Bankgarantie aanvragen voor de hypotheek in 2019

Deze uitleg gaat over het aanvragen van een bankgarantie hypotheek. Het is een simpele maar heldere uitleg die voor iedereen geschikt is.

Wilt u liever persoonlijk geadviseerd worden over een bankgarantie? Wij bieden namelijk ook de optie tot een gratis adviesgesprek. Wilt u geholpen worden?

 

Ja, ik wil uitleg over een bankgarantie aanvragen!

Hoe werkt een bankgarantie hypotheek?

Na vele bezichtigingen en onderhandelingen is het zover! Er is een prijsovereenkomst bereikt met de verkopende partij.

Op dit moment tekent men een voorlopig koopcontract. Een document waar alle onderlinge afspraken in worden vastgelegd.

Bankgarantie hypotheek

Wat staat er in een koopcontract?

Hierin staat ook dat de verkoper een waarborgsom van tien procent wil ontvangen. Een flink bedrag wat niet iedereen zomaar even heeft liggen.

Mocht je het niet kunnen betalen dan kun je kiezen voor een bankgarantie. In dit artikel zullen wij stap voor stap uitleggen hoe de bankgarantie hypotheek werkt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Mocht u een woning op het oog hebben dan kunt u zich opgeven voor een gratis gesprek over de hypotheek. Onze hypotheekadviseur kan u vrijblijvend informeren over de vergaande mogelijkheden via Advies Nederland.

Gemiddeld duurt een persoonlijk gesprek één uur maar daarna zullen al uw vragen beantwoord zijn. Geef u direct bij ons op via het contactformulier!

 

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!

 

Spaargeld of bankgarantie hypotheek 

Bij het ondertekenen van een voorlopig koopcontract ben je niet automatisch de nieuwe eigenaar van de woning. Om dit te worden zal je eerst de leveringsakte moeten ondertekenen bij een notaris.

Bankgarantie hypotheek

Zelfs de koopsom wordt nog niet aan de verkopende partij overgemaakt. Er moet namelijk eerst gekeken worden naar de hypotheek.

Waar gaat u de hypotheek afsluiten?

Via Advies Nederland kunt u een onafhankelijk advies krijgen. Dit betekend dat wij de beste geldverstrekkers voor u zullen vergelijken op hypotheekrente, looptijd en aflossing.

Hierdoor zult u een hypotheeklening krijgen die aansluit op uw persoonlijke hypotheekwensen. Daarnaast zult u ook profiteren van de laagste hypotheekrentes die er te krijgen zijn.

Heeft dit invloed op mijn maandlasten?

Ja. Hierdoor zullen uw maandlasten laag blijven. Maak snel gebruik van onze expertise over de bankgarantie en meld u bij ons aan.

Wat als je bankgarantie hypotheek te laat is? Neem dan ook contact met ons op. 

Waarborgsom voor zekerheid

Elke verkoper wil zekerheid over de verkoop van zijn of haar woning. Dat is natuurlijk niet meer dan logisch. Een extra stukje zekerheid kan geboden worden in de vorm van een waarborgsom. bankgarantie hypotheek rabobank

Zie het als een aanbetaling waardoor de kopende partij zijn financiële verplichtingen wel moet nakomen.

Bankgarantie hypotheekvoorwaarden

In de meeste gevallen gaat men uit van 10 %. Voorbeeld: Als de woning € 200.000 kost dan is de waarborgsom € 20.000.

Dit bedrag stort je overigens niet rechtstreeks aan de verkoper. Dat gaat via de officiële weg (in dit geval de notaris).

Het gestorte bedrag wordt bewaard in depot. Hierdoor bent u volledig veilig. Het aankopen van een woning is een serieuze aangelegenheid.

Bent u bang om fouten te maken of zaken over het hoofd te zien?

Laat u dan professioneel begeleiden door onze hypotheekadviseurs. Wilt u een bankspaarhypotheek oversluiten? Laat dan door onze adviseur gratis berekenen hoeveel voordeel u dit oplevert. 

Schrijf u direct bij ons via het contactformulier. Wel bankgarantie geen hypotheek? Ook in dit geval kunnen wij u prima adviseren. Neem contact met ons op. 

Stel de koop gaat niet door, wat gebeurd er dan?

Het kan altijd gebeuren dat een aankoop niet door kan gaan. Op dat moment is het belangrijk voor de bankgarantie en waarborgsom, dat hiervoor een geldige reden is.

Deze moet omschreven staan in het voorlopig koopcontract. Er zijn in totaal twee denkbare scenario’s:

Ontbindende voorwaarden met bedenktijd

Bankgarantie hypotheek afsluitenIn het destijds ondertekende koopcontract staan ontbindende voorwaarden. Hierop kun jij je beroepen om onder de koop uit te komen. 

Als dit correct is dan hoeft er geen waarborgsom betaald te worden. Het is dus erg belangrijk dat alle documenten kloppend zijn.

Bij Advies Nederland kunt u diverse voorbeelden inzien van koopcontracten die voldaan aan de strengste eisen.

Moet ik nog ergens op letten?

Het is bij het aankopen van een nieuwe woning erg belangrijk om uzelf te beschermen. Het maken van een fout kan u namelijk tienduizenden euro’s kosten. Wij kunnen dit voor u voorkomen.

Waarborgsom hypotheek wanneer terug? Lees meer over dit onderwerp of schrijf u bij ons in voor een gratis adviesgesprek. 

Het aanvragen van de hypotheek

Er is een ontbindende voorwaarden die bijna iedereen wel kent: onder voorbehoud van financieringDaar bedoeld men mee dat de bank eerst akkoord moet geven op de financiering c.q. lening. 

bankgarantie hypotheek te laat

Voorwaarden bankgarantie hypotheek vergelijken

Bekijk de voorwaarden waaraan je moet voldoen bij een hypotheek aanvragen. Zodra je door twee hypotheekverstrekkers bent afgewezen dan kun je de koop annuleren.

De desbetreffende geldverstrekkers moeten dit wel vastleggen per mail of per briefpapier. Mocht u vragen hebben over de bankgarantie hypotheek dan kunt u zich richten tot onze helpdesk.

Daar zullen al uw vragen beantwoord worden. Wacht dus niet langer en meld u vandaag nog bij ons aan. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. 

 

Aanmelden gratis hypotheekgesprek!