Allianz beleggingsverzekering oversluiten in 2019

Heeft u een Allianz beleggingsverzekering? Dit is niet zonder risico. Wellicht bent u op de hoogte van het feit dat de meeste beleggingsverzekeringen worden gezien als woekerpolis.

Door de veelvuldige aandacht voor deze gevaarlijke polissen vragen veel mensen zich af hoe het zit met hun toekomst. Hier kunt u meer lezen over de Allianz woekerpolis.

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van een gratis hersteladvies? Geef u dan nu bij ons op voor een adviesgesprek.

 

Ja, ik wil een gratis hypotheekadvies!

 

Allianz beleggingsverzekeringIs het wel veilig om uw Allianz verzekering te laten doorlopen?

Om die vragen te kunnen beantwoorden, biedt Advies Nederland een vrijblijvende woekerpolischeck aan. Het is namelijk mogelijk dat voor iedereen de opties anders zijn.

Er zijn meerdere onderdelen van de beleggingsverzekering die voor problemen kunnen zorgen. Graag willen wij uw polis uitvoerig controleren zodat we voor u de beste oplossing kunnen vinden. 

Wat kan ik het beste doen?

allianz beleggingsverzekering belastingHet enige wat u hoeft te doen, is contact met ons opnemen! En wat let u? Een woekerpolischeck is geheel gratis. Daarnaast komen wij bij u thuis langs. 

Aarzel niet langer en maak meteen een gratis afspraak!

Wat is een Allianz beleggingsverzekering? 

De beleggingsverzekering bestaat in allerlei vormen en maten. Om die reden is het lastig een eenduidige beschrijving te geven.

De beleggingsverzekering is een levensverzekering die gericht is op het opbouwen van vermogen gedurende een vooraf afgesproken periode. 

Dit doet men dikwijls voor een bepaald doel. De beleggingsverzekering kan bijvoorbeeld gekoppeld worden aan een beleggingshypotheek.

Wat gebeurd er met mijn geld?

U belegt op dat moment om uw hypotheek te kunnen Allianz beleggingsverzekeringaflossen na een bepaalde looptijd. Deze vorm wordt een kapitaalverzekering genoemd.

Ook kunt u een dergelijke verzekering gebruiken om uw pensioen aan te vullen of te sparen voor de studie van uw kind.

Dit gebeurt middels een lijfrenteverzekering. Hoe dan ook, u spaart voor een bepaald bedrag dat u uiteindelijk echt nodig heeft.

Beleggen via een Allianz spaarpolis is zeer riskant

U heeft namelijk nooit zekerheid over uw beleggingsresultaten. Daarnaast brengt de Allianz beleggingsverzekering als Universal Leven woekerpolis een aantal andere problematische factoren met zich mee.

Kenmerken Allianz beleggingsverzekering

allianz beleggingsverzekering opzeggenBenieuwd hoe de Allianz beleggingsverzekering werkt? Daarvoor moeten we kijken naar de structuur van deze verzekering.

De verzekeraar verplicht u om maandelijks een premiebedrag te betalen. Deze inleg wordt belegd in een beleggingsfonds dat u zelf kiest.  

Waarom zou ik beleggen?

Deze beleggingen moeten rendement opleveren, waarna een bepaalde waarde wordt opgebouwd. Op de afgesproken datum krijgt u dit bedrag uitgekeerd.

De looptijd van de verzekering kan variëren afhankelijk van het doel van afsluiten. De premie die u betaalt, is niet in elk geval gelijk.

De beleggingsverzekering biedt daarnaast bescherming in het geval van overlijden of arbeidsongeschiktheid.

 

Ja, ik wil een gratis berekening!

 

Waarom zie ik dan mijn kapitaal elk jaar minder worden?

De kosten voor deze dekking worden uit uw premie of opgebouwde kapitaal gehaald. Ook worden provisie en administratiekosten verhaald op uw inleg.

Sommige kostenposten worden vooraf bepaald, anderen pas achteraf. Om die reden is het voorspellen van het eindbedrag onmogelijk. 

Dit in combinatie met de tegenvallende beleggingsresultaten zorgt ervoor dat de verzekering gezien wordt als Allianz woekerpolis.

Allianz beleggingsverzekering woekerpolisallianz beleggingsverzekering box 3

Vanaf het begin van de jaren ’90 tot ongeveer 2008 zijn er ontelbaar veel beleggingsverzekeringen afgesloten.

Op dat moment was men nog niet volledig op de hoogte van de problemen die deze polissen met zich meebrengen. Pas rond 2006 werden toekomstige gevolgen duidelijk.

