Pensioen berekenen2018-07-03T14:19:30+00:00

Pensioen berekenen

Wil je een pensioen berekenen? Vraag dan een gratis berekening aan via het contactformulier. U bereikt uw pensioengerechtigde leeftijd wanneer u 67 jaar wordt. Vanaf dat moment heeft u recht op een pensioen.

U heeft wellicht wel eens gehoord dat mensen klagen over de steeds hoger wordende leeftijdsgrens voor het recht op pensioen. Ook komt het steeds vaker voor dat er te weinig kapitaal wordt opgebouwd om comfortabel van uw oude dag te kunnen genieten.

Uw pensioen berekenen is dus iets waar u niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Maar wat is het en hoe kunt u een berekening maken? Onze pensioenadviseur wil u graag voorzien van onafhankelijke informatie.

Het op orde hebben van uw financiën is namelijk erg belangrijk voor de toekomst. Het maakt niet uit hoe jong u bent. Goede voorlichting over uw pensioen is voor iedereen essentieel. Vraag een pensioencheck aan bij Advies Nederland. Wij komen graag bij u langs. 

Maakt u geen zorgen: een eerste pensioenadvies is vrijblijvend en gratis. Vraag direct een kosteloze afspraak met onze pensioenadviseur aan!

Hoe werkt een pensioen? 

Een pensioen is datgene wat u krijgt wanneer u de 67 jaar bereikt. Zoals u op dit moment maandelijks salaris ontvangt, zult u op dat moment recht hebben op een maandelijks pensioeninkomen. 

Gedurende de tijd dat u werkt, bouwt u dit kapitaal op. Een pensioen bestaat uit drie onderdelen: de AOW, een werkgeverspensioen en een aanvullend pensioen dat u zelf kunt sparen. 

Wilt u uw pensioen berekenen? Dan moet u letten op deze delen. De AOW staat bekend als uw basispensioen. Deze wordt aangeboden door de overheid.

Elke persoon die de gerechtigde leeftijd bereikt en in Nederland woont of heeft gewoond, heeft hier recht op. Een werkgeverspensioen bouwt u op door te werken. Gedurende uw loopbaan gaat een deel van uw salaris naar uw pensioen.

Heeft u meerdere werkgevers gehad? Dan heeft u ook meerdere pensioenpotjes. Een aanvullend pensioen bouwt u zelf op, bijvoorbeeld door te sparen of te beleggen. Bereken je pensioenleeftijd via onze handige rekentool.

Wilt u erbij geholpen worden? Vraag dan een kosteloos pensioengesprek aan! 

Hoe werkt een pensioen

Hoe moet ik mijn pensioen berekenen? 

Wat is de pensioen berekenen formule? U kunt uw pensioen berekenen door met onze pensioenadviseur alle gegevens over uw AOW, werkgeverspensioen en aanvullend pensioen erbij te pakken.

Het is belangrijk om dit regelmatig te doen, zodat u weet waar u staat. Door alle inkomsten bij elkaar op te tellen, weet u hoeveel u uiteindelijk zult opbouwen. U kunt uw pensioen controleren op Mijn Pensioen Overzicht.

Dit is een website van de overheid waarop al uw gegevens worden verzameld. U kunt inloggen met uw DigiD. In dit overzicht staan uw AOW-gegevens en informatie over uw opgebouwde werkgeverspensioen.

Daarnaast krijgt u van uw werkgevers jaarlijks een zogenaamde UPO, een uniform pensioenoverzicht. In dit document staat wat u opbouwt bij uw huidige werkgever. Let hierbij wel op. Het overzicht biedt een schatting van uw pensioen.

Denkt u dat u niet genoeg opbouwt? Dit wordt ook wel een pensioengat genoemd. Op dat moment kunt u aanvullende maatregelen nemen. Laat onafhankelijk uw pensioengat berekenen. Meld u bij ons aan voor een kosteloos pensioengesprek.

Pensioengat berekenen en aanvullenPensioen berekenen

De één geeft wat meer uit dan de ander. Om die reden zal een eventueel pensioengat niet voor iedereen even groot zijn.

Een pensioengat ontstaat wanneer u tot de conclusie komt dat u niet genoeg kapitaal opbouwt om van te leven na uw 67e levensjaar.

Een pensioengat kan grote gevolgen hebben. Gelukkig zijn er meerdere manieren om het gat aan te vullen.

