Intentieverklaring2018-07-01T20:59:58+00:00

Intentieverklaring

Een intentieverklaring krijgen, is voor veel mensen die een woning willen kopen essentieel. Tegenwoordig zijn vaste contracten als dienstverband zeer schaars. Een tijdelijk contract is momenteel de norm.

Dit terwijl hypotheekverstrekkers het liefst zo veel mogelijk zekerheid wat betreft inkomen zien. Toch moeten ook banken en verzekeraars met de tijd mee.

Om die reden wordt de kans dat u zonder een vast contract een hypotheek kunt afsluiten steeds groter. Uiteraard moet u ook dan enige vorm van zekerheid aan de bank kunnen bieden. Dit gebeurt in deze gevallen met behulp van deze verklaring.

Wat is deze precies en hoe kunt u deze verkrijgen? Onze adviseurs vertellen u graag meer in dit artikel. Advies Nederland is een onafhankelijk adviesbureau dat u kan helpen bij het afsluiten van een hypotheek.

Momenteel zijn er meerdere banken die speciale voorwaarden bieden. Vraag een vrijblijvend en gratis adviesgesprek met onze hypotheekadviseur aan!

Betekenis intentieverklaring

Deze verklaring is nodig wanneer iemand zonder vast contract een hypotheek wil afsluiten. De bank wil bij het verstrekken van de lening zoveel mogelijk zekerheid dat deze kan en zal worden afgelost. Een vast contract levert in principe garantie genoeg.

U bent verzekerd van inkomen in de nabije toekomst. Een tijdelijk dienstverband biedt dan ook uiteraard minder zekerheid. Het is mogelijk dat u na afloop vanIntentieverklaring het contract op zoek moet gaan naar ander werk.

Natuurlijk is dit niet altijd het geval. Het opvolgen van een tijdelijk contract met een volgend tijdelijk contract gebeurt tegenwoordig vaak. 

Ook kunt u na een tijdelijk contract een vast dienstverband krijgen. U kunt op dat moment een intentieverklaring aanvragen bij uw werkgever.

Hierin wordt verklaard dat u na uw tijdelijke dienstverband in vaste dienst zal gaan treden. De verklaring moet voldoen aan enkele harde eisen. We vertellen u daarom graag meer! 

Werkgeversverklaring of intentieverklaring 

Deze verklaring is niet hetzelfde als een werkgeversverklaring. Een werkgeversverklaring is noodzakelijk voor iedereen die een hypotheek wil afsluiten. Dat betekent dat ook mensen met een vast contract deze moeten aanleveren.

In een werkgeversverklaring staat meer informatie over inkomen en de verdere werksituatie. Een intentieverklaring contract daarentegen, wordt specifiek gevraagd van mensen met een tijdelijk dienstverband.

Zonder deze verklaring wordt het lastiger om een lening te krijgen van de bank. Toch zijn er ook dan mogelijkheden. Daarover later meer! Natuurlijk moet ook bij een contract voor bepaalde tijd een werkgeversverklaring aangeleverd worden.

Heeft u een tijdelijk dienstverband en wilt u een hypotheek afsluiten? Dan kunt u het beste eerst deskundig advies inwinnen bij onze adviseurs.

Vooral wanneer u een starter bent, kan een eerste hypotheek afsluiten een uitdaging zijn. Om die reden staan we u graag van begin tot eind bij! We bieden u een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan over alle huis en hypotheek zaken.Intentieverklaring werkgever

Hypotheek en intentieverklaring

Waarom is een dergelijke verklaring nodig? Banken en verzekeraars worden verplicht op een verantwoorde manier een lening te verstrekken.

Dit betekent dat zij een boete krijgen wanneer te veel geld verstrekt wordt aan iemand die de lening overduidelijk niet kan aflossen. 

De hypotheekverstrekker zoekt daarom naar zekerheden. Dankzij deze zekerheden kan de bank bewijzen dat een lening op een verantwoorde wijze verstrekt is.

Een vast contract is uiteraard één van de belangrijkste zekerheden. Toch moet ook de bank rekening houden met het feit dat deze contracten schaarser worden.

Om die reden kunt u met een verklaring de bank een alternatieve vorm van zekerheid geven. U moet op dat moment dus een intentieverklaring opvragen.

Deze verklaring moet voldoen aan enkele eisen om als geldig gezien te worden. Het is dus belangrijk om hier goed op te letten. U kunt de verklaring door onze adviseurs laten controleren.

Voorwaarden intentieverklaring

Om de geldigheid van het document te waarborgen, moet dit voldoen aan voorwaarden. Er mogen geen fouten in voorkomen. Is dit wel het geval, dan moet de verklaring opnieuw worden opgesteld.

Een intentieverklaring maken, moet met de nodige aandacht gedaan worden. Waar moet op gelet worden?

  • De verklaring moet door één persoon worden ingevuld.
  • Het invullen moet met dezelfde kleur inkt gedaan worden.
  • De begin- en einddatum van uw contract moeten in de verklaring overeenkomen met de data in uw contract.
  • De verklaring moet het KvK-nummer van het bedrijf, een bedrijfsstempel en de naam van de invuller bevatten.
  • Alle onderdelen van de verklaring moeten zijn ingevuld.

Met de verklaring geeft de werkgever aan dat deze van plan is u in vaste dienst te nemen wanneer uw contract voor een tijdelijke periode afloopt.

