Keuken laten wrappen

Je keuken laten wrappen is een uitstekende manier om een frisse en moderne look te geven aan je keukenruimte zonder hoge kosten.

Deze techniek, waarbij zelfklevende folies worden gebruikt om keukenkastjes, werkbladen en andere oppervlakken te bedekken, biedt een snelle en betaalbare oplossing om het uiterlijk van je keuken te veranderen.

Hier is alles wat je moet weten over het laten wrappen van je keuken.

Bron: https://keukenlatenwrappen.com/

Deze woningeigenaren hebben hun keuken laten wrappen in het zwart.

Voordelen van Keuken Wrappen

 • Kosteneffectief: Wrapping is veel goedkoper dan het vervangen van kasten of het laten installeren van nieuwe werkbladen.
 • Snelle Transformatie: Het wrappen van een keuken kan meestal binnen een dag worden voltooid, wat veel sneller is dan traditionele renovaties.
 • Veelzijdigheid: Er is een breed scala aan kleuren en afwerkingen beschikbaar, waaronder matte, glanzende en zelfs textuur-imitaties zoals hout of marmer.
 • Duurzaamheid: Moderne wraps zijn zeer duurzaam en kunnen jarenlang meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de zorg.
 • Omkeerbaarheid: Als je besluit dat je een andere look wilt, kan de wrap relatief gemakkelijk verwijderd worden zonder schade aan de originele materialen.

Het Proces van Keuken Wrappen

 1. Consultatie: Meestal begint het proces met een consultatie om de materialen en kleuren te kiezen en een inschatting te maken van de kosten en tijd.
 2. Voorbereiding: De keukenoppervlakken worden grondig gereinigd en voorbereid om ervoor te zorgen dat de wrap goed hecht.
 3. Aanbrengen van de Wrap: De wrap wordt nauwkeurig gemeten, gesneden en aangebracht. Dit vereist een deskundige hand om bellen en plooien te vermijden.
 4. Afwerking: Snijranden worden netjes afgewerkt en eventuele overlappende delen worden secuur getrimd.

Kiezen van een Service voor Keuken Wrapping

 • Ervaring en Referenties: Kies een service met goede recensies en voldoende ervaring.
 • Materiaalkeuze: Zorg ervoor dat de gebruikte materialen van hoge kwaliteit zijn en geschikt voor keukengebruik.
 • Garantie: Zoek een service die garantie biedt op het wrapwerk.

Meer handige informatie lezen? Ontdek hoe wij tuintegels schoon spuiten.

Kostenoverwegingen

De kosten voor het laten wrappen van een keuken kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de keuken, de kwaliteit van het gebruikte materiaal, en de complexiteit van de klus.

Gemiddeld liggen de prijzen tussen enkele honderden tot een paar duizend euro.

Door je keuken te laten wrappen, kun je genieten van een vernieuwde uitstraling zonder de hoge kosten en lange doorlooptijd van traditionele renovaties.

Het is een slimme, stijlvolle en praktische keuze voor iedereen die zijn keuken een frisse uitstraling wil geven.