet opzeggen.

Verzekeraars kunnen dit niet voor je doen. In de meeste gevallen heeft een scooterverzekering een contractduur van twaalf maanden. Na deze periode kun je de verzekering dagelijks opzeggen, met een opzegtermijn van een maand.

Als je de scooterverzekering binnen de twaalf maanden wilt opzeggen omdat je wilt overstappen naar een andere verzekering, is het raadzaam om contact op te nemen met je huidige scooterverzekeraar.

Zij kunnen je informeren over eventuele boetes of kosten die verbonden zijn aan het vroegtijdig opzeggen van de verzekering.

Het is belangrijk om deze voorwaarden te controleren voordat je de beslissing neemt om over te stappen naar een andere verzekering.

Goedkoopste scooter verzekering aanvragen

Vind de goedkoopste scooter verzekering en vraag deze direct aan. Vergelijk de premies en dekkingen eenvoudig bij Advies Nederland. Bespaar geld en sluit snel online af.