Door de onduidelijke en hoge kosten die verzekeraars verhalen op klanten, wordt er nooit voldoende kapitaal opgebouwd om doelstellingen te halen.

De kostenposten verschillen per verzekering

Soms is het de provisie die tussenpersonen ontvangen van verzekeraars, soms is het de overlijdensrisicoverzekering die veel te duur is.

Het bedrag dat daadwerkelijk belegd wordt is in alle gevallen dus veel te laag. Bij de Allianz beleggingsverzekering zijn de ingehouden kosten uitzonderlijk hoog geweest.

Klanten wisten hier daarnaast niets vanaf

Allianz geeft aan dat de lage opbrengst te wijten is aan de slechte koersen van de beleggingsfondsen. Toch blijkt het vooral te liggen aan de kostenstructuur van de polis.

Tegemoetkoming Allianz beleggingsverzekering Allianz beleggingsverzekering woekerpolis

Momenteel lopen er nog steeds meerdere rechtszaken die door gedupeerden zijn aangespannen tegen Allianz.

In tegenstelling tot veel andere verzekeraars, werkt Allianz niet mee met de stichtingen die zijn opgericht. 

Wel is overeengekomen dat de verzekeraar een tegemoetkoming moet bieden aan klanten wiens kosten boven het gestelde maximum uitkomen.

Wie heeft dit maximale bedrag bepaald?

Dit maximumbedrag is vastgesteld in overleg met verschillende belangenorganisaties en de Ombudsman Financiële Dienstverlening. 

Er zijn enkele voorwaarden die van belang zijn om in aanmerking te komen. Uw Allianz beleggingsverzekering moet voor 1 januari 2008 zijn afgesloten en langer dan 5 jaar hebben gelopen.

Het doel moet zijn geweest het opbouwen van vermogen

Helaas is de tegemoetkoming veel te laag om volledig te compenseren voor de gemaakte kosten. Ook wordt deze pas uitgekeerd op de einddatum van uw verzekering.

Om die reden vechten verschillende stichtingen voor meer compensatie. Compensatie biedt echter geen bescherming tegen verdere problemen wanneer uw verzekering blijft doorlopen.

allianz levensverzekeringRisico’s Allianz beleggingsverzekering

Het is duidelijk dat de gevaarlijke Allianz beleggingsverzekering toe is aan verbetering. Met alleen een tegemoetkoming qua kosten redt u het niet.

Het laten doorlopen van uw polis zal uiteindelijk zorgen voor meer problemen. Om te concluderen waarom u actie moet ondernemen, zetten we de risico’s nog even voor u op een rij.

  • Wanneer u een beleggingsverzekering afsluit, belegt u een bedrag om kapitaal op te bouwen. Beleggen om geld te verdienen waar u afhankelijk van bent, is zeer riskant. Dit komt omdat u geen zekerheid heeft wat betreft de opbrengst.
  • De kosten die van uw premie worden afgetrokken, zijn vaak onduidelijk en onnodig hoog. Het is niet duidelijk hoeveel er precies voor u belegd wordt. Dit maakt deze beleggingsverzekering een Allianz woekerpolis.
  • Slechte resultaten van uw beleggingen zorgen er daarnaast voor dat de kans op genoeg vermogen zeer klein is.
  • De tegemoetkoming waar men recht op heeft, is niet genoeg om alle kosten te dekken. Men kan beter kiezen voor het ontwoekeren van de polis.
  • De kosten die uit uw premie worden gehaald, zijn nu gelimiteerd door het instellen van een maximum. Toch is het laten doorlopen van uw polis in sommige gevallen alsnog erg duur.

Allianz beleggingsverzekering opzeggen

Het beste wat u volgens de adviseurs van Advies allianz beleggingsfondsenNederland kunt doen, is het aanpassen van uw Allianz beleggingsverzekering.

Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u in de toekomst niet alsnog in de problemen komt. 

Wij zijn voorstander van het omzetten van uw beleggingsproduct naar een spaarvariant.

Wat zijn mijn mogelijkheden op dit moment?

Daarbij kunt u een garantiebedrag afspreken en weet u zeker dat u op de einddatum voldoende kapitaal zult hebben opgebouwd. Opzeggen en afkopen is ook een optie.

Dit kan echter nadelige consequenties hebben in de vorm van vermogensbelasting. Is uw beleggingsverzekering gekoppeld aan een beleggingshypotheek? Dan is afkopen geen verstandige keuze.

Op dat moment kunt u kijken naar het eventueel oversluiten van uw gehele hypotheek. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij al snel bepalen wat in uw situatie het beste zal zijn. Maak daarvoor een vrijblijvende en gratis eerste afspraak!

 

Aanmelden gratis hypotheekgesprek!