Maak vrijblijvend een gratis afspraak: 036-8080485
Overlijdensrisicoverzekering2018-07-03T13:55:14+00:00

Overlijdensrisicoverzekering

Hoe werkt de overlijdensrisicoverzekering? Wanneer u een hypotheek afsluit, zijn er allerlei risico’s waarmee de bank of verzekeraar rekening moet houden.

U leent ten slotte een aanzienlijk bedrag dat uiteindelijk in zijn geheel terugbetaald zal moeten worden. Om die reden wil de hypotheekverstrekker er zeker van zijn dat dit zal gebeuren.

Vaak wordt u verplicht om verschillende verzekeringen bij uw ORV hypotheek af te sluiten om deze situaties af te dekken. Ook in het geval dat u komt te overlijden gedurende de looptijd van uw hypotheek, moet de lening terugbetaald worden.

Deze verzekering dekt dus het overlijdensrisico. Is een overlijdensrisicoverzekering verplicht en wat zijn de voorwaarden? Moet u deze bij uw hypotheekverstrekker afsluiten of kan dit ook elders goedkoper?

Vraag voor alle antwoorden een vrijblijvend gesprek aan bij onze deskundige hypotheekexperts. De dekking van het overlijdensrisico wil nogal eens wat problemen meebrengen. 

Neem dus snel contact met ons op voor het maken van een gratis afspraak!

Overlijdensrisicoverzekering betekenis

Wilt u de overlijdensrisicoverzekering vergelijken? Door het overlijdensrisico af te dekken, komen uw nabestaanden niet in de problemen bij uw hypotheek aflossen. U betaalt een maandelijkse premie aan de verzekeraar, waarmee u het risico afdekt.

Komt u onverhoopt te overlijden, dan wordt er een bedrag uitgekeerd aan uw nabestaanden. U kunt de hoogte van dit bedrag zelf bepalen.Overlijdensrisicoverzekering hypotheek

Het verzekerde bedrag bepaalt hoeveel premie u maandelijks betaalt. Daarbij kunt u ook de looptijd van de verzekering zelf kiezen.

Wanneer u voor deze einddatum overlijdt, wordt er uitgekeerd. Uw nabestaanden worden niet gedwongen te verhuizen.

Wordt de einddatum voor die tijd bereikt, dan betaalt u geen premie meer en wordt er geen bedrag uitgekeerd.

U kunt dan opnieuw een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dit hoeft uiteraard niet bij dezelfde verzekeraar te zijn. Voor deze verzekering moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Ook een gezondheidsverklaring zal door ons ingevuld moeten worden.

Hoe zit het precies wanneer een hypotheekverstrekker u verplicht een dergelijke verzekering af te sluiten? Waar kan ik de goedkoopste overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Laat het nakijken door onze adviseur. Dit is een gratis dienst die wij aanbieden.

Overlijdensrisicoverzekering hypotheek

De meeste verzekeraars verplichten u nog steeds tot het afsluiten van deze verzekering wanneer u een hypotheek afsluit. Dit is bijvoorbeeld ook het geval wanneer u een Nationale Hypotheek Garantie (of aan andere aanbieder) koppelt aan uw hypotheek.

Voor het bedrag dat boven 80% van de koopwaarde van uw huis ligt, wordt u verplicht het overlijdensrisico af te dekken. Dit percentage verschilt per hypotheekverstrekker.

U kunt er altijd voor kiezen een hoger bedrag te verzekeren zodat u zeker weet dat uw nabestaanden eventuele financiële problemen niet hoeven op te lossen.

Let er daarnaast op dat bij de meeste verzekeraars voor het afsluiten een maximale leeftijd van 60 tot 70 jaar geldt. De leeftijd waarop de verzekering moet eindigen ligt daarbij tussen de 70 en 80 jaar.

Ook een medische keuring wordt soms van u geëist. Heeft u een overlijdensrisicoverzekering nodig? Wacht dan niet te lang met oriënteren. Wellicht komt u niet altijd in aanmerking. Vraag een gratis gesprek bij ons aan!Overlijdensrisicoverzekering hoogte

Overlijdensrisicoverzekering hoogte 

De hoogte van het bedrag dat u verzekert, mag u zelf bepalen. Het is daarbij zaak om een berekening te laten maken van het vermogen dat uw nabestaanden nodig zullen hebben wanneer u komt te overlijden. 

De hypotheeklasten moeten immers gedragen kunnen worden. Het wel of niet verplicht zijn van een medische keuring hangt af van de hoogte van uw verzekerde bedrag. Is dit bedrag boven de 268.125 euro?

Dan is een gezondheidsverklaring en een medische keuring nodig. Onder dit bedrag mag de verzekeraar dit niet zonder voorwaarden van u eisen.

Daarnaast bepalen de keuze voor een dalende of stijgende periodieke uitkering, uw leeftijd, gezondheid en het wel of niet zijn van een roker voor de verdere overlijdensrisicoverzekering kosten waarmee u te maken zult krijgen. 

De risicopremies die verzekeraars daarvoor rekenen zijn per geval verschillend. Het maken van een vergelijking is dus essentieel om uw kosten te berekenen. Lees ook meer over het kruislings verzekeren bij een overlijdensrisicoverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering belasting

Bij deze verzekering bouwt u geen vermogen op zoals bij een kapitaalverzekering. U betaalt een maandelijkse premie die ervoor zorgt dat in geval van overlijden een bedrag wordt uitgekeerd. In elk ander geval wordt er niets uitgekeerd.

Hoe zit het dan met de belasting? Is de overlijdensrisicoverzekering fiscaal aftrekbaar? Aangezien u geen kapitaal opbouwt waar inkomstenbelasting over betaald moet worden, heeft u geen belastingaftrek wat betreft de premie.

