Hypotheek annuïteit laten berekenen

Een annuïteit berekenen, is vooral van belang wanneer u wilt kiezen voor een annuïteitenhypotheek. Deze hypotheek is als aflossingsvorm in principe verplicht geworden.

Wilt u een gratis berekening ontvangen? Neem dan contact met ons in. Schrijf je in voor een gratis en onafhankelijk adviesgesprek.

 

Ja, ik wil een gratis berekening!

 

Annuïteit berekenenWanneer is annuïteit verplicht geworden?

In 2013 werden fiscale maatregelen geïntroduceerd die het maandelijks aflossen van uw hypotheek verplicht stelden. Ook de lineaire hypotheek voldoet aan deze plicht.

Daarmee werden oudere vormen als de aflossingsvrije hypotheek overbodig. De annuïteitenhypotheek is een stuk veiliger omdat u zeker weet dat uw gehele aflossing plaatsvindt tijdens de hypotheeklooptijd.

De kans op een restschulden met annuïteit is 0%

Wilt u een vrijblijvende berekening van uw annuïteit laten maken door een hypotheekadviseur? Klop dan aan bij Advies Nederland.

allianz leven inloggenOnze adviezen en berekeningen zijn altijd geheel vrijblijvend en correct. Deze worden opgesteld aan de hand van uw persoonlijke situatie. 

Op die manier heeft u altijd de beste hypotheek. Ook kunnen wij voor u een annuïteitenhypotheek afsluiten. Meteen contact opnemen? Dat kan via het contactformulier.

Berekenen annuïteit hypotheek 

Wat is een annuïteit? De annuïteitenhypotheek gaat er vanuit dat u elke maand een gelijk deel van uw hypotheeklening zult aflossen.

Dit deel bestaat uit aflossing voor deze lening en de hypotheekrente die u over de lening als vergoeding betaalt. Het bedrag dat u betaalt, wordt ook wel een annuïteit genoemd.

Aan de hand van dit idee kunt u uw annuïteit berekenen. Deze hypotheekvorm wordt naarmate de tijd verstrijkt een relatief dure hypotheek.

Waarom worden mijn maandlasten geleidelijk hoger?

Annuïteit berekenen

U betaalt namelijk altijd hetzelfde bedrag, alleen de verhouding tussen aflossing en hypotheekrente verandert.

Hoe meer u aflost, hoe lager uw schuld wordt

U zult gedurende de tijd meer aan aflossing gaan betalen. Daarmee wordt de hypotheekrente die u betaalt steeds kleiner. Dat betekent dat u minder recht zult hebben op hypotheekrenteaftrek.

Uw netto maandlasten worden elke maand een beetje hoger. U betaalt immers meer inkomstenbelasting. Het maken van een berekening kan u dus meer inzicht geven. Start hier met uw annuïteitenhypotheek berekenen.

Wat is de annuiteit berekenen formule?

allianz beleggingsverzekering belastingLees meer hierover of stel al uw vragen persoonlijk aan onze adviseur. Uiteraard kosteloos en vrijblijvend. 

Hypotheekrenteaftrek annuïteit berekenen 

Het kiezen voor de annuïteitenhypotheek zorgt ervoor dat u gedurende maximaal 30 jaar recht heeft op hypotheekrenteaftrek. Hypotheekrenteaftrek is een fiscale aftrekpost die geldt voor uw betaalde hypotheekrente.

Het is daarbij belangrijk om in de gaten te houden dat u niet gecompenseerd wordt voor alle hypotheekrente die u jaarlijks betaalt. 

Een extra kostenpost is namelijk de eigenwoningforfait. Dit is een belastingpercentage dat bepaald wordt aan de hand van de WOZ-waarde van uw woning.

 

Ja, ik wil mijn hypotheek laten berekenen!

 

In principe betaalt u dus belasting over uw koopwoning

Dit bedrag wordt afgehaald van de hypotheekrente die u betaald heeft. Het overige gedeelte wordt afgetrokken van uw jaarlijkse belastbaar inkomen. 

De hypotheekrenteaftrek berekenen voor annuïteit, hangt dus af van uw hypotheekrente, eigenwoningforfait en uw belastbaar inkomen. Het is mogelijk om online een berekening te maken.

Toch raden wij aan dit te laten doen door een expert op het gebied van hypotheek.

Is annuiteit berekenen excel simpel?allianz levensverzekering

Laat je kosteloos helpen. Vraag direct een gratis adviesgesprek bij ons aan. Onze adviseur maakt graag de berekening voor je. Kosteloos en natuurlijk geheel onafhankelijk.

Aflossen berekenen annuïteit

Bij een annuïteitenhypotheek is het jaarlijks mogelijk om extra af te lossen. Hiermee maakt u uw schuld aanzienlijk kleiner. Per jaar mag u tot maximaal een bepaald percentage van uw hypotheekschuld boetevrij aflossen. 

