Goedkoopste rente 20 jaar vast?

De rente 20 jaar vast is een populaire rentevaste periode die vaak wordt afgesloten in Nederland. Bij een hypotheekaanvraag kunt u kiezen voor een korte en lange looptijd.

Deze tijd wordt ook wel de rentevaste periode genoemd. U betaalt gedurende twintig jaar een vast rentepercentage per maand. Dit zorgt voor zekerheid over uw lasten in de toekomst.

Wilt u advies over het kiezen van de juiste looptijd? Wij bieden u namelijk een geheel kosteloos en vrijblijvend rente adviesgesprek met een erkende hypotheekadviseur.

 

Maak hier gebruik van een gratis hypotheekrente advies

 

Is een hypotheek 20 jaar vast verstandig of niet?

Wanneer u moet kiezen voor een rentevaste periode, is het verstandig te kijken naar de hypotheekrente verwachting. Is het op dit moment gunstig om dit te doen? 

Rente 20 jaar vast

Of kunt u beter kiezen voor een kortere tijd? Met behulp van een hypotheekrente voorspelling kan Advies Nederland u daarin bijstaan. Onze experts volgen de ontwikkelingen op de voet.

Op die manier kunnen wij u verzekeren van het beste hypotheekadvies en de laagste rente. Vraag meteen een kosteloos hypotheekgesprek bij ons aan!

Hypotheek rente 20 jaar vast

U betaalt maandelijks hypotheekrente over uw lening aan uw hypotheekverstrekker. Het bedrag wordt bepaald door een percentage dat u bij het afsluiten van een hypotheek afspreekt.

Daarbij kunt u kiezen voor een variabele of een vaste rente. Kiezen voor een vaste rente zorgt ervoor dat u het dan geldende percentage voor langere tijd betaalt.

Dit kan voor een korte periode, zoals 1 of 2 jaar. De meest gekozen periodes zijn echter de rente 10 jaar vast en de hypotheekrente 20 jaar vast.

 

Bereken hier gegarandeerd de laagste maandlasten

 

Rentevaste periode van 20 jaar

U moet er vanuit gaan dat hoe langer uw rente vaststaat, hoe hoger deze zal zijn. Om die reden is het afwegen van de voordelen en nadelen wat betreft rentevorm en rentevaste periode belangrijk.

Uw situatie is een cruciale factor bij deze keuze. Is het belangrijk dat u de komende tijd zekerheid heeft over uw lasten? Dan kan een langere vaste renteperiode gunstiger zijn dan een korte.

Wat in uw geval het beste is zal ook afhangen van uw wensen

Wilt u het op safe spelen of niet? Kunt u omgaan met de risico’s van een korte looptijd? Is dat antwoord nee? Dan kunt u beter gaan voor een lange rentevaste periode zoals twintig jaar.

Vergelijk de hypotheekrente van Aegon, ING, ABN en Rabobank met elkaar. Meld u meteen bij ons aan voor een onafhankelijke hypotheekrente vergelijking. 

Hypotheek rente 20 jaar vast

Historie rente 20 jaar vast

Wat zegt de hypotheekrente 20 jaar vast historie ons? Lees meer over de hypotheekrente historie. In de afgelopen 10 jaar heeft de rente 20 jaar vast een hoop pieken en dalen gekend.

Toch heeft de hypotheekrente nog nooit zo laag gestaan als deze nu staat. De hypotheekrente ontwikkeling is voornamelijk afhankelijk van schommelingen in de economie.

Daarnaast wordt de lange hypotheekrente vooral beïnvloed door de kapitaalmarktrente. De bepalende factor hierbij is inflatie. Wilt u hier meer over weten? Schrijf u dan bij ons in.

Er is momenteel weinig inflatie

Dit betekent dat er door banken en overheden maatregelen worden genomen om de economie weer enigszins op gang te brengen.

Wil de inflatie toenemen, dan moet er meer geld uitgegeven worden door de consument. Per jaar is er een doel van 2% inflatie. Om dit doel te bereiken, worden de rentes voor leningen laag gehouden. 

Zo wordt het goedkoper om een hypotheeklening af te sluiten. Wanneer mensen geld lenen en uitgeven, wordt er geld in de economie gepompt. Zo moet de economie zich blijven herstellen. 

Rente 20 jaar vast annuïteit Rente 20 jaar vast annuïteit

Om gebruik te kunnen maken van hypotheekrenteaftrek, moet maandelijks afgelost worden op uw lening. Dit is een fiscale regel die in 2013 is ingevoerd.

De enige hypotheekvormen waarbij dit het geval is, zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. In vergelijking met oudere vormen zijn dit relatief dure hypotheken.

