RegioBank hypotheekrente 2023

Wist u dat de RegioBank hypotheekrente lange tijd niet zo laag heeft gestaan?

Dat is niet alleen interessant wanneer u een huis wilt kopen. Ook hypotheekverstrekkers willen hier gebruik van maken.

Om die reden komen er steeds meer aanbieders van hypotheken bij. De één biedt nog lagere rentes dan de ander. Dan wordt het natuurlijk verleidelijk om de bank met de laagste rente te kiezen.

Wij bieden ook de mogelijkheid tot RegioBank rentemiddeling.

Dit is wel vaak minder interessant dan oversluiten. Natuurlijk is de rente voor uw maandlasten belangrijk.

Wat is de Regiobank hypotheekrente?

Deze wilt u immers zo laag mogelijk houden. Wel is het van belang dat u ook kijkt naar andere zaken, zoals hypotheekvoorwaarden.

Wat is hypotheekrente precies en waarom staat deze nu zo laag?

RegioBank hypotheekrente

Advies Nederland geeft u altijd objectief advies en informatie over alles wat met hypotheken te maken heeft.

Wilt u meer weten over de laagste hypotheekrentes?

Lees dan vooral verder, of maak meteen een afspraak met onze hypotheekadviseur voor een gesprek. Geef u direct bij ons op voor een gratis hypotheekgesprek!

Hoe werkt een RegioBank hypotheekrente vergelijken?

Hier kunt u de hypotheekrente van de Regiobank onafhankelijk vergelijken met meer dan 34 banken. Wij garanderen u dan ook altijd de laagste rente van Nederland.

Mocht u graag een vergelijking ontvangen dan kunt u deze kosteloos bij ons aanvragen via het contactformulier. Maak daar zo snel mogelijk gebruik van.

Wilt u de Regiobank hypotheek berekenen?

De hypotheekrente is een rente die u betaalt over uw hypotheeklening. Het percentage en de hoogte van uw lening bepalen hoeveel u per maand moet betalen.

Het is nog niet zo makkelijk om te berekenen hoeveel dat uiteindelijk voor u zal worden. De hypotheekrente die banken aanbieden is nooit hetzelfde als de actuele marktrente die geldt.

Hoe wordt de hoogte van de Regiobank hypotheekrente bepaald?

De marktrente wordt namelijk bepaald door onder andere het Euribor tarief. Dit is de rente die gebruikt wordt wanneer banken in Europa van elkaar geld lenen op de internationale markt.

Als deze rente hoog is, wordt ook de hypotheekrente hoger. Banken nemen dit percentage als basistarief voor hun eigen aan te bieden rente.

Elke bank kan haar eigen ‘prijs’ voor een hypotheeklening bepalen. Zoals u wellicht kunt begrijpen willen zij u allemaal als klant hebben.

Hier kunt u elke hypotheek berekenen.

RegioBank wil mee concurreren op de hypotheekmarkt

Zo is ook de RegioBank hypotheekrente een variatie op dit tarief.

Onderlinge concurrentie tussen hypotheekverstrekkers maakt de rentestanden van verschillende aanbieders nog lager.

Dit verklaart waarom hypotheekrente altijd anders kan zijn.

Wat zijn de advieskosten hypotheek Regiobank?

Deze zijn laag. Laat onze hypotheekadviseur een gratis berekening maken.

RegioBank hypotheekrente berekenen

Uw persoonlijke RegioBank hypotheekrente berekenen is niet altijd even eenvoudig. Dit komt omdat er verschillende factoren zijn die de hoogte voor u zullen bepalen.

Wanneer u een hypotheek afsluit, moet u kiezen voor een rentevorm en een aflossingsvorm. De rentevorm bepaalt of uw rente vast of variabel is, of dat een rente met een NHG voor u geldig is.

De variabele hypotheekrente wordt gebaseerd op de actuele marktrente. Stijgt de Euribor rente? Dan stijgt ook uw variabele rente wanneer u hiervoor kiest.

Maak gebruik van deze lage rentestand

U kunt op die manier profiteren van dalende rentepercentages. Op elk gewenst moment kunt u uw rente vastzetten. Staat de stand laag maar verwacht u dat deze stijgt?

Dan kan het lonen om uw percentage vast te zetten. De vaste rente wordt iets hoger naar aanleiding van uw rentevaste periode. U betaalt meer gedurende langere tijd.

Met Nationale Hypotheek Garantie wordt uw percentage dan weer lager. Meer informatie nodig over de Regiobank rente vergelijker? Vraag dan een kosteloos en persoonlijk gesprek bij ons aan!

RegioBank hypotheekrente berekenen

RegioBank hypotheekrenteaftrek

Wanneer u hypotheekrente betaalt, heeft u bijna altijd recht op hypotheekrenteaftrek. Hypotheekrenteaftrek is ingevoerd door de overheid om mensen te stimuleren te kopen in plaats van te huren.

U betaalt elke maand een bepaald bedrag aan RegioBank hypotheekrente.