Bereken hier hoeveel een annuïteitenhypotheek extra aflossen oplevert. Bij de meeste hypotheekverstrekkers ligt dit percentage ergens tussen de 10% en 20%.

Heeft u spaargeld en wilt u dit besteden aan de aflossing?

Dan kan het lonen om te kijken hoeveel extra aflossen u zal gaan kosten. U moet namelijk op dat moment een boeterente betalen.

Uw hypotheekverstrekker eist een boeterente wanneer deze inkomsten qua hypotheekrente zal mislopen. Het aflossen van uw annuïteit berekenen, doet u uiteraard samen met een hypotheekadviseur.

Wat precies de voorwaarden zijn wat betreft extra aflossen, kunt u lezen in de voorwaarden van uw hypotheek of uw hypotheekakte. In een vrijblijvend gesprek kunnen wij uw nieuwe hypotheek berekenen.

Voordelen annuïteit berekenen Aflossing annuïteit berekenen

Het verplicht maandelijks aflossen is onder andere ingevoerd om schulden te voorkomen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te noemen wanneer het gaat om de annuïteitenhypotheek.

  • De annuïteitenhypotheek is in beginsel een goedkope hypotheekvorm. Dit komt omdat u in de beginjaren veel betaalt aan hypotheekrente. Dit kunt u aangeven als aftrekpost bij uw belastingaangifte.
  • De hypotheekrente die u moet betalen, neemt langzamerhand af.
  • U weet zeker dat uw hypotheeklening is afgelost op de einddatum. Dit brengt een hoop zekerheid met zich mee.
  • De maandelijkse annuïteit berekenen, kan ervoor zorgen dat meer zekerheid heeft wat betreft uw toekomstige maandlasten. 

Nadelen annuïteit berekenen

Ongeacht het feit dat de annuïteitenhypotheek een zeer veilige hypotheek is die u veel zekerheid heeft, zijn er zeker nadelen te noemen.

  • De verhouding tussen aflossing en hypotheekrente verandert. U gaat meer aflossing betalen en minder hypotheekrente. Dit zorgt ervoor dat u minder hypotheek kunt aftrekken.
  • Uw netto maandlasten worden gedurende de hypotheeklooptijd steeds hoger.

Annuiteit berekenen belastingdienst bij een nieuwe hypotheek? Het is voor onze hypotheekadviseur een kleine moeite om uit te rekenen!

Annuïteit lineair berekenen

Het alternatief voor de annuïteitenhypotheek is de lineaire hypotheek. Qua aflossingsvorm zijn deze identiek. U heeft de zekerheid dat u aan het einde van de looptijd uw gehele schuld heeft afgelost.

Het grote verschil ligt bij de verhouding tussen aflossing en hypotheekrente die u betaalt. De annuïteit berekenen of uw lasten lineair berekenen, kan de keuze tussen de twee vormen eenvoudiger maken.

Voor de lineaire hypotheek betaalt u maandelijks hetzelfde bedrag. Het verschil is dat het deel dat u betaalt aan aflossing altijd hetzelfde blijft.

allianz waardeoverzichtAlleen de maandelijkse hypotheekrente daalt

Ook bij een lineaire hypotheek daalt uw hypotheekrenteaftrek. Uw netto en bruto maandelijkse lasten zullen echter dalen. Om die reden is de lineaire hypotheek in het begin een stuk duurder.

Voor starters is dit bijvoorbeeld een groot nadeel. Laat dus altijd eerst een correcte berekening maken door een expert! U wilt natuurlijk de juiste keuze maken voor een hypotheek.

Annuiteit berekenen Excel per maand of jaar? Gebruik onze nieuwste software of geeft u op voor een kosteloos gesprek. 

Vergelijken annuïteit berekenen

Annuïteit lineair berekenen

Elke hypotheekverstrekker biedt verschillende hypotheekrentes aan. Dit komt omdat er veel onderlinge concurrentie is tussen aanbieders.

Elke verstrekker wil natuurlijk winst maken door voor u een hypotheek af te sluiten. 

Het maken van een degelijke en onafhankelijke vergelijking tussen hypotheekvormen en rentestanden is dan ook uiterst belangrijk.

Advies Nederland is het adviesbureau dat u daarbij graag wil helpen

Onze adviseurs zijn op geen enkele wijze verbonden aan een bank of verzekeraar. Een annuïteit berekenen en daarbij de beste hypotheek vinden, kan alleen wanneer uw situatie centraal staat.

Het klantbelang staat bij ons bedrijf dan ook hoog in het vaandel. Daarnaast is een kennismakingsgesprek altijd vrijblijvend en gratis.

Op die manier kunt u rustig nadenken over een eventuele samenwerking. Tegen lage tarieven kunnen wij voor u een annuïteitenhypotheek afsluiten. Benieuwd? Neem dan contact op!

 

Aanmelden gratis hypotheekgesprek!