Waarom een gratis pensioencheck?

Aan de hand van een gratis pensioencheck kunt u er snel achter komen hoe uw pensioensituatie ervoor staat. Wellicht is uw pensioenleeftijd nog ver weg een pensioencheck is altijd verstandig.

Toch is het belangrijk om op tijd een idee te krijgen of alles goed loopt. Er zijn namelijk verschillende manieren om een mogelijk pensioengat aan te vullen

Maar wat is een pensioen en hoe kan een eventueel gat ontstaan? Is het misschien noodzakelijk om actie te ondernemen en te gaan nadenken over het aanvullen van uw pensioengat?

Onafhankelijke pensioencheck met advies

U kunt zich voor een gratis check inschrijven bij Advies Nederland. Dankzij onze landelijke dekking zit er altijd één van onze pensioenadviseurs bij u in de buurt. 

Pensioencheck

Wanneer met pensioen? 

Tijdens een vrijblijvende afspraak zullen we kijken hoe uw oude dag ervoor staat. Blijkt dat er verbeteringen kunnen worden aangebracht?

Dan gaan we actief voor u op zoek naar de beste manier om dit te doen. Schrijf u direct in voor een gratis pensioenadvies via het contactformulier op deze pagina.

Overheid pensioencheck 

U kunt niet vroeg genoeg beginnen met het controleren van uw situatie. Er is dan ook niet een bepaalde pensioencheck leeftijd waar u zich op moet richten. 

U bent op dit moment ongetwijfeld reeds bezig met het opbouwen van pensioenHet pensioen is datgene wat u ontvangt wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en daadwerkelijk stopt met werken.

Er zijn verschillende bronnen waaruit u een pensioen ontvangt. Allereerst ontvangt u vanaf de pensioengerechtigde leeftijd AOW.

Hoe werkt het basis pensioen?

Dit is een basispensioen dat u krijgt vanuit de overheid volgens de Algemene Ouderdomswet. De pensioengerechtigde leeftijd ligt in 2017 op 65 jaar en 9 maanden.

Elke persoon die in Nederland woont of heeft gewoond, ontvangt dit pensioenbedrag. De precieze hoogte van dit pensioen is afhankelijk van uw woonsituatie. Wellicht woont u alleen of samen met een partner.

Uiteraard geldt dat een alleenstaande meer AOW ontvangt

U bouwt automatisch via de overheid dit basispensioen op. Wat is de maximale pensioencheck leeftijd? Die is er niet! U kunt zich altijd bij ons opgeven. 

Pensioencheck leeftijd

Naast het basispensioen bouwt u wellicht pensioen op via uw werkgevers middels een pensioenregeling. Dit wordt ook wel het werkgeverspensioen genoemd.

De meeste mensen hebben tijdens hun leven meerdere banen. Om die reden is het vaak zo dat er bij verschillende werkgeverspensioen wordt opgebouwd.

Het kan daarom lastig zijn om een goed overzicht te hebben van het totaal. U kunt uiteraard wel wat advies gebruiken. Onze pensioenadviseur maakt graag een pensioenberekening.

Elke maand ontvangt u een brutosalaris

De pensioenpremie wordt van uw salaris afgehaald. Deze premie kan zowel bedoeld zijn voor de AOW als het werkgeverspensioen. Op uw loonstrook staat precies aangegeven wat er van uw salaris naar uw oude dag gaat. 

De pensioenopbouw is uiteraard zeer belangrijk

Het is dus verstandig om regelmatig te laten controleren of u genoeg opbouwt zodat u genoeg inkomsten heeft na uw 67 jarige leeftijd. Een pensioencheck aanvragen, kan meteen bij onze adviseurs!

Mijn pensioencheck

Rabobank pensioencheck

Voor iedereen is het laten uitvoeren van een pensioencheck verstandig. U wilt er uiteraard op tijd achter komen wanneer u onverhoopt te weinig pensioen opbouwt.

Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer u werkloos wordt of arbeidsongeschikt. Over het algemeen moet u na uw pensioen kunnen rekenen op een inkomen van ongeveer 70% van uw voormalige inkomen. 

