Intentieverklaring 2017-05-26T21:35:51+00:00

Intentieverklaring

Veel hypotheekverstrekkers vragen om een intentieverklaring. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd. De verklaring vanuit de werkgever geeft de bank meer zekerheid. Let wel goed op bij een hypotheek afsluiten!

Elke dag komen wij hypotheken tegen die aan verbetering toe zijn. Het is niet verstandig om te gaan voor een eenzijdig hypotheekadvies. Dit geven banken en verzekeraars. Advies Nederland kan je kosteloos en onafhankelijk adviseren.

Wij vergelijken de hypotheekrente en vormen, tussen alle aanbieders van Nederland. Veel mensen staan verbaasd hoeveel voordelen dat kan opleveren. Meer weten?

Vraag een gratis adviesgesprek bij ons aan! Intentieverklaring

Inhoudsopgave ‘Intentieverklaring’ 

– Wat is een intentieverklaring?
– Intentieverklaring werkgever

Wat is een intentieverklaring?

Voor dat je ook maar iets doet is het verstandig om contact met ons op te nemen. Dit voorkomt dure hypotheken of verkeerde hypotheekvormen. Als de hypotheek eenmaal is gepasseerd bij de notaris, dan kunnen wij niets meer voor u betekenen.

Eventuele herstelwerkzaamheden zijn niet meer mogelijk. Hypotheekinstellingen kijken altijd naar de inkomenssituatie. Ook worden sommige inkomens anders beoordeeld. In de basis nemen zijn alleen de vaste inkomens mee. Helaas heeft niet iedereen een stabiel inkomen. Hierdoor kunnen zij het inkomen gedeeltelijk meenemen. Denk hierbij aan inkomen uit provisie, ondernemers, uitkering of uit een tijdelijk dienstverband.

Wil je dat een inkomen uit een tijdelijk dienstverband wordt meegenomen? Dan is er een intentieverklaring nodig. Het formulier is belangrijk omdat het aangeeft dat de werkgever na het einde van het tijdelijke dienstverband, een contract voor onbepaalde tijd wil aanbieden.

Kijk ook eens bij de startershypotheek en starterslening voor meer informatie. 

Intentieverklaring werkgever Intentieverklaring werkgever

Een intentieverklaring is een brief, waarin je werkgever verklaart dat hij de intentie heeft om het dienstverband, voor onbepaalde tijd te verlengen.

Op onze website vindt u de intentieverklaring werkgever. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen extra brief te sturen. De werkgevers verklaring moet overlegd worden aan de hypotheekverstrekker. De inkomenssituatie moet door de werkgever worden toegelicht.

De meeste hypotheekinstellingen willen een modelwerkgeversverklaring. Deze wordt verstrekt door de Nationale Hypotheek Garantie. Vooral het stukje over verklaring voortzetting dienstverband, is erg belangrijk.

Op het moment dat de werkgever deze volledig heeft ingevuld, dan is de verklaring verwerkt in de werkgeversverklaring. Bent u van plan een nieuwe woning aan te kopen?

Dan kunnen wij helpen met meerdere trajecten:

Zorg voor rust en laat ons het allemaal afhandelen. Wij zorgen altijd voor de laagste rente met de best mogelijke hypotheekvorm! Wij handelen ook de intentieverklaring af! Wilt u meer weten? Vul dan ons contactformulier in.