In ruil daarvoor kunt u de hoogte van dit bedrag onder voorwaarden aftrekken van het gedeelte van uw inkomen waar u belasting over moet betalen.

Elk jaar doet u belastingaangifte

Bij deze aangifte kunt u kostenposten aangeven waarover u belastingaftrek ontvangt.

Hypotheekrente is een dergelijke kostenpost. Ook al heeft u maandelijkse lasten, u krijgt er jaarlijks belastingvoordelen voor terug.

Op die manier blijft het voor u redelijk voordelig om een woning te bezitten. Tegenwoordig heeft u recht op hypotheekrenteaftrek wanneer u in het bezit bent van een annuïtaire of lineaire hypotheek.

Bij een aflossingsvrije hypotheek is dit niet het geval

De overheid wil namelijk het afsluiten van deze hypotheekvorm tegengaan.

Wat zijn de Regiobank hypotheek voorwaarden? Vraag deze aan of download ze direct.

Onze hypotheekadviseur kan u ook informeren over de belangrijkste voorwaarden.

Voordelen hypotheekrente RegioBank vastzetten Nadelen hypotheekrente RegioBank vastzetten

 • De hypotheekrente van RegioBank staat in vergelijking met andere hypotheekverstrekkers erg laag.
 • U heeft gedurende langere tijd de zekerheid dat u hetzelfde bedrag per maand betaalt. Wanneer de hypotheekrente stijgt, hoeft u niet bang te zijn voor hogere lasten.
 • Momenteel raden wij aan uw RegioBank hypotheekrente vast te zetten, omdat deze historisch laag staat.
 • U hoeft geen aanspraak te maken op eventueel spaargeld wanneer de hypotheekrente stijgt. U heeft immers de zekerheid dat uw lasten gelijk blijven.
 • Een vaste rente is hoger dan een variabele rente, maar u heeft bij een annuïtaire of lineaire hypotheek maximaal recht op hypotheekrenteaftrek.

Nadelen hypotheekrente RegioBank vastzetten

 • Wanneer de actuele marktrente daalt, kunt u daarvan niet zonder gevolgen profiteren. Bij een variabele rente betaalt u het percentage dat op dat moment geldig is.
 • Daalt de hypotheekrente? Dan merkt u dit niet in uw maandelijkse lasten.
 • De vaste rente is hoger dan de veranderlijke rente die gebaseerd is op de actuele marktrente. De hypotheekverstrekker maakt de vaste rente hoger gedurende de rentevaste periode.
 • Bij een vaste rente moet u voor lagere maandlasten rentemiddeling inzetten of uw hypotheek oversluiten. Bij middeling bent u nooit verzekerd van de laagste RegioBank hypotheekrente, omdat uw percentage een gemiddelde is.
 • Wilt u uw hypotheekrente voortijdig aanpassen? Dan betaalt u een flinke boete als compensatie voor het verlies van uw hypotheekverstrekker. Bij middelen gebeurt dit verspreid, bij oversluiten als eenmalige boete.
 • Bij een aflossingsvrije hypotheek heeft u geen recht op hypotheekrenteaftrek. Uw maandelijkse lasten zijn laag, maar in verhouding zal u duurder uit zijn.

RegioBank hypotheekrente oversluiten?

Lees er meer over. In ons overzicht vind je alle feiten. Het is altijd belangrijk om hypotheken onder de loep te nemen. Dit raden wij zelfs om het jaar aan. Zeker als de rente zo laag staat zijn er volop mogelijkheden.

Een persoonlijk gesprek is dan ook een echte aanrader. Een adviesgesprek is gratis en duurt hooguit een uur. Wilt u daar gebruik van maken? Schrijf u bij ons in.

Hypotheekrente RegioBank oversluiten

Ga ik mijn Regiobank hypotheek oversluiten? Voortijdig uw hypotheekrente aanpassen wanneer u een vaste rente heeft, kan betekenen dat u flink op kosten gejaagd wordt.

Aanpassen kan via rentemiddeling of oversluiten, en de verschillen in uitvoering en kosten zijn aanzienlijk. Het middelen van uw rente wordt voornamelijk ingezet om uw hypotheekrente te verlagen.

Oversluiten kan ook het nodig hebben van meer geld of het verbeteren van voorwaarden als oorzaak hebben. Voor elke situatie bestaat een beste methode.

Regiobank hypotheekrente rentemiddeling

Middelen is vaak zelfs minder verstandig dan het oversluiten van uw RegioBank hypotheek.

Op den duur is oversluiten goedkoper dan middeling.

Dit komt omdat u altijd de laagste hypotheekrente zult hebben. Na rentemiddeling bestaat het percentage uit een gemiddelde en extra kosten voor het proces.

Middeling van de RegioBank hypotheekrente is mogelijk, maar het is aan te raden eerst uw hypotheek te laten controleren.

Wellicht is oversluiten de beste optie?

Laat onze adviseurs u onafhankelijk en kosteloos voorlichten tijdens een afspraak.

Schrijf u bij ons in.

Wat zijn uw Regiobank hypotheek ervaringen? Geef het aan ons door.