Blijkt dat u minder inkomen zal hebben?

Dan is er sprake van een pensioengat of jaarruimte. Alleen een deskundige analyse zal kunnen uitwijzen of u jaarruimte heeft. Samen met onze pensioenadviseur kunt u al snel bepalen of een aanvullende regeling noodzakelijk. 

Per jaar kunt u dit eventuele pensioengat op meerdere manieren aanvullen. Dit kan bijvoorbeeld via een lijfrenteverzekering of een spaarproduct.

Het ligt aan uw persoonlijke voorkeuren welke methode voor u het meest geschikt is. Onze adviseur kan u het juiste advies geven. Ook kunnen wij voordelig voor u bemiddelen. Maak gebruik van de gratis pensioencheck en schrijf u bij ons in. 

ING pensioencheck 

Wellicht wilt u een ING of ASR pensioencheck uit laten voeren door onze adviseurs. Blijkt uit de check dat u jaarruimte heeft? Dan kunt u deze per jaar aanvullen.

Om een pensioengat aan te vullen, kunt u een lijfrenteverzekering afsluitenU bouwt met de verzekering fiscaal voordelig vermogen op.  Deze levensverzekering sluit u af bij een verzekeraar.

U betaalt een maandelijkse premie of een eenmalige koopsompolis die voor u belegd wordt. Het rendement wordt vervolgens op een geblokkeerde rekening gestort.

Onafhankelijke pensioencheck

Er zijn twee fases waar te nemen, de opbouwfase en de uitkeringsfase. ING pensioencheckKomt u tijdens de opbouwfase te overlijden? Dan is de winst voor uw verzekeraar.

Het is dus verstandig om meerdere levens te verzekeren zodat uw nabestaanden de winst zullen ontvangen. Na uw pensioen kan uw vermogen uitgekeerd worden.

Dit kan eenmalig, maar ook in periodieke uitbetalingen. Periodieke uitkeringen zijn fiscaal het gunstigst. U hoeft geen vermogensrendementsheffing te betalen.

ABN pensioencheck

Een andere manier om fiscaal voordelig een pensioengat aan te vullen, is banksparen. Banksparen voor een pensioen bestaat uit twee verschillende fases.

Wanneer u werkt, kunt u geld afdragen om op een bankspaarrekening te storten. Deze fase wordt de opbouwfase genoemd. Over uw gespaarde vermogen ontvangt u spaarrente.

Neem ook eens een kijkje bij de pensioenverzekering! De stortingen die u doet, kunnen worden afgetrokken van de belasting. Dit gebeurt middels uw jaarlijkse belastingaangifte.

Maak gebruik van belastingvoordelen

U krijgt dus een deel van uw geld terug in de vorm van belastingvoordelen. U kunt geheel zelf bepalen hoeveel geld u stort, tot de hoogte van uw pensioengat. 

Gaat u met pensioen? Dan begint de uitkeringsfase. U mag daarbij zelf bepalen wanneer de uitkering begint. U betaalt over de uitkering belasting in box 1.

Over uw opgebouwde vermogen hoeft u geen vermogensbelasting te betalen. Naast een pensioencheck uitvoeren, kunnen onze adviseurs voor u de juiste manier om pensioen aan te vullen, vinden.

Advies pensioencheck

Uiteraard betaalt u over uw pensioen belasting. Gepensioneerden hoeven echter een stuk minder af te dragen aan de belastingdienst dan anderen.

Natuurlijk is het wel belangrijk om er na uw pensioen warmpjes bij te zitten. U wilt zich geen zorgen maken om uw financiële situatie. Wij bieden u dan ook een kosteloze pensioencheck aan.

Het kost u niets en een pensioenadvies neemt een uur van uw tijd in beslagOnze landelijke dekking zorgt er daarnaast voor dat er altijd een pensioenadviseur bij u in de buurt zit. 

Blijkt u te maken te hebben met een pensioengat?

