Hypotheek studieschuld

Het studentenleven is achter de rug, en u bent bezig aan het begin van een carrière. Dan bent u ook toe aan de volgende stap: Een eigen woning kopen. Maar gaat dat eigenlijk wel samen, een hypotheek en studieschuld? Dit is een vraag die wij bij Advies Nederland regelmatig krijgen.  In de laatste jaren zijn de regels over een hypotheek studieschuld een aantal keer veranderd.

Wij hebben in deze tekst desbetreffende informatie over het verkrijgen van een hypotheek met een studieschuld. Heeft u liever een persoonlijk gesprek met een van onze hypotheekadviseurs?

Meld u dan aan via ons contactformulier en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Hypotheek, studieschuld? Ja het kan!

U heeft een studieschuld bij het DUO, dat wilt niet zeggen dat het onmogelijk is om een hypotheek te krijgen. Waar u wel rekening mee moet houden is dat u minder kunt betalen aan uw maandbedrag omdat u ook nog uw studieschuld moet aflossen.

Hoe hoog is de schuld en hoe zwaar wordt die meegewogen bij het aanvragen van een hypotheek? En moet u de studieschuld melden bij het aanvragen van een hypotheek? Dit zijn vragen waar onze adviseur u bij kan helpen.

Maak daarom nu een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. hypotheek studieschuldEen studieschuld weegt wel degelijk mee in de berekening van de maximale hypotheek.

Afhankelijk van het bedrag dat u betaalt aan uw schuld kan de adviseur samen met u een hypotheek studieschuld berekenen.

Door gevolg van de crisis geeft een hbo of Universitair diploma geen zekerheid meer geeft op een goede baan en salaris.

Hoe zwaar weegt uw schuld?

Voor een hypotheekaanvraag maakt het rentepercentage van uw studieschuld niet uit. Er wordt voornamelijk naar het totaalbedrag gekeken dat u geleend heeft. Er geldt een standaard percentage van 0,75 procent over de oorspronkelijke studieschuld als u een schuld heeft uit het oude leenstelsel.

De weegfactor voor een studieschuld uit het nieuwe leenstelsel is 0,45%. Wat dit eigenlijk wilt zeggen is, dat er wordt uitgegaan dat u elke maand 0,75% of 0,45% terugbetaalt over de oorspronkelijke schuld aan het DUO. U kunt deze maandelijkse kosten niet aan uw hypotheek betalen.

U krijgt dus een lagere hypotheek door studieschuld. De hoogte van de oorspronkelijke lening geldt nog steeds ondanks u al een deel heeft terugbetaald. In dat geval kunt u het overwegen om eerst uw schuld volledig af te lossen.

Hoe u dit het beste kunt aanpakken? Daar kan een hypotheekadviseur van Advies Nederland u meer over vertellen.

Vertellen of verzwijgen?

Een studieschuld wordt niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie(BKR). Dit omdat deze lening niet gezien wordt als een schuld die betrekking heeft op het verbruik van goederen. De hypotheekverstrekker of adviseur weet dus niets over de hoogte van de eventuele studieschuld.

Toch raden wij het u aan om de hoogte van uw schuld altijd te melden bij het aanvragen van een hypotheek studieschuld. Het lijkt misschien heel verleidelijk om uw studieschuld te verzwijgen bij het afsluiten van een hypotheek.

Maar wat zijn de gevolgen verzwijgen studieschuld bij het aanvragen van een hypotheek? Indien de Nationale Hypotheek Garantie erachter komt dat u uw studieschuld verzwegen heeft, kan het recht op een uitkering van NHG te komen vervallen.

U heeft dan geen eerlijk beeld gegeven van uw huidige financiële situatie. Dus verzwijg uw studieschuld nooit. Meer weten over een studieschuld hypotheek BKR? Schakel dan de hulp van onze hypotheekadviseur in.

hypotheek studieschuld berekenen

Maandlasten hypotheek studieschuld

Wat voor invloed heeft de studielening op de hoogte van de hypotheek? Doordat u hogere maandlasten heeft, heeft u minder financiële ruimte om de hypotheeklasten te betalen.

Zoals wij al eerder hebben genoemd worden er vaste percentages gerekend voor het bepalen van de maandlasten van de studieschuld. Voorheen was dit 0,75% en tegenwoordig is dat nog maar 0,45%.

Op het moment wordt er altijd nog rekening gehouden met de hoogte van de oorspronkelijke studieschuld. Maar dit zal nog kunnen gaan veranderen. Er is namelijk een motie aangenomen om naar de resterende schuld te gaan kijken.

Voor het berekenen van uw maandlasten raden wij het aan om dit samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur van Advies Nederland te doen.

Door middel van het contactformulier op deze pagina kunt u uw gegevens achterlaten en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken voor een gratis adviesgesprek.

Een van de grote mogelijkheden is het afsluiten van een startershypotheek. Deze hypotheekvorm is uitermate geschikt voor iemand met een studieschuld.

Maximale hypotheek berekenen

Nu u op de hoogte bent dat u een hypotheek studieschuld kunt krijgen, is het van belang dat u een berekening laat maken van het bedrag dat u maximaal kunt lenen. U kunt via onze rekentool zelf online een berekening maken.

Indien nodig kunt u hulp inschakelen. Onze adviseurs kunnen u via de webcam helpen of als u liever persoonlijk hulp heeft kan er een afspraak met u gemaakt worden. Op basis van uw financiële situatie en wensen kan er een berekening worden gemaakt.

Er wordt gekeken naar de inkomens en naar de uitgaves die u maandelijks heeft. Het is daarom zeer belangrijk dat u de adviseur verteld dat u een studieschuld heeft bij het aanvragen van een hypotheek studieschuld.

Hij kan op basis van alle informatie een nauwkeurige berekening maken. Doordat hij onafhankelijk is kan hij een vergelijking maken van verschillende hypotheekverstrekkers. Onder andere een studieschuld hypotheek Rabobank.

Hypotheek studieschuld afsluiten

Tegen een sterk tarief kunt u snel een hypotheek studieschuld afsluiten. De kosten blijven laag en u kunt maximaal genieten van onze dienstverlening. Wij willen u graag zoveel mogelijk werk uit handen nemen.

Zo heeft u meer tijd om nieuwe spullen te kopen voor in uw woning. Onze hypotheekadviseurs zullen goed naar de verschillende mogelijkheden maar ook naar eventuele beperkingen kijken. Lees meer over het afsluiten van een hypothecaire lening als starter.

Wij hanteren een werkwijzen om klanten tegen zichzelf en tegen de valkuilen van de geldverstrekkers te beschermen. Elke hypotheekaanbieder komt met een ander aanlokkelijk aanbod. Door een onafhankelijke adviseur in te schakelen voorkomt u dat u in een van deze valkuilen terecht komt.

Het is verstandig om een woning te kopen die betaalbaar is binnen uw inkomen. Ook als uw droomhuis net boven uw budget valt. Onze adviseur zal samen met u kijken voor welk bedrag u in aanmerking kunt komen.