U moet daarbij wel op hetzelfde niveau blijven presteren en de omstandigheden waarin het bedrijf zich bevindt, moeten gelijk blijven.

Regelen intentieverklaring

Deze verklaring is dus vaak essentieel wanneer u met een tijdelijk contract een hypotheek wilt afsluiten. Wat gebeurt er wanneer het verstrekken van deze intentieverklaring geweigerd wordt? Ook dan zijn er nog mogelijkheden.

Wellicht kunt u als flexwerker aangemerkt worden. Een flexwerker is een persoon met een flexibel dienstverband. Een voorbeeld is een uitzendkracht. Dit kan echter alleen als u op dat moment een lopend contract heeft.

Wilt u een hypotheek afsluiten? U moet de bank ervan verzekeren dat uw dienstverband de komende jaren genoeg zekerheid biedt voor de aflossing van de hypotheek.

De lening moet natuurlijk wel gebaseerd worden op een inkomen. Er wordt gekeken naar uw inkomen in de afgelopen drie jaren. Aan de hand hiervan wordt een toetsingsinkomen vastgesteld.

Als flexwerker is het mogelijk dat u aanzienlijk minder kunt lenen. U biedt de bank immers maar weinig zekerheid!

Uitleg intentieverklaring

Een hypotheek met tijdelijk contract afsluiten, is minder eenvoudig. Om die reden is het belangrijk om op tijd in gesprek te gaan met één van onze hypotheekadviseurs. Hij of zij kan u aan de hand van uw persoonlijke situatie adviseren.

Wij zullen er vervolgens alles aan doen om voor u de hypotheek af te sluiten die u nodig heeft. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat de hypotheek past bij uw inkomen. Het vermijden van financiële problemen in de toekomst heeft prioriteit!

Advies Nederland is een onafhankelijk adviesbureau. Dit geeft u de zekerheid dat alle mogelijke banken en verzekeraars in onze vergelijking van hypotheken voorkomen. Zo krijgt u de goedkoopste hypotheek met de beste voorwaarden.

Is het verkrijgen van een intentieverklaring moeilijk? Dan kijken we uiteraard samen naar de verdere mogelijkheden. Neem dus snel contact met ons op voor een adviesgesprek!

Intentieverklaring downloaden

Veel hypotheekverstrekkers vragen om een intentieverklaring. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd. De verklaring vanuit de werkgever geeft de bank meer zekerheid. Let wel goed op bij een hypotheek afsluiten! 

Elke dag komen wij hypotheken tegen die aan verbetering toe zijn. Het is niet verstandig om te gaan voor een eenzijdig hypotheekadvies. Dit geven banken en verzekeraars. Advies Nederland kan je kosteloos en onafhankelijk adviseren. 

Wij vergelijken de hypotheekrente en vormen, tussen alle aanbieders van Nederland. Veel mensen staan verbaasd hoeveel voordelen dat kan opleveren. Meer weten? Vraag een gratis adviesgesprek bij ons aan!

Wat is een intentieverklaring?

Voor dat je ook maar iets doet is het verstandig om contact met ons op te nemen. Dit voorkomt dure hypotheken of verkeerde hypotheekvormen. Als de hypotheek eenmaal is gepasseerd bij de notaris, dan kunnen wij niets meer voor u betekenen. 

Eventuele herstelwerkzaamheden zijn niet meer mogelijk. Hypotheekinstellingen kijken altijd naar de inkomenssituatie. Ook worden sommige inkomens anders beoordeeld. In de basis nemen zijn alleen de vaste inkomens mee.

Helaas heeft niet iedereen een stabiel inkomen. Hierdoor kunnen zij het inkomen gedeeltelijk meenemen. Denk hierbij aan inkomen uit provisie, ondernemers, uitkering of uit een tijdelijk dienstverband. 

Wil je dat een inkomen uit een tijdelijk dienstverband wordt meegenomen? Dan is er een intentieverklaring nodig. Het formulier is belangrijk omdat het aangeeft dat de werkgever na het einde van het tijdelijke dienstverband, een contract voor onbepaalde tijd wil aanbieden. 

Kijk ook eens bij de startershypotheek en starterslening voor meer informatie. 

Intentieverklaring werkgever 

Een intentieverklaring is een brief, waarin je werkgever verklaart dat hij de intentie heeft om het dienstverband, voor onbepaalde tijd te verlengen. Op onze website vindt u de intentieverklaring werkgever.

Gelukkig hoef je tegenwoordig geen extra brief te sturen. De werkgevers verklaring moet overlegd worden aan de hypotheekverstrekker. De inkomenssituatie moet door de werkgever worden toegelicht. 

De meeste hypotheekinstellingen willen een modelwerkgeversverklaring. Deze wordt verstrekt door de Nationale Hypotheek Garantie. Vooral het stukje over verklaring voortzetting dienstverband, is erg belangrijk. 

Op het moment dat de werkgever deze volledig heeft ingevuld, dan is de verklaring verwerkt in de werkgeversverklaring. Bent u van plan een nieuwe woning aan te kopen? Dan kunnen wij helpen met meerdere trajecten:

Zorg voor rust en laat ons het allemaal afhandelen. Wij zorgen altijd voor de laagste rente met de best mogelijke hypotheekvorm! Wij handelen ook de intentieverklaring af! Wilt u meer weten? Vul dan ons contactformulier in.