Pensioenbreuk2018-07-03T15:38:38+00:00

Pensioenbreuk

Op het moment dat er een tekort aan opgebouwd pensioen is, dan spreken wij over een pensioenbreuk. Tegenwoordig werken mensen niet meer levenslang voor één en dezelfde werkgever. Door te wisselen van werkgever kunt u te maken krijgen met een pensioengat.

Dit komt omdat pensioenregelingen vaak niet op elkaar aansluiten. In sommige gevallen kiezen mensen er zelfs voor om in een andere sector te gaan werken. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor het pensioen.

Elk jaar bedenkt de overheid wel een nieuwe wet die van toepassing is op onze pensioenen. Je moet tegenwoordig een halve pensioenadviseur zijn om de regels te begrijpen. Daarom bieden wij iedereen een gratis pensioenanalyse.

Onze pensioenadviseur komt u zelfs thuis bezoeken. Hopelijk komt daaruit dat u in het bezit bent van een goede financiële situatie op oudere leeftijd. Zo niet, dan is er altijd nog de pensioenverzekering.  Denk u een breuk te hebben? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend een gesprek bij ons aan! 

Pensioenbreuk voorkomen met waardeoverdracht

Kun je een pensioenbreuk voorkomen? Vanaf 1994 is het mogelijk om een waardeoverdracht pensioen te doen. De opgebouwde waarde van het pensioenbedrag, kan in sommige gevallen worden overgeheveld.

Wij spreken over een waardeoverdracht bij pensioenen, als de ene pensioenregeling in het andere gestort kan worden. Een klus waar een specialist voor nodig is om het soepel te laten verlopen.

Op het moment dat er sprake is van een waardeoverdracht van een pensioen, dan koopt uw nieuwe pensioenfonds, de waarde van het oude pensioen over. Dit is helaas niet in alle gevallen mogelijk. Er zal eerst goed gekeken moeten worden naar de haalbaarheid.

Het is altijd verstandig om een pensioenbreuk te voorkomen. Helaas heb je dit niet altijd zelf in de hand. Dit is ook de reden waarom veel mensen kiezen voor een privé pensioen. Zij bouwen dan het pensioen op in een lijfrenteverzekering.

In veel gevallen kan dit gedaan worden met een belastingvoordeel. Wilt u een pensioenbreuk waardeoverdacht doen? Schrijf u dan bij ons in voor een gratis adviesgesprek. 

Pensioenbreuk herstellenPensioenbreuk

Tegenwoordig zijn er degelijke producten om een pensioengat te herstellen. Denk hierbij aan een lijfrente of pensioenverzekering. Vroeger werden dit soort producten ook al afgesloten. 

Het grote verschil met vroeger, is dat de kosten binnen producten een stuk lager zijn geworden. Daarom is het verstandig om oude pensioenpolissen door ons te laten nakijken.

In veel gevallen zijn het beleggingsverzekeringen of woekerpolissen. Advies Nederland vindt het belangrijk om veiligheid te bieden.

Dit betekend dat er goed gekeken zal worden naar garantieproducten. Hierdoor kunnen wij garanderen dat het pensioen is aangevuld, op de gerechtigde pensioenleeftijd. Er van uitgaande dat u de premie kunt betalen, die nodig is om het pensioen aan te vullen. 

Een pensioenbreuk is vervelend maar niet het einde van de wereld. Door tijdig in te grijpen kunt u de schade beperken of zelfs oplossen. Wilt u een pensioenbreuk herstellen? Neem dan contact met ons op voor een kosteloze pensioencheck.

Pensioenbreuk berekenen 

De specialisten van Advies Nederland kunnen kosteloos een pensioenbreuk berekenen. Gemiddeld duurt een adviesgesprek een uur. Onze pensioenadviseur zal u dan ook thuis bezoeken. Houdt er rekening mee dat vanaf een bepaalde leeftijd het pensioen niet meer te herstellen valt.

Mocht u binnen vijf jaren met pensioen gaan, en financieel geen ruimte hebben, dan is er niets meer te doen aan een eventuele pensioenbreuk. Voor iedereen die nog een aantal jaren moet werken zijn diverse oplossingen beschikbaar.

Veel mensen houden zich pas bezig met het pensioen als de pensioenleeftijd in zicht is. Mocht u van middelbare leeftijd zijn en dit lezen, dan raden wij u aan om een persoonlijk gesprek aan te gaan.

Uiteindelijk zal iedereen zich druk maken over het inkomen op de pensioengerechtigde leeftijd. Door op jonge leeftijd inzicht te krijgen in de situatie, kunt u relatief goedkoop, ingrijpen als het pensioen eventueel tegenvalt. Vraag een pensioenadvies bij ons aan.

Een pensioenbreuk bij ontslag opgelopen? Onze adviseur zal kosteloos berekenen hoe u een pensioen te kort kunt voorkomen. Pensioenbreuk berekenen

Pensioenbreuk bij ontslag

De afgelopen zijn jaren veel consumenten geconfronteerd met reorganisaties of ontslag. Hierdoor krijgen veel werknemers te maken met een pensioenbreuk.

Op het moment dat u een keer bent ontslagen, dan is het raadzaam om een pensioenanalyse te laten maken. Deze kunt u direct aanvragen bij Advies Nederland.

Het is een vrijblijvende manier om inzicht te krijgen in de situatie nu, en die van later. Het wisselen tussen werkgevers kan nadelige gevolgen hebben.

Wijzigingen in uw werksituaties moeten altijd besproken worden met onze pensioenadviseur. Elk jaar nemen wij contact op met onze bestaande klanten.

Er gebeuren veel dingen in een mensenleven die effect kunnen hebben op het pensioen. Een aantal situaties die negatieve gevolgen kunnen hebben voor het pensioen:

  • Ontslag
  • Accepteren van een nieuwe uitdaging
  • Wisselen van bedrijfssector
  • Verhoging of verlaging van het loon
  • Het hebben van een partner

Wat kan ik doen tegen een pensioenbreuk? Plan een afspraak in met onze pensioenspecialist!