Gedurende de looptijd betaalt u steeds meer af, waardoor u minder hypotheekrente kunt aftrekken.

Rente 20 jaar vast bij annuïteitenhypotheek verstandig?

De meningen zijn verdeeld. De hypotheekrente staat zo laag, dat u daar het beste meteen gebruik van kunt maken. Het gaat echter om de keuze tussen een vaste rente van tien of 20 jaar.

Het verschil tussen de hypotheekrente is minimaal. Echter, op lange termijn zullen de kosten aanzienlijk hoger zijn. Daarnaast wordt de hypotheekrenteaftrek minder en uw netto maandlasten hoger.

Relatief gezien is het goedkoper om een kortere rentevaste periode te kiezen. Maar dit is wel iets wat ten kosten gaat van de zekerheid. 

Rente 20 jaar vast aflossingsvrij

Een aflossingsvrije hypotheek is een vorm waarbij u tijdens de hypotheeklooptijd geen aflossing hoeft te betalen. Het afbetalen van uw lening gebeurt geheel aan het einde van deze periode.

Dit is na maximaal 30 jaar. Aflossing gebeurt vrijwel altijd door de verkoop van uw woning. Dit brengt aanzienlijke risico’s met zich mee.

De aflossingsvrije hypotheek is momenteel maar voor de helft van de waarde van uw woning af te sluiten. Daarbij heeft u geen recht op renteaftrek. U betaalt dus het volledige bedrag aan rente.

Kiest u voor een rente 20 jaar vast bij deze hypotheekvorm? 

Dan bent u duurder uit dan wanneer u kiest voor een periode van 10 jaar. Het feit dat de aflossingsvrije hypotheek erg riskant is, zorgt voor extra problemen.

Het oversluiten van uw hypotheek is daarbij soms de enige oplossing. Hoe dan ook is de aflossingsvrije hypotheek nooit de goede keuze.

Rente 20 jaar vast verstandig? Rente 20 jaar vast verstandig

Over het algemeen wordt de rentevaste periode van 10 jaar gezien als het meest verstandig. Het is namelijk onmogelijk om te voorspellen hoe de hypotheekrente zich in 20 jaar zal ontwikkelen

Er bestaat altijd een kans dat de rentestanden verder dalen. Dan blijft u gedurende 20 jaar vastzitten aan uw hogere rente. Het verschil tussen de rente bij een periode van 10 of 20 jaar is minimaal.

Goedkoopste hypotheekrente 20 jaar vast aflossingsvrij

De totale kosten blijken op langere termijn echter aanzienlijk te zijn. Dit is het geval bij zowel de annuïteitenhypotheek als de aflossingsvrije hypotheek.

Daarnaast wil het nog wel eens voorkomen dat u een hypotheek wilt oversluiten. Bij een periode met een rente 20 jaar vast zal voortijdig openbreken een boeterente met zich meebrengen. 

Welke looptijd wordt het meest genomen?

Een periode van 10 jaar is nog te overzien. Na deze rentevaste periode kunt u boetevrij oversluiten. Toch heeft u de komende 10 jaar zekerheid over uw lasten. 

Wilt u binnenkort overstappen? Wij berekenen onafhankelijk welke bank u het beste rentevoorstel kan doen. Meld u meteen bij ons aan voor een gratis adviesgesprek.

Vergelijken rente 20 jaar vast

Wilt u toch weten wat de mogelijkheden zijn voor de rente 20 jaar vast in uw situatie? Dan kan het lonen om de hypotheekrentestanden te vergelijken.

Deze kan per aanbieder namelijk aanzienlijk verschillen. Ook wanneer u een Nationale Hypotheek Garantie heeft voor uw hypotheek zullen de percentages verschillen. 

Onafhankelijk 20 jaars rente advies

Advies Nederland is een onafhankelijk adviesbureau dat u bij deze vergelijking en keuze kan helpen. Voor een objectieve vergelijking is het namelijk nodig dat u als klant prioriteit nummer één bent.

Klantbelang staat bij onze adviseurs hoog in het vaandel. Daarom proberen we voor u altijd de beste hypotheek en hypotheekrente te vinden.

 

Aanmelden onafhankelijk en vrijblijvend adviesgesprek

 

Rente 20 jaar vast prognose

Dit doen we altijd aan de hand van uw situatie en de hypotheekrente voorspelling. Wilt u meteen een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend gesprek?

Wacht dan niet te lang! U kunt uw gegevens achterlaten bovenaan deze pagina. Onze rente experts komt dan bij u langs om gegarandeerd de laagste maandlasten te regelen.