Dan leveren we voor u een advies op maat. Er zijn verschillende uitstekende manieren om de jaarruimte aan te vullen. U kunt zich meteen inschrijven voor het maken van een afspraak. Onze medewerkers nemen contact met u op om deze in te plannen!

Gratis pensioencheck

Een pensioencheck via Advies Nederland is kosteloos en vrijblijvend. Het geeft iemand inzicht in zijn situatie en de mogelijke tekorten. Veel mensen maken zich druk om een eventueel pensioengat.

Dat is ook te begrijpen met de huidige ontwikkelingen. Er zijn meer slechte dan goede pensioenen. Onze pensioencheck moet dit inzichtelijk maken aan alle consumenten.Pensioencheck

Een landelijke dekking moet er voor zorgen dat iedereen onafhankelijk geïnformeerd kan worden. Vanaf een bepaalde leeftijd kun je het te kort bijna niet meer redden.

Pensioen check is voor alle leeftijd

De maximale leeftijd om het pensioen te laten nakijken is 57 jaar. Daarna moet u over een redelijk groot eigen vermogen beschikken.

Een pensioenanalyse kan een hoop problemen voorkomen. Vraag direct een gratis pensioencheck aan via het contactformulier! 

Wat is een pensioencheck?

Veel mensen hebben geen idee welk bedrag ze ontvangen op de pensioengerechtigde leeftijd. De pensioencheck kan hier iets aan doen. Onze pensioenadviseur kan vrijblijvend het pensioen berekenen.

Mocht er eventueel een pensioen te kort zijn dan kunt u hier nog iets aan doen. Hoe jonger iemand het pensioen onder de loep laat nemen, des te beter er nog herstel kan plaatsvinden.

Jonge mensen (25 tot 57 jaar) kunnen met een pensioenverzekering, het pensioen prima aanvullen. In de meeste gevallen kan er zelfs gebruik gemaakt worden van een aantal fiscale voordelen.

Een lijfrenteverzekering is hier een voorbeeld van

Deze wordt vaak gebruikt als aanvulling als iemand een pensioenbreuk heeft. Een goed pensioen is voor iedereen vrij simpel te realiseren!

Werkgevers pensioencheck Werkgevers pensioencheck

Hebt u ook diverse werkgevers gehad? Dan kan er gekeken worden naar een waardeoverdracht pensioen. Onze adviseur kan zorgen voor een duidelijk overzicht. 

Via mijn pensioenoverzicht kunt u alle werkgeverspensioenen opvragen. Een handige tool als uw administratie niet up to date is.

Onze pensioenadviseur heeft natuurlijk wel alle gegevens nodig, om een deskundige berekening te maken. Gemiddeld duurt een persoonlijk pensioengesprek een uur.

Laat uw pensioen gratis checken

Wij proberen de informatie voor iedereen toegankelijk te maken. Geen moeilijke financiële termen maar down to earth. Het is voor ons belangrijk om iedereen te kunnen bijstaan.

Maakt u zich ook zorgen over het pensioen? Dan kunt u zich aanmelden voor een pensioen check van Advies Nederland.

Onafhankelijke pensioencheck

Waarom is de pensioencheck eigenlijk gratis? Dat hebben wij gedaan om iedereen de kans te geven, om de oude dag te redden. Ons verdienmodel begint pas als er verzekeringen afgesloten moeten worden. 

Dit betekent niet dat wij aansturen op het afsluiten van een verzekering! Onze dienstverlening bestaat voornamelijk uit onafhankelijke informatie.

Blijkt uit de berekening dat er een pensioen te kort is, dan zullen wij wel een advies uitbrengen. Op het moment dat u hier gebruik van wilt maken, dan rekenen wij een gepast uurtarief.

Wij garanderen een duidelijk inzicht in de pensioensituatie

Een transparante dienstverlening van het hoogste niveau. Mocht u te horen krijgen dat er een pensioengat is, en u wilt hier verder niets aan doen, dan zullen wij geen kosten in rekening brengen. 

Een pensioencheck geeft inzicht in de financiële situatie nu en later! Geef u direct bij ons op.