Er zijn uitzonderingen qua belasting, wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een premiedepot. Dit betekent dat u wel waarde opbouwt. U kunt controleren of u een dergelijke verzekering heeft in uw polisvoorwaarden.

Is dit het geval, dan betaalt u wel belasting over de waarde van uw verzekering. Dit gebeurt alleen wanneer de waarde hoger is dan 6.921 euro. De belasting valt daarbij in box 3. De premie is daarbij niet aftrekbaar.

Het kan dus verstandig zijn uw verzekering te laten controleren.

Overlijdensrisicoverzekering beëindigenOverlijdensrisicoverzekering

De dekking van het overlijdensrisico zorgt vaak voor onnodig hoge kosten. Dit is vooral zo wanneer uw verzekering een woekerpolis is. 

In het verleden werden vaak beleggingshypotheken afgesloten die gekoppeld waren aan een kapitaalverzekering.

De premie die u betaalde voor de verzekering werd gebruikt om het overlijdensrisico te dekken.

De kosten die hiervoor werden ingehouden waren dikwijls hoger dan met u was besproken. Bij nieuwere hypotheekvormen is dit niet meer het geval. Heeft u een bestaande beleggingsverzekering waarbij overlijdensrisico automatisch gedekt wordt?

Dan kan uw overlijdensrisicoverzekering hypotheek opzeggen het verschil maken. De meeste hypotheekverstrekkers zijn hier tegenwoordig coulant in. Dit komt door de grote aandacht voor woekerpolissen.

Vervolgens kunt u een nieuwe verzekering bij een andere verzekeraar afsluiten. Dit is vaak veel voordeliger. Uiteraard kan één van onze experts u hierbij helpen tegen een laag tarief. Laat uw woekerpolis niet ongehinderd voortwoekeren!

Wij voeren graag onze woekerpolischeck voor u uit. Ook Dela, Independer, Centraal Beheer en Consumentenbond bieden veel informatie over dit onderwerp. Meer weten? Schrijf je bij ons in voor een kosteloos informatiegesprek. 

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken 

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Wilt u een verzekering afsluiten of uw bestaande overlijdensrisicoverzekering oversluiten? Daar kunt u wel wat hulp bij gebruiken!

Dit is vooral zo wanneer de verzekering gekoppeld is aan een hypotheek. Het is niet altijd even eenvoudig om wijs te worden uit de voorwaarden die de verzekeraar heeft opgesteld.

U krijgt te maken met opzegtermijnen en moet op zoek gaan naar een betere verstrekker.

De vergelijking en berekening die Advies Nederland voor u maakt, is altijd geheel onafhankelijk. Daarnaast maken wij deze aan de hand van uw wensen en situatie.

Wilt u de juiste verzekering met de laagste kosten? Schakel dan onze hulp in!

Naar aanleiding van een eerste adviesgesprek, dat geheel vrijblijvend en kosteloos is, stellen we voor u een plan op. Bent u nieuwsgierig geraakt? Laat dan snel uw gegevens achter zodat onze medewerkers contact met u kunnen opnemen!

Overlijdensrisicoverzekeringen

Als de verzekerde overlijdt voor de einddatum, dan keert de overlijdensrisicoverzekering een verzekerd bedrag uit. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de polis. Je kunt namelijk kiezen welke bedrag er verzekerd moet worden.

Een hoge dekking betekent een hogere premie. Je leeftijd en gezondheidstoestand, hebben ook effect op de maandpremie. Advies Nederland is expert op het gebied van de overlijdensrisicoverzekering.

Deze kunnen wij namelijk onafhankelijk adviseren en bemiddelen. Bijna alle aanbieders zijn bij ons aangesloten. Hierdoor kunnen wij een vergelijking maken op premie, voorwaarden en looptijd.

Meer weten? Meldt u dan aan voor een kosteloos adviesgesprek.Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Goedkoopste overlijdensrisicoverzekering

Advies Nederland maakt altijd een top 5 vergelijking voor je. Hierdoor wordt meteen inzichtelijk, welke aanbieder het goedkoopste is. Ook zullen wij deskundig naar de voorwaarden kijken. Deze kunnen per verzekeraar verschillen.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze aanvullende pagina’s. Daar staat een uitgebreidere versie over de verzekering. De hoofdlijn van verzekeringen is bescherming. In dit geval de nabestaande.

Je ziet ook nog veel hypotheken die een gekoppelde verzekering hebben. Het is verstandig om dit soort hypotheken te laten nakijken. De kans is namelijk groot dat het een woekerhypotheek betreft.  

Het beste wat u kunt doen, is direct contact met ons opnemen. In veel gevallen kunnen wij de hypotheek verbeteren. De mogelijkheden leggen wij u graag voor in een vrijblijvend gesprek.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Via Advies Nederland kunt u tegen een scherp tarief de overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Het voor traject is de inventarisatie. Deze is belangrijk om een goed beeld van uw situatie te krijgen. Denk hierbij aan de wensen.

Ook de financiële kant moet bekeken worden. In veel gevallen moet de premie wel in het budget passen. Het is altijd mogelijk om de overlijdensrisicoverzekering te verhogen. Het belangrijkste gedeelte is om te zorgen dat u verzekerd bent bij overlijden.

Een stukje bescherming van de nabestaande. De lopende vaste lasten gaan namelijk gewoon door. In een zware periode is het een veilig gevoel, om financieel onafhankelijk te zijn. Een ORV kan ook een prima aanvulling zijn op een uitvaartverzekering.

Wilt u meer weten over dit product? Onze adviseur neemt graag de mogelijkheden met u door.