Over het algemeen wordt gesproken van een gat wanneer u minder dan 70% van uw voormalige inkomen verdient. Een gat ontstaat bijvoorbeeld bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.

Zelf kunt u ook een schatting maken van een mogelijk pensioengat. Het Nibud biedt de Pensioenschijf-van-vijf aan. Hiermee kunt u uw pensioengat en pensioen berekenen. Bouwt u te weinig op? Dan heeft u een jaarruimte. 

Dit pensioentekort mag u aanvullen. Het bedrag van uw jaarruimte is fiscaal aftrekbaar. U mag dit bedrag belastingvrij sparen om uw pensioengat te vullen. Bereken netto pensioen in enkele minuten met de hulp van onze pensioenadviseur.

Vraag vandaag nog een gesprek aan. 

Pensioen berekenen en aanvullen via banksparen

De eerste methode om uw pensioen aan te vullen, is via banksparen. U betaalt hiervoor maandelijks een spaarpremie. Over deze premie ontvangt u spaarrente. Deze rente wordt op een geblokkeerde rekening gestort.

U mag pas na uw pensionering over het gespaarde bedrag beschikken. Banksparen geeft zekerheid: u weet altijd van tevoren hoeveel u zult opbouwen. Op die manier wordt het makkelijk om te bepalen hoeveel u maandelijks aan premie zult moeten betalen.

De premie die u inlegt, mag u aftrekken van de belasting. Dit is alleen het geval wanneer u een pensioengat heeft geconstateerd. Uw pensioen berekenen kan dus altijd lonen. Wellicht kunt u meer opbouwen middels banksparen!

De tijd waarin u spaart voor aanvullend pensioen, wordt ook wel de opbouwfase genoemd. De uitkeringsfase moet plaatsvinden voordat u 70 jaar wordt. U kunt uw kapitaal eenmalig of maandelijks laten uitkeren.

Is het vermogen op? Dan houdt ook uw uitkering op. Meer weten? Maak dan gebruik van een gratis pensioencheck. Aan te vragen via het contactformulier. Voor het pensioen berekenen salaris nodig.

Zorg dat al uw inkomensgegevens klaar liggen op de afspraak. 

Pensioen berekenen en aanvullen via lijfrenteverzekering Pensioen berekenen en aanvullen via lijfrenteverzekering

Een alternatieve manier om aanvullend pensioen op te bouwen, is door het afsluiten van een lijfrenteverzekering. Via een verzekeraar kunt u deze verzekering afsluiten.

Zoals gewoonlijk betaalt u een maandelijkse premie. Over uw premie ontvangt u lijfrente. Deze lijfrente wordt opgebouwd en vormt uiteindelijk uw aanvullende vermogen.

Wederom wordt deze tijd uw opbouwfase genoemd. U kunt zelf bepalen wanneer de uitkering plaatsvindt. U sluit dan een uitkerende lijfrente af bij dezelfde of een andere verzekeraar.

Zo wordt u ervan verzekerd dat u maandelijks een bedrag krijgt uitgekeerd. Onder voorwaarden is de uitkering fiscaal aftrekbaar.

U hoeft daarnaast geen vermogensbelasting te betalen. Ook kunt u uzelf verzekeren tegen plotseling overlijden. Uw nabestaanden ontvangen uw opgebouwde lijfrente. Blijkt na uw pensioen berekenen dat u een pensioengat heeft?

Dan is het afsluiten van een pensioenverzekering aan te raden! Laat daarbij een onafhankelijke vergelijking maken! Er kunnen hoge kosten verbonden zijn aan de lijfrentepolis.

Pensioen gratis laten berekenen door Advies Nederland

Uw pensioen berekenen kan natuurlijk via internet. Toch zijn dit altijd schattingen. U wilt in het geval van een pensioengat er zeker van zijn dat de berekening correct is. Op die manier weet u precies hoeveel u aanvullend mag sparen.

Alleen wanneer u binnen het bedrag van uw jaarruimte blijft, kunt u genieten van fiscale voordelen. Komt u boven dit bedrag, dan betaalt u vermogensbelasting. Om die reden is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Pensioen berekenen ZZP er? De pensioenadviseur van Advies Nederland kunnen uiteraard een precieze berekening voor u maken. Blijkt u een pensioengat te hebben? Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Jong of oud, u wilt altijd zekerheid hebben over uw financiën in de toekomst. Klop dus vandaag nog bij ons aan. Dit kunt u doen door uw gegevens aan ons door te geven